Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - TBMM Yeni Partiler için Hazırlanıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

TBMM Yeni Partiler için Hazırlanıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
eren_tufekci Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-05-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı eren_tufekci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TBMM Yeni Partiler için Hazırlanıyor
    Gönderim Zamanı: 23-07-2007 Saat 21:50
 Seçim sonuçlarının önemli ölçüde tamamlanmasının ardından TBMM yönetimi de yeni oluşacak parlamentoya göre fiziki mekan hazırlıklarına başlayacak.

TBMM'de, yeniden şekillenen Meclis aritmetiği doğrultusunda çalışmalara başlanıyor. Bu çerçevede CHP ve AK Parti grupları fiziki mekanlarını korurken, MHP için yeni bir grup bölümü ayrılacak. Bu çerçevede hazır olan Anavatan Partisi Grubu'nun MHP Grubu'na tahsis edilmesi gündemde. Ana binadaki Anavatan Partisi Grubu CHP ile AK Parti grubu arasında yer alıyordu. Genel başkanlık makamı ve parti grup başkanvekillerinin yer aldığı bölüm, MHP'ye tahsis edilecek. MHP, grup toplantılarını da CHP'nin grup

toplantı salonunda ya da küçük grup toplantısı salonunda yapacak. Genel Kurul'daki düzen ise Bakanlar Kurulu bölümünden başlamak üzere AK Parti (eski yeri) CHP ve MHP olarak belirlenecek. Ancak bağımsızlar içinde eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunmaları Genel Kurul'da nasıl bir oturma düzeninin olabileceği konusunda sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Öte yandan DTP'lilerin önümüzdeki dönemde grup kurmaları halinde Meclis Başkanlığı'nca bu milletvekillerinin genel başkanı ve parti grup temsilcileri için de yer ayrılacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.