Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Avrupa'da Döner yüro ile hem tanıtılacak hem satılacak
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Avrupa'da Döner yüro ile hem tanıtılacak hem satılacak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Avrupa'da Döner yüro ile hem tanıtılacak hem satılacak
    Gönderim Zamanı: 26-12-2008 Saat 13:52

Avrupa Esnaflar İmalatçılar ve Dönerciler Derneği, Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Sultan Ahmet Camii ve Döner Resimleri Bulunan 3 Euro'luk Hatıra Paraları Bastırdı.

Avrupa Esnaflar İmalatçılar ve Dönerciler Derneği, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Sultan Ahmet Camii ve döner resimleri bulunan 3 Euro'luk hatıra paraları bastırdı. Amaçlarının, çok sevilen bir ürün olmasına rağmen Avrupa'da hak ettiği değeri bulamayan döneri tanıtmak olduğunu aktaran Avrupa Esnaflar İmalatçılar ve Dönerciler Derneği Genel Başkanı Ebubekir Kaynar, "Bu yeni çalışmamızla 2009'un Avrupa'da döner yılı olma startını vereceğiz." dedi.
 
 
3 ayrı çeşitten oluşan ve 'yüro' adı verilen paralar yılbaşından itibaren satışa sunulacak. İlk başta 100 bin adet bastırılacak 'yüro' projesinin iki de alman ortağı bulunuyor. Hatıra paraların 24 ayar altın kaplamaları Türkiye ve Almanyanın 'nın önde gelen devlet adamlarına verilecek. Kaynar, "Cumhurbaşkanımız Abdullah gül  ve Başbakanımız Recep tayip erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Köhler ve Almanya Başbakanı Angela merkel için 24 ayar altın kaplama hatıra parası bastıracağız." bilgisini verdi.
 

Hatıra para projesinin Alman ortaklarından Dieter Taube, Nürnberg şehri yakınlarındaki Hemfohen-Zeckern kasabasında yıllardır Türklerle iç içe yaşıyor. "Bu güzel insanlar için birşeyler yapmak istedik." diyen Taube, Türk işadamlarından böyle bir proje teklifi gelince hemen kabul etmiş. 'Yüro' hatıra para çalışmasının Türkiye'nin AB üyeliğine katkı sağlayacağını düşünen Taube, hatıra paralardan Claudia Roth (Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı), Cem Özdemir (Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı) ve Frank-Walter Steinmeier (Almanya Dışişleri Bakanı) gibi isimlere de özel hatıra paraları hediye edeceklerini söyledi. Taube, amaçlarını, "Türkiye'nin AB üyeliğinin tanınması ve dönerin tanıtımı." şeklinde özetledi.

Hatıra para projesinde aktif olarak yer alan Stefan Fausel'in kızının erkek arkadaşı Türk. "Müstakbel damadım sayesinde Türk gelenek ve göreneklerini öğreniyoruz." diyen Fausel, çalışma ile Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak istediklerini aktardı.

Öte yandan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortak para birimi olan Euro'nun aynı kalitesinde gümüş ve bakırdan yapılan 'Yüro'nun Avrupa'daki Türk dönerciler tarafından para olarak işlem görmesi de söz konusu. Ulaştırma firması sahibi olan Dieter Taube, "Türk şoförlerim Paris'teki bir Türk büfesinde döner alırken 'Yüro' ile ödeme yaptı. Üzerinde döner resmi bulunan 3 Euro'luk Yüro'lar şimdiden büyük ilgi görüyor." diye konuştu. (CİHAN)

Kaynak

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-12-2008 Saat 00:43
Paylaşım için teşekkürler.....

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.