Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ZEYTİNYAĞLILAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

ZEYTİNYAĞLILAR

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ZEYTİNYAĞLILAR
    Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 01:39

BAKLALI ENGİNAR

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.

 

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.

1½ Kg Taze Bakla

8 adet küçük Enginar

2 adet Limonun Suyu

1 su bardağı Beyaz Şarap

15 sap Arpacık Soğanı

1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)

4 adet Büyük Domates

Tuz, Karabiber

Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer. 

Afiyet olsun......

 

PORTAKALLI KEREVİZ

 

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Tencereye ince doğranmış soğanı ve zeytinyağını koyun. Üzerine halka halka kesilmiş havuçları ve kuşbaşı doğranmış kerevizi ekleyin. Bir bardak portakal suyunu, tuz ve şekeri ilave edin.

Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

1 büyük boy Kereviz

2 adet Havuç

2 adet Soğan

1 çay bardağı Zeytinyağ

1 su bardağı Portakal Suyu

2 kesme şeker

Dereotu

Tuz

Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun......

 

BAKLALI ENGİNAR

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.

 

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.

1½ Kg Taze Bakla

8 adet küçük Enginar

2 adet Limonun Suyu

1 su bardağı Beyaz Şarap

15 sap Arpacık Soğanı

1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)

4 adet Büyük Domates

Tuz, Karabiber

Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer. 

Afiyet olsun......

 

ZEYTİNYAĞLI ÇALI ya da AYŞEKADIN FASULYE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

 

Bir tencereye çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, ayıklanmış fasulye, tuz, şeker ve Zeytinyağ ve fasulyelerin üstünü örtecek kadar Su konarak ateşe oturtulur. 45 dakika kadar pişirilir.

1 Kg AyşeKadın ya da Çalı Fasulye

1 bardak Zeytinyağ

3 adet Kuru Soğan

2 adet Domates

3 adet Kesme Şeker

Tuz

Soğuk Servis yapılır

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun......

 

ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.

Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.

Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir. 

2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)

3 adet Kuru Soğan

5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates

2 tane Havuç

1 demet Maydanoz

1 bardak Zeytinyağ

2 Kesme Şeker

yeterince Tuz

Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır.

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun......

 

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür.

Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır.

Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir. Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir.  

1 Kg Kereviz

2 adet orta boy Havuç

2 adet orta boy Patates

10 adet Arpacık Soğan

1 çay bardağı Zeytinyağ

1 küçük demet Maydanoz

1 adet Limon

2-3 bardak Su

yeterince Tuz

Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun......

 

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.

Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.

Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.

Kapağı açılır. Birbuçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir. 

5 orta boy Pırasa

1 su bardağından az Zeytinyağ

½ kahve fincanı Pirinç

2 adet küçük Havuç

1 adet Kuru Soğan

½ adet Limon

2 adet Domates

1 çay kaşığı Toz Şeker

Tuz

Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.

Afiyet olsun......

“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 07:09
Embarrassed eline sağlik ne maharetli adminimiz varmıs  tesekkürler 
no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.