Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Facebook özel uygulamaları güvenli mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Facebook özel uygulamaları güvenli mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Facebook özel uygulamaları güvenli mi?
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 17:30

 
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta çok kullanılmakta olan özel uygulamalar ne kadar güvenli? Kullanıcılarını tuzağa düşüren bir durum söz konusu olabilir mi?

Facebook kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği ve kullandığı özelliklerin başında sevdiği özelliklerinden biri Facebook’a özgü geliştirilmiş olan özel uygulamalardır.

Gerek oyun olsun, gerek kişiler arası iletişim olsun birçok konuda geliştirilen bu uygulamalar oldukça popüler durumda ve azımsanmayacak sayıda da kullanıcı kitlesine sahip bulunmaktalar.

Bu uygulamaların kişisel bilgi güvenliği açısından oluşturduğu sakıncalar tartışılmaya başlandı bile. Bu uygulamaların güvenli olup olmadığı sorgulanıyor. Uzmanların ifadesine göre niyeti bozuk kişi ya da kişilerin bu tür uygulamaları geliştirerek yaymalarının mümkün olduğu üzerinde duruyorlar.

Facebook’u kullanan birçok kullanıcı arkadaşlarının yüklemiş olduğu herhangi bir uygulamayı yüklemekte ve kullanmakta sakınca görmüyor. Aslında asıl tehlike bu noktadan sonra başlıyor. Maalesef bu kullanıcıların büyük bir kısmı yükledikleri bu uygulamanın güvenli mi yoksa güvensiz mi sorusunu kendilerine sormuyorlar. Bu noktada bir bilinçsiz kullanımdan bahsetmek mümkündür. Burada kullanıcıların kişisel bilgi güvenlikleri açısından yükledikleri uygulamaların güvenliğini hesaba katmaları önem arz etmektedir.

Güvenlik uzmanları, Facebook'un, geliştirilen bu tür uygulamaları kontrol etmemesinden dolayı hacker'ların kişisel bilgileri çok kolay bir şekilde elde edebilecekleri kodlar yazabileceklerini ve bunu Facebook uygulaması adı altında kişisel bilgileri elde etme amacıyla kullanabileceklerini ifade ediyorlar.

Özellikle Facebook’un bu tür uygulamalarını kullanan kullanıcıların pekte güvende olmadıklarını ve bu tür uygulamalara şüpheci yaklaşmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Saygılar.

Düzenleyen megabros - 06-04-2010 Saat 17:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.