Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Mezarlıkta sahte hoca operasyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Mezarlıkta sahte hoca operasyonu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mezarlıkta sahte hoca operasyonu
    Gönderim Zamanı: 22-10-2006 Saat 22:09
 
  
ADANA (İHA) - Adana Asri Mezarlığı'nda, Ramazan Bayramı arifesinde sahte hocalara yönelik imtihan ve operasyon yapıldı. Sahte hocalarla ile mezarlık için su ve temizlik hizmetleri vererek haksız kazanç sağlamaya çalışanlar da dışarı çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, 5 ayrı mezarlıkta bayram arifesi kabir ziyaretine gelen vatandaşlara izinsiz ve tilavete uygun olmayan şekilde Kur'an okuyarak haksız kazanç sağlamaya çalışanları ayıklamak üzere imamlar nezaretinde sınav yaptırdı. Sınavda başarılı görülenlere yaka kartı verilirken, hatalı okuyanlar da mezarlık dışına çıkarıldı.
Sınava giren 12 yaşındaki Murat Turan, Kur'an-ı Kerim'i başarıyla okuyarak imamlardan övgü ve yaka kartı aldı. İmadettin Levent İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Murat Turan, "Biz 7 kardeşiz. Babam çalışıyor. Ama kazancı yeterli değil. Ben de mezarlıkta kazandığım parayla anneme bayramlık alacağım" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Cankur ve özel güvenlik ekipleri, sınav sonrası da Asri Mezarlık'ta yaya ve motosikletli gruplar halinde operasyon yaparak izin belgesi olmadan Kur'an okuyarak kazanç sağlamaya çalışanları mezarlık dışına çıkardı.
Mezarlık içinde keser ve kürekle temizlik yapıp, kabirlere su dökerek vatandaşlardan para talep edenler de yakalanarak malzemelerine el kondu.
Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Ramazan Bayramı süresince denetimlerin süreceğini ve vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu şekilde tamamlamalarının sağlanacağını söyledi.
Bu arada, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, mezar taşlarının kırılması yüzünden yakınlarının kabirlerini bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi.
 
Yukarı Dön
mesuth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı mesuth Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-10-2006 Saat 09:28
 evet ülkemizde maalesef bu türlü şeyler oluyor. Keşke herkes Kuran okumayı öğrense de fırsatçılarında önü kesilse. Bu saplanışlar toplum olarak dinden uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor. Sözde ilerici dine hiçbir hoşgörüsü olmayan akılcı geçinen bazı kesimler bi bakıyorsunuz medyumların falcıların peşlerinde koşturuyorlar. İnanmak bir ihtiyaçtır. Ondan uzaklaşırsan başka batıl şeyler onun yerini doldurur.
www.elektronikders.com
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.