Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bunu bile virüs yaptılar !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bunu bile virüs yaptılar !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
ComPExperT Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı ComPExperT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bunu bile virüs yaptılar !
    Gönderim Zamanı: 22-08-2008 Saat 14:46
Alınan bilgilere göre, Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaşta yaralanan Türk gazetecileri virüs konusu haline getiren siber korsanlar, hazırladıkları dosyayı anti-virüs yazılımları ile spam engelleyici yazılımlar tespit edemesin diye şifreleyerek sıkıştırılmış dosya (ZIP) formatında dağıtıyor.

Tamamı İngilizce olan ve ''Gürcistan'da Gazeteciler Vuruldu'' başlığı ile dağıtılan elektronik postanın gövde metninde ise şu bilgiler yer alıyor:

''Türk televizyonları, Gürcistan'da saldırıya uğrayan dört gazetecinin saldırı anındaki videolarını yayımladı. NTV ekibi, Gürcistan kasabası Gori ve Güney Osetya'daydı. Gerçek fotoğraflar ekte. Dosyanın şifresi: 123''

Fotoğrafları görmek için şifreyi girerek dosyayı açan kullanıcının bilgisayarına bulaşan virüs, hem kullanıcının bilgisayarında bulunan şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini çalmak için klavye hareketlerini takip ediyor hem de kendisini bilgisayarın adres defterinde bulunan diğer adreslere otomatik olarak gönderiyor.

İnternet analistleri söz konusu elektronik postayı alan kullanıcıların, dosyayı açmadan derhal silmelerini öneriyor.

AA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.