Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Yazılı ve Görsel Program Anlatımları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Photoshop ile Resim Küçültme
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Photoshop ile Resim Küçültme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
AJAN Açılır Kutu Gör
Super Moderator
Super Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 26-01-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı AJAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Photoshop ile Resim Küçültme
    Gönderim Zamanı: 05-12-2010 Saat 22:55



Resimleri Photoshop ile küçültün


Web’de yayımlayacağınız ya da online uygulamalarda paylaşacağınız resim dosyalarını Photoshop’la uygun boyutlara getirin.

Dijital fotoğraf makineleri her geçen gün daha yüksek çözünürlüklerde fotoğraf çekme yeteneği kazanıyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar baskıda çok iyi sonuçlar verse de internette kullanmak istediğinizde sorun çıkarabiliyorlar. Photoshop’un fotoğrafları küçültmek için güzel bir özelliği var.

Bir resmi küçültmek derken aslında iki farklı şeyi kastediyoruz. Bunlardan biri resim dosyasının diskte kapladığı yer, bir diğeri de görüntünün piksel cinsinden ebadı. Photoshop’un “Save for Web” özelliği sayesinde resimleri her iki yönden en uygun şekilde küçültme şansına sahibiz.


Küçültmek istediğimiz resmi Photoshop’ta açarak işe başlıyoruz. Photoshop çoğu resim biçimini problemsizce açabiliyor. Save for Web özelliğiyle küçültülen dosyalarsa GIF, JPEG, PNG-8, PNG-24 ve WBMP (Wireless Bitmap) biçimlerinde kaydedilebiliyor. Yalnızca iki renkten oluşan WBMP günümüzde pek kullanılmıyor.

Photoshop’ta açtığımız resmi optimize edilmiş şekilde kaydetmek için File menüsünden Save for Web seçeneğine tıklıyoruz. Save As… seçeneğini kullanarak dosyayı farklı biçimlerde kaydetmek mümkün olsa da Save for Web seçeneğindeki ek özellikler ve kullanım kolaylığı çok daha ilgi çekici.


Save for Web bölümünde kaydedilecek resmin ön izleme görüntüsü eşliğinde gerekli ayarlamaları yapıyoruz. Örneğin JPEG biçiminde kaydedeceğimiz resmin kalitesini ya da GIF şeklinde kaydedeceğimiz resmin kalite kaybını burada ayarlayabiliyoruz. Her ikisi için de 100 birimlik hassaslık sunuluyor.

Save for Web bölümünde yalnızca resmin kalitesini değil, ebadını da ayarlama şansına sahibiz. Arayüzün sağ alt kısmında kalan Image Size sekmesinden istediğimiz büyüklüğü ayarlayabiliyoruz. Burada resim için uygun bulduğumuz büyüklüğü de belirledikten sonra üst kısımdaki Save düğmesine basarak işlemi tamamlıyoruz.


Alıntıdır....




Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.