Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Şifre belirlerken Dikkat!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Şifre belirlerken Dikkat!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şifre belirlerken Dikkat!
    Gönderim Zamanı: 08-04-2010 Saat 00:46

Kredi kartı ve internet bankacılığında şifre seçerken, sanatçı ve kent isimleri, evde beslenen hayvanın adı, aile bireylerinin isimlerinin ters yazılmış şekillerinin kullanılmaması öneriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın hazırladığı 2004 yılı raporuna göre, kredi kartı ve online bankacılık işlemleri günlük hayatı kolaylaştırsa da birçok riski beraberinde getiriyor.

Birçok kişi, kolay hatırlanması nedeniyle kendi isim ya da lakabını, sevdiği sanatçının ismini, tuttuğu takımın ya da beslediği köpeğin adını şifre olarak seçiyor. Hızlı bir şekilde çözülebileceği göz önünde bulundurularak, eş ve çocuklar, iş arkadaşları, ünlü sanatçılar ve kent isimlerinin şifre olarak kullanılmaması öneriliyor.

Doğum tarihleri, adres, doğum yeri, telefon numarası, aile bireylerinin adlarının ters yazılmış şekli, SSK ve TC kimlik numarası,''love, hotel, holiday'' gibi çok kullanılan kelimelerle aynı harften (aaaaaa), aynı sayıdan (555555), ardışık sayılarda (123456), alfabe sırasından (abcdef) oluşan şifrelerin de tercih edilmemesi tavsiye ediliyor.

EN İYİ ŞİFRE...


En az yedi-sekiz karakter uzunluğunda, kolay ve hızlı yazılabilen ve girildiğinde çevreden anlaşılmayan şifreler, en iyi şifreler olarak gösteriliyor.

Şifrenin tek cümleden oluşması isteniyorsa, en azından sonuna ''zafer18'' gibi bazı sembollerin ya da sayıların yazılması gerekiyor.

Kol hareketlerinden bile şifreyi çözebilen kişiler bulunduğu için, şifre yazılırken sadece parmakların kullanılması büyük önem taşıyor.

Şifrelerde bir harfin bir sayıyla değiştirilmesi, örneğin, ''a'' yerine ''6'' kullanılarak, ''atila'' yerine ''6til6'' yazılması öneriliyor.

Şifrelerin belirli sürelerle değiştirilmesi, yurtdışındaki art gözlerden korunmak için ''ç,ğ,ş'' gibi Türkçe karakterlerin de kullanılması gerekiyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın örnek şifreleri şöyle: -'MUR@tşen89'

-''Oğlum Levent 8, kızım Nilüfer 3 yaşında yıl 2004''teki kelimelerin baş harfleri ve rakamlarından oluşan şifre: ''OL8,KN3YY2004'

-''Ben 15 senedir Mamak'ta oturuyorum'' cümlesindeki kelimelerin baş harfleriyle rakamlarından oluşan şifre: ''B15SMO'

Saygılar.
Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-04-2010 Saat 09:04
Teşekkürler örnekleri ile beraber  güzel bir konuya değinmişsin
Yukarı Dön
wolf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-07-2009
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı wolf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-04-2010 Saat 00:20
Cümledeki kelimelerin baş harflerinden şifre oluşturmak hoşuma gitti Teşekkürler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.163 Saniyede Yüklendi.