Un Helvası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18-09-2008 Saat 14:27 |
Malzemeler: 125gr. margarin (tereyağ daha lezzetli oluyor) 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık Hazırlanışı: Süt, su ve şekeri bir kasede şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Tereyağ eritildikten sonra elenmiş olan un ile kavurmaya başlanılır.Kavrulan un koyu pembe bir kıvama geldikten sonra fıstıklar ilave edilir ve bir süre de fıstıklar ile birlikte kavurmaya devam edilir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra hazırlanmış olan süt, su ve şeker karışımı bir yandan tahta kaşık yardımı ile karıştırılırken yavaş yavaş ilave edilir. Un helvası tencereye yapışmayacak hale geldikten sonra kaşık yardımı ile servise hazır hale getirilir. '' Afiyet Olsun'' |
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
CASPER
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 21-03-2006 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 527 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı CASPER
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
eline sağlık
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |