Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ilk turda cumhurbaskanı secılemedı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

ilk turda cumhurbaskanı secılemedı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
eren_tufekci Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-05-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı eren_tufekci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ilk turda cumhurbaskanı secılemedı
    Gönderim Zamanı: 23-08-2007 Saat 00:19
 ANKARA (ANKA) - 11. Cumhurbaşkanı seçimleri ilk tur oylamasında hiçbir aday seçilmek için gereken 367 oya ulaşamadı.

Cumhurbaşkanı seçimi ilk tur oylamasında 448 milletvekili oy kullandı. AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül 341, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu 70, DSP Eskişehir milletvekili Tayfun İçli ise 13 oy aldı. 23 oy boş çıkarken 1 oy da geçersiz sayıldı. Seçimin ikinci tur oylaması 24 Ağustos Cuma günü saat 15.00'te yapılacak.

-CHP'LİLER KATILMADI-

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın başkanlığında saat 15.00'te başlayan Genel Kurul'da ilk olarak yoklama yapıldı. Toptan, yoklama sonrasında yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da Anayasa'nın öngördüğü 367 rakamının çok üstünde milletvekili bulunduğunu söyledi. Toptan milletvekili sayısını açıklamadı.

Seçimlere geçmeden önce bir konuşma yapan Toptan, seçilecek Cumhurbaşkanı'nın herkesin Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Genel Kurul'da adayların kendilerinin ve diğer milletvekilleri tarafından verilen adaylık başvurusu dilekçelerinin okunmasından sonra gizli oy yöntemi ile seçime geçildi. Oylamada 3 adayın isminin yer aldığı birleşik oy pusulası kullanıldı. Milletvekilleri, destekledikleri adayın pusulada yer alan isminin yanına çarpı işareti koyarak oy verdi. Toptan, pusulaya başka bir işaret konulması ya da kabinlerdeki tükenmez kalemler dışında başka bir kalem kullanılması halinde oyların geçersiz sayılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimi 1. tur oylamasına CHP'li milletvekilleri katılmadı.

-GÜL VE ÇAKMAKOĞLU BİRLİKTE OY KULLANDI-

Cumhurbaşkanı adayları Abdullah Gül ve Sabahattin Çakmakoğlu, oylarını arkalı önlü kullandılar. Bu arada Gül, oy pusulasını almak için sıraya girmeden önce a MHP ve DTP sıralarının önünden geçerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'le tokalaştı.

Seçimde ikinci tur 24 Ağustos Cuma günü saat 15.00'te yapılacak. İkinci turda da adaylardan birinin 367 oya ulaşamaması durumunda, üç tam günün ardından üçüncü tur oylama yapılacak. 28 Ağustos Pazartesi günü yapılacak 3. tur oylamada bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi için salt çoğunluk olan 276 oy alması yeterli olacak. Son turda ise en fazla oy alan iki adıyın katılımıyla yine salt çoğunluk oyu aranıyor. Bu turda da bu oya ulaşılamaması halinde TBMM derhal seçime gidecek.(ANKA)
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.