Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Beyin yeteneklerimizi kaybediyoruz !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Beyin yeteneklerimizi kaybediyoruz !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyin yeteneklerimizi kaybediyoruz !!!
    Gönderim Zamanı: 08-12-2008 Saat 13:28
 
 
İnternet başında harcanan onca saat beyin işleyişini yeniden mi yapılandırıyor?

Zamanının çoğunu internet başında harcayan çocuklar, duyguları anlamada ve ifade etmede öteki çocuklara göre daha mı iyidirler?

Bu sorular endişeli ailelerden gelen kaygılarmış gibi gözüküyor. Fakat bütün sorular kaygılı ailelere değil bilim adamlarına ait. Bilim insanları artık çok küçük yaşlardaki çocukların hayatına girerek hayatımızın her alanında etkisini gösteren teknolojinin beynimizin yapısında ve işleyişinde ne gibi değişikliklere neden olduğunu araştırıyorlar.

Şiddet içerikli oyunlar halkın büyük tepkisini çekerken, bazı güncel kaygılar da bunun ötesine geçiyor. Bazı bilim insanları internete bağlı günümüz dünyasının okuduğumuz, öğrendiğimiz ve birbirimizle iletişim kurduğumuz bütün yolları, yöntemleri değiştiriyor olabileceğini düşünüyor.

TEKNOLOJİ SOSYAL BECERİLERİMİZİ ÖLDÜRÜYOR

Sağlam yanıtlar henüz verilebilmiş değil fakat psikiyatr Dr. Gary Small, internet ya da akıllı cep telefonları gibi dijital teknolojilerin, beyinin işleyişinin değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki sorulara yanıt arıyor.

Small şunları söylüyor: "Beynimiz teknolojiyle alakalı konularda daha fazla zaman harcadığında diğer insanlarla olan ilişkiler için daha az bir zaman kalıyor ve bu da bizi temel sosyal becerilerden uzağa sürüklüyor. Örneğin; konuşma esnasında karşınızdakinin mimiklerini okumak gibi beceriler zamanla yitiriliyor. Yüz yüze yapılan iletişimde beyin birtakım sorunlar yaşayabiliyor. Bu da kişide sosyal bir beceriksizliğe, mesajların düzgün algılanmasında yetersizliğe, kişinin kendini gerçek ortamdan soyutlamasına ve geleneksel öğrenmeye karşı ilgisizliğe neden olabiliyor."

Small etkinin 10'lu ya da 20'li yaşlardaki gençlerde en şiddetli biçimde hissedildiğini söyleyerek, çözümün gençlerin kendilerini sosyal konularda geliştirmeleri için ve daha yaşlı insanlarınsa teknolojik yönlerini geliştirmeleri için yardım almaları gerektiğinden geçtiğini savunuyor.

Kaynak


Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.205 Saniyede Yüklendi.