Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Doğada eriyen poşetler !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Doğada eriyen poşetler !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Doğada eriyen poşetler !!!!
    Gönderim Zamanı: 08-12-2008 Saat 13:23
 
 
Migros, çevreye duyarlılık yolunda önemli bir adım atarak, müşterilerine doğada çözünen poşet imkanı sunacak. Çevre dostu poşetler ilk kez Kuruçeşme Macrocenter'da tüketiciye sunulacak.

"Oxo-bioçözünür" teknolojisi ile üretilen poşetler, Macrocenter'dan sonra çok kısa sürede diğer Migros marketlerinde de yaygınlaşacak.

Ham petrol ürünü olan plastiğin doğada çözünmesi en iyi ihtimalle 100 seneyi buluyor. Oxo-bio-çözünür plastiklerin doğada çözünmesi ise 2 aşamalı olarak gerçekleşiyor.

Birinci aşamada poşetin raf ömrü dolduğunda oksijen plastiğin zincir yapısını bozuyor. İkinci aşamada ise biyolojik çözünme olup, besin özelliği kazanan plastik yapı, topraktaki bakteri ve mikroorganizmalar tarafından sindiriliyor. Böylelikle 24 ay gibi kısa bir sürede yüzde 100 çözünerek doğaya dönüyor.

1 yılda 1 trilyon poşet

Her yıl tüm dünyada kullanılan poşet sayısının yaklaşık 1 trilyon adet olduğu ve sadece 2005 yılında dünyada tüketilen plastik miktarının 235 milyar kilogram olduğu bilinirken, gelişmiş ülkeler kadar gelişmekte olan ülkeler de plastik poşet kullanımını azaltacak bazı tedbirleri hayata geçirmeye başlıyor.

Türkiye'de ilk kez doğada çözünen poşetlerle alışveriş imkanı sunarak çevreyi koruyabilmeyi hedefleyen Migros Türk T.A.Ş. Genel Müdürü özgür Tort, müşterilerinin duyarlıklarına güvendiklerini söyledi.

Pez poşet tutmamıştı

2000 yılında çevre bilincinin bugünkü kadar yüksek olmadığını söyleyen Tort, "Bu sebeple o yıllarda yaptığımız bez  poşet uygulaması müşterilerimizce tam olarak benimsenememişti. Halbuki bu bir karşılıklı etkileşim, birlikte yaratılması gereken bir sinerjidir. Biz poşetleri ücretli yaparak zorlayıcı uygulamalardan çok, müşterilerimizin işbirliği ve gönüllülüğünün esas olduğunu düşünüyoruz. Migros alım gücünü kullanarak bu poşetleri müşterilerinin hizmetine  ücretsiz sunacaktır" dedi.

Az poşet tüketimi

Tüketicilerin de bu konuda hassas olarak daha az poşet tüketeceğine inandığını dile getiren Tort, "Müşterilerimizin  tasarruflu davranarak ortak geleceğe yatırım yapacağına ve bu sorumluluğu bizlerle birlikte geleceğe taşıyacağına inanıyoruz" dedi.

Tort, zamanla çok kullanımlı poşet uygulamasını da gündeme almayı planladıklarını söyledi.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.