Güvenlik Üzerine ! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
megabros
Security Professional Kayıt Tarihi: 08-06-2009 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 752 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı megabros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12-06-2009 Saat 10:22 |
Güvenlik dediğimiz zaman aklımıza hep bildiğimiz fiziksel koruma, savunma güvenliği gelir aslında artık daha önemli olan bir güvenlik konusu var o da bilgisayar güvenliğidir. Bu nedenle bilgisayar güvenliği üzerine birkaç satır bir şeyler yazmak istedim.Çoğu zaman kullandığımız işletim sistemi, ofis programı, paket programlar ya da kendi ürettiğimiz bir programların açıkları hakkında bilgi sahibi olamıyoruz. Yanlış veya eksik yazılmış kodlar yüzünden sıkıntıya girebiliyoruz. Günümüzde bunun en canlı örneğini Yazılım piyasasının devi olan Microsoft ailesinin ürünlerinde yaşıyoruz. Aslında güncel olan yamaları takip etsek riski azda olsa ortadan kaldırabiliriz. Genel olarak şirketler yazılımlarında olan açıkları tespit ettiklerinde yama ya da güncelleme dosyalarını web sayfalarına koyuyorlar. Bize düşen de burada bu sayfaları takip etmek. Kanaatimce hiçbir zaman %100 güvenli bir yazılım olmayacak. Bazıları güvenli ürün yapmaya çalışırken bazılarımız ise bu ürünlerin açıklarını aramak ile uğraşacaklar. Aslında bu tür uğraşlar sektörün gelişmesine de yardımcı olmuyor değil. Nasıl mı? Derseniz: Güvenlik konusu önemli olduğu için daha detaylı ve örneklerle anlatmayı uygun gördüm. 1- İşletim Sistemi Güvenliği 2- Kullanılan Paket Programların Güvenliği 3- Verilerin Güvenliği 4- Mesajlaşma Güvenliği 5- Alt Yapı ve Sistem Güvenliği b- Network’te bulunan cihazların iyi konfigüre edilmiş olması gerekmektedir portların kapatılması bunların başında gelir. c- Diğer bir madde olarak Anti virüsleri ele almamız gerekir. Bir mail ile gelmiş zararsız gibi görünen fakat açıldığı takdirde sistemin yavaşlamasına hatta işlerinizin durmasına neden olabilir. Bu nedenle iyi bir firmanın Anti Virüs yazılımını kullanmanız ve güncellemelerini takip etmeniz önemli bir etken oluşturmaktadır. Bu nedenle iyi bir firmanın Anti Virüs yazılımını kullanmanız ve güncellemelerini takip etmeniz önemli bir etken oluşturmaktadır. Saygılar.. |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |