DOS Sisteminden TCP/IP Kullanarak Windows Sistemlerine Bağlanma "Win3x-Dos" |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25-09-2008 Saat 20:17 |
Bu sayfa Network Client 3.0 kurulumunun TCP/IP ile
kurulum yapılmak isteniyorsa okunacak devamıdır. Lütfen önce yukarıdaki sayfayı
okuyun, sayfa içinde sizi bu sayfaya yönlendirince bu sayfaya geçin.
"Change Networking Configuration": Şimdi ek olarak TCP/IP'yi de seçin:
TAB-tuşu ile pencereyi değiştirin, IPX/SPX üzerine gelin. TAB tuşuna tekrar
basark bir önceki pencereye dönün. "Remove" ile IPX/SPX'i silin.
Tekrar TAB ile üstteki pencerey geçin. TCP/IP'yi seçin. TAB ile geri dönün. "Change Settings" deyin: (Bir önceki sayfada farklı bir ağ kartı kullanmıştım, bunu kafanıza
takmayın.) İlk başta "Automatic Configuration" olarak ayarlı yani IP değerlerini DHCP'den alacak.
Bende DHCP olmadığı için ben elle IP adresini gireceğim.
Önce "Disable the Automatic Configuration" değerini 1 yapıyorum. Ve IP adresi
ile Subnet-Mask, gateway değerlerini giriyorum:
IP adreslerini nokta ile ayırarak değil, boşluk ile ayırarak giriyoruz: 192 168 0 1 TCP/IP ayarlarını kaydediyoruz: OEM-driver disketini istiyecek: Bu DSK3-2.EXE dosyasından açılan dosyaların olduğu diskettir. Şimdi PING ile ağı test edebiliriz. Ayrıca "NET USE" ile diğer makinanın diskine bağlanabilir, hatta ben bağlandım bile: TCP/IP- ayarlarını PROTOCOL.INI dosyasının içinde görebilir/değiştirebilirsiniz:
"DisableDHCP" = "Disable Automatic Configuration". Bu sayfayı elle değiştirmek yerine \NET dizini içinden SETUP.EXE'yi çalıştırabilirsiniz. Belleğe dikkat!"Network Client 3.0" eğer NetBEUI ile kullanılırsa bayağı bellek tüketiyordu, ama TCP/IP işi iyice abartıyor. Aşağıda TCP/IP'den önce memory'i yükseltmek için himem.sys ve emm386.exe kullanılmış hali görülüyor: TCP/IP yüklenince: "Network Client 3.0" TCP/IP ile yüklenirse tam 230 KByte bellek tüketiyor. Bu durumda bir çok dos uygulaması çalışmayacaktır! Alıntıdır
Düzenleyen invertor - 25-09-2008 Saat 20:56 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |