Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ürdün ile Fransa ortadoğu barışı için el ele
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ürdün ile Fransa ortadoğu barışı için el ele

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ürdün ile Fransa ortadoğu barışı için el ele
    Gönderim Zamanı: 04-09-2007 Saat 07:01
Ürdün ile Fransa ortadoğu barışı için el ele  
PARİS (İHA) - Ürdün Kralı Abdullah ikili ilişkileri geliştirmek ve Ortadoğu'da barışın sağlanabilmesi için atılabilecek adımları ele almak için geldiği Fransa'da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir araya geldi.

Elysee Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmede iki lider, Ürdün ile Fransa arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanabilmesi için sonbaharda bir barış konferansı düzenlenmesi konularını ele aldı. Öğle yemeğini baş başa yiyen Kral Abdullah ile Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, basına yaptıkları ortak açıklamada görüşmelerin, iki ülke için çok olumlu geçtiğini ifade etti. Ürdün Kralı Abdullah, "İki ülke ilişkilerinin dışında daha çok Ortadoğu barışı üzerinde
görüştük. Filistin ile İsrail arasında barışın sağlanması, Lübnan sorununa çözüm bulmak ve bölgenin geleceği üzerine görüşlerimizi aktardık. İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yeni adımlar atılmasını sağlamak için iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ise, "Baş başa dostane olarak ikili ilişkilerimizi gözden geçirdik. Yemek süresince, Ürdün ve Fransa ilişkilerinin daha da ileriye götürmek ve bir çok konuda iki ülkenin işbirliği yapabilmesi konularını ele aldık. Aynı görüşleri paylaştığımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Sarkozy'nin Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana Fransa'ya ikinci ziyaretini gerçekleştiren Kral Abdullah, ziyareti çerçevesinde Fransa Başbakanı François Fillon ile bir araya gelecek.

Ürdün kralı Abdullah dün de AB ülkelerine, Filistin ile İsrail'in barış masasına oturmaları için katkıda bulunmaları çağrısında bulunmuştu.
 
Kaynak
   

Düzenleyen GOLDMAN - 04-09-2007 Saat 07:03
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.