Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Wımbledon'da Wıllıams 4. Kez Şampiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Wımbledon'da Wıllıams 4. Kez Şampiyon

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
eren_tufekci Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-05-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı eren_tufekci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Wımbledon'da Wıllıams 4. Kez Şampiyon
    Gönderim Zamanı: 08-07-2007 Saat 04:46
 Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda ABD'li raket Venüs Williams şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 11 milyon 283 bin paund ödüllü turnuvanın 12. gününde, tek bayanlarda final, tek erkeklerde ise yarı final maçları yapıldı.

Tek bayanlar final mücadelesinde, 2000, 2001 ve 2005'in şampiyonu olan 23 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, turnuvanın sürpriz ismi 18 numaralı seribaşı Fransız Marion Bartoli'yi 2-0 yenerek bu turnuvadaki dördüncü, kariyerinin ise altıncı ''Grand Slam'' şampiyonluğunu kazandı.

Tek erkekler yarı final maçları sonunda, dünya klasmanında ilk iki sırayı paylaşan İsviçreli Roger Federer ile İspanyol Rafael Nadal finale yükseldiler.

Yarı finalde Fransız Richard Gasquet ile karşılaşan dünya klasmanında ilk sırada bulunan son 4 yılın şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, rakibini 7-5, 6-3 ve 6-4'lük setlerle turnuva dışında bırakırken, son 3 yılın Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası Şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ise Sırp Novak Djokoviç ayak başparmağındaki sakatlık nedeniyle maçtan çekilince final vizesini aldı.

Mücadelenin ilk setini Djokoviç 6-3, ikinci setini Nadal 6-1 kazanmıştı. Sırp raket çekildiği sırada, Nadal 4-1 önde bulunuyordu.
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.