Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bezelyeli kuskus
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bezelyeli kuskus

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bezelyeli kuskus
    Gönderim Zamanı: 22-11-2006 Saat 19:14
120 ml. hindistancevizi sütü
120 gr. kuskus
1 adet soğan
1 diş sarmısak
10 gr. taze zencefil
150 gr. sultani bezelye
25 ml. zeytinyağı
15 gr. köri
150 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
Tuz
Karabiber


Sütü bir taşım kaynatın. Tuz serpin ve kuskus ile karıştırın. 10 dakika kabarması için bekletin. Soğanı küçük küp doğrayın, sarmısağı eziciden geçirin. Zencefili soyup minik küp doğrayın. Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin. 5 dakika kaynatın. Kus- : kus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın. Yanında kızarmış tavukla servis yapın. Pişmiş kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardımıyla karıştırıp havalandırın.

no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.