Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Oyun > Oyun Download
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fifa 2010
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fifa 2010

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fifa 2010
    Gönderim Zamanı: 01-10-2009 Saat 20:33




: Razor1911
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 37 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 230KB.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 198KB.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 212KB.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 148KB.







Önceki FIFA'larda oyuncuların hareketleri belli sayıdaki hazır animasyonla sağlanıyordu. EA Sports; Henry, Ronaldinho gibi dünyaca ünlü birkaç futbolcuyu stüdyoya doldurup "motion capture" tekniği ile hareketlerini animasyona çevirip oyuna uyguluyordu. Sonuçta animasyonlar sayıca bol olsa da 3-5 maç yapınca hepsini görmüş oluyordunuz ve hareketler kendini tekrar edip duruyordu. FIFA 10'da tamamen farklı bir sisteme gidilmiş. Artık oyuncuların hareketleri hazır kalıplardan değil pozisyona göre birbirini tamamlayan küçük animasyon parçalarından oluşuyor. Böylece oyuncular bir hareket yaptığında topa, rakip oyunculara ve pozisyona göre farklı animasyonlar çıkıyor karşımıza. Bu sayede oyuncularımızın hareketleri ve dolayısıyla oyunun bütünü daha gerçekçi gözüküyor. Gelişme gözle görülür olsa da, FIFA animasyon çeşitliliği olarak hala PES'in gerisinde. Çünkü PES'deki inanılmaz pozisyon çeşitliliği FIFA'da yok. Belki PES'deki kadar değişik pozisyonlar olsa FIFA'daki minik adamcıklarımız da çok daha enteresan hareketler yapacaklar.

Top Fizikleri
Lise fizik derslerinde uyumak yerine öğretmeni dinleyen herkes küre biçimli cisimlerin ilginç dinamiklere sahip olduğunu bilir. Üstelik futbol topu denen yaratık, içi hava dolu olduğu için yuvarlanır, zıplar, kendi başına bıraksanız kimbilir daha ne şaklabanlıklar yapar... Ama EA Sports'un bu basit gerçeği fark etmesi 9 senesini aldı. Bugüne kadar futbolcu ayağının doğal bir uzantısı gibi görünen FIFA topları nihayet özgürlüğünü kazandı. Artık top fizikleri tamamen kendi başına hesaplanıyor. Mesela futbolcular depar atarken topun daha fazla açıldığını ve yakındaki bir oyuncunun açılan topla direkt şut bile çekebildiğini görebiliyorsunuz. Bugüne dek rakip oyuncu ile topun ilişkisi topu çelmek ile sınırlıydı ve bunu yaptığında top onun ayağına yapışıp kalırdı. Artık bir oyuncunun ayağına kayıp topa müdahale edince topun müdahaleye göre ayaktan çıktığını görüyorsunuz ama kayan kişide kalmıyor. Gittiği yöne göre kim yakınsa topu kontrol ediyor. Burada tek rahatsız edici olan, topa kayan oyuncunun ayağa kalkmaktaki aşırı yavaşlığı. Defansın genelinde bu sorun var zaten. Kaymadan topa müdahale etmiş olsa da oyuncu genelde oyundan düşüyor ve kendine gelmesi birkaç saniye alıyor. Bu yüzden defansta çok daha dikkatli olmak lazım. Rakibe müdahale ettiğinizde başarısız olursanız bir anda rakibinizi kaleciniz ile karşılıklı harmandalı oynarken bulabiliyorsunuz. Ama korkmayın genelde gol olmuyor.

Topsuz Alan
İşte dualarımız gerçek oldu. Yıllarca FIFA'da topsuz alanda dikilen mumlara deli olup dururduk. Ama artık oyuncular top ayaklarında değilken de bir şeyler yapabileceklerini fark etmiş. Siz topu sürerken diğer oyuncular da ilerleyip pozisyon alma çabasındalar. Hatta "Q" tuşu ile oyunculardan birini depara kaldırıp koşu yoluna pas bile verebiliyorsunuz. Hala gerçek oyuncular kadar hareketli olmasalar da atak yaparken diğer oyuncular ilerlemenize yardımcı oluyor ve defansta kademe alma çabasına giriyorlar. Ayrıca "Z" tuşu ile pozisyona yakın ve müsait oyunculardan birini seçip onu yönlendirebiliyor ve havadan kısa paslarla defansın bir kademe ilerisine isabetli paslar atabiliyorsunuz. Bu özelliğe alışmak zor olsa da atak yaparken çok faydalı olabiliyor. Gerçi oyunda ciddi bir ofsayt sorunu var ve defansın arkasına pas atma girişimleri pek başarılı olmuyor. Her ofsayta düşüşümde Fenerbahçe maçlarını hatırlayıp "Hepiniz mi Güiza'sınız be!" diyesim geliyor. Belki zamanla bunun da kolay bir yolunu buluruz. Ama hala PES'deki akılcı pasların oyuna kattığı zevkten mahrumuz.
Yukarı Dön
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-10-2009 Saat 20:34
Oynanıştaki İncelikler
FIFA serisinin PES'e göre en zayıf yanı oynanışta üzerine çalışıp uzmanlaşabileceğiniz incelikler olmamasıydı. Yani oyun hep A, S, D tuşlarıyla düz oynanıp dururduk. Eskiden Alt tuşu ile top ile kayan rakibin üzerinden zıplama veya kendi çevrenizde dönerek rakibi geçmek gibi artistlik hareketler vardı ama bu iki hareketi tekrarlaya tekrarlaya aynı basit golleri atmak ve yemek can sıkıcı oluyordu. Bu sefer EA Sports oyuna Freestyle isminde yeni bir özellik eklemiş. Top sizdeyken "Shift" tuşuna basarsanız adamınız artistik hareketler ve küçük deparlarla klasını konuşturuyor. Tabii bu hareketlerin başarısı adamınızın konuşturacak ne kadar klası olduğuna da bağlı. Sonuçta Servet'ten Alexin yaptığı hareketleri yapmasını bekleyemezsiniz, kayar düşer illa ki. Ama Freestyle'm pek hoşuma gittiğini söyleyemem. Çünkü "Shift" tuşuna bastığınızda adamınız ne kadar kıvrak hareketler yapsa da bu defans oyuncusunun topu çalmasını zorlaştırmış gibi durmuyor ve oyuncunuzun hangi yöne gideceğini kontrol etmek çok zor.

Oyun İçi Taktikler
Oyuna eklenen yeni bir özellik de oyun içinde tek tuşla taktik değiştirme ve önceden hazırladığınız taktikleri uygulama. Oyunda "Z" ve "C" tuşları ile taktik değiştirebiliyorsunuz. Böylece ayar menüsüne girip çıkmanız gerekmiyor. Özellikle multi-player oynarken rakibin "Bir saniye abi taktik değişicem" diye oyunu yarıda bölmesi kadar sinir bozucu bir şey yoktu. Ama asıl yenilikçi olan hazır taktikleri uygulama. Bu taktikleri siz belirleyemeseniz de korner veya serbest vuruş kullanırken hazır taktiklerden birini seçip uygulayabiliyorsunuz.


FIFA 10'un yeniliklerini anlatmaya devam edersem sanırım siz de ben de bayılıp kalacağız. Bu yüzden biraz oyun deneyiminin kendisine gelelim ve geriye kalan yenilikleri bu şekilde anlatalım. FIFA 10 yine 1 DVD olarak geliyor ve bitmek bilmez kurulum süresinin ardından mükafat olarak sizi müthiş bir video bekliyor. Video'nun hemen ardından ana menü ve yeni FIFA müzikleri karşımızda. Bizi açılışta karşılayan şarkı Kings of Leon'dan "Red Morning Light", FIFA ruhuna uygun, hareketli ve heyecan veren bir şarkı. Oyunu oynadıkça Radiohead'den Tribalistas'a, Paul Van Dyk'dan Dandy Warhols'a dünyanın dört bir yanından müziklerle coşuyorsunuz. Ağırlık yine ingiliz gruplarda olsa da şarkı listesinde Japonya veya isveç'ten birilerinin olması çok hoş. Üstelik bütün şarkılar çok iyi. Zaten oyun ses ve müzikten tam puan alıyor, bu konuda rakip tanımıyor.

Yönetim İstifa
Ama oyunun müziklerinin yarattığı coşku kısa sürede oyunun menülerinde kaybolmanızla sona eriyor. Bugüne kadar gördüğümüz en kötü FIFA menüsü bu. Ne nerededir çözene kadar oyunun birçok özelliğini kaçırıyorsunuz. Hele Career modundayken bu adamlar hiç mi oyun menüsü görmemiş dedirtiyor. Bu sene FIFA eski senelere göre daha fazla stadyuma sahip. Ama boşuna sevinmeyin bunların içinde Türk stadı yine yok. Belçika, İsviçre, İskoçya gibi kendi ülkesi dışında kimsenin ilgisini çekmeyecek stadlar varken, bir tane bile Doğu Avrupa stadının olmaması hayal kırıklığı yaratıyor. Üstelik oyundaki turnuvaların hepsi de ulusal kupalar. Hadi bunu da geçtik, bir Dünya Kupası seçeneği olmamasının mazereti ne? FIFA'da Dünya Kupası illa 4 senede bir mi olmak zorunda? Rasgele kuralar ve bugünün kadrolarıyla dünya kupası oynamak isterdim ben açıkçası. Oyunda milli takımımız haricinde Türkiye Ligi de bulunuyor. Dört takımı bulunan Yunan Ligi dışında diğer ülkelerin genelde birer takımı var. Nerede Stau Buchrest, nerede Kızılyıldız? Koca Güney Amerika, Boca Juniors ve River Plate'den mi ibaret? FIFA 10'un bu konuda çok kısa kaldığı açık.

Yeni Oyun Modları
FIFA 10'un en çok merak uyandıran özelliği, yeni kariyer moduydu. Ama kendisi tam bir hayal kırıklığı. Menajerlik hissini bir parça olsun alamıyorsunuz. Her şeyden önce menüler korkunç. Transfer metodu önceki oyunlardan farksız. Lig lig, takım takım dolaşıp kendinize oyuncu arıyorsunuz. Adam gibi bir transfer ekranında satılığa çıkmış oyuncuları göstermiyor. Antrenman opsiyonları çok basit ve komik. Üstelik adamlarda bir gelişme oluyormuş gibi gelmedi bana. Takım kadrosunu gördüğünüz ekran 11 oyuncuyu bir arada göstermeyi bile beceremiyor. Takımı kurmak için 4 sayfalık menüde bir aşağı bir yukarı gidip duruyorsunuz. Fikstür ve tablolar alakasız bir yerdeki kötü hazırlanmış ekranların içinde. Kısacası kariyer modunda sayfa sayfa dolaşıp aşağı yukarı kaydırmalardan başka bir mücadele yok. Üstelik İngiltere 3. liginden bir takım alıp Premier Lige çıkartmayı falan unutun. Zayıf takımlarla oynamak çok zevksiz ve hemen sıkılıyorsunuz.

Oyunda dört dörtlük olmuş diyebileceğim tek mod antrenman "Practies" modu. Bu moda girdiğinizde stadyumda değil, yan sahalardan birinde oynuyorsunuz ve adamlarınız antrenman formaları ile sahaya çıkıyor. Kuş sesleri dışında bir ses olmadan rahatça antrenman yapıyorsunuz. Böylece koçun komutları ve topun sesini çok net duyuyorsunuz. Zaten FIFA 10'da seslerin ne kadar iyi olduğunu en iyi antrenman modunda anlıyorsunuz. Ayrıca menüleri de çok kullanışlı ve kolayca farklı antrenman modlarma geçebiliyorsunuz. Fenerbahçe nasıl olmuş bakmak için hemen Arsenal ile bir maç ayarladım. Maç İstanbul'da olmasına rağmen ben yine saçma sapan bir statta oynamayı bekliyordum. Ama o da ne... Oyuncular sahaya çıktı ve burası Şükrü Saraçoğlu. Üstelik tribünler "Sarı Lacivert Şampiyon Fener!!!" diye inliyor. Bu, FIFA 09'dan da tanıdığımız bir görüntü ama birebir yapılmış olması bir yana, stadyumdan görülen çevre binalara kadar her şeyin gerçeğe uygun olması gözlerimi yaşarttı açıkçası. Ama bu "İnönü neden yok diye" hayıflanmam ile son buldu. Oyuncuların göz alan stada giriş töreni ve maçın başlayışı ile FIFA 10 grafik olarak ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Gerçi ben son FIFA'larda oyuncuların üzerindeki kaplamaları 'gerçekçi'den çok çamu-rumsu buluyorum. Bir spor oyununda grafikler daha parlak ve sade olmalı bence. Ama bu zevk meselesi olduğundan kararı size bırakıyorum.

Paslaşamamak
Oyunu oynamaya başladığınızda ilk fark edeceğiniz şey paslaşmanın oldukça zorlaştığı. Artık her pas yerini bulmuyor ve defans, topları kesme konusunda daha başarılı. Bu bence çok iyi bir gelişme. Gerçek maçlarda oyuncuların tıkanıp kaldığı, pas çıkaramadığı pozisyonları bire bir yaşıyorsunuz ve sık sık yerini bulmayacağını bildiğiniz halde umutsuzca pas çıkarıyorsunuz. Bu FIFA 10'un yeni topsuz alan oyunlarını daha da önemli kılıyor. Ama paslaşmadaki diğer bir zorluk adamların her zaman istediğiniz yere pas atmaması. İyi takımlarda bu sorunu daha az yaşıyorsunuz ama zayıf bir takım aldınız mı istediğiniz adama pas atmak veya orta yapmak tamamen oyuncunuzun paşa keyfine kalmış. Zaman zaman saç baş yolmamak elde değil.
Oyun bu sene biraz daha yavaşlamış gibi. Ayarlardan maçı hızlandırmak mümkün olsa da maç sırasındaki adrenalini arttıracak kadar hızlanamıyorsunuz. Bu biraz da oyunun yeni yapısı yüzünden alınmış bir karar gibi. Sonuçta topsuz alan oyunları ve kolay pas çıkaramamak daha fazla düşünerek oynamanızı gerektiriyor. Belki oyun artık daha gerçekçi ama daha eğlenceli gibi gelmedi bana.

Dışarıdan Asılmak
Gelelim gol atmaya. FIFA 10'da geçen senelere göre dışarıdan gol atmak çok kolaylaşmış. Özellikle uzak köşeye doğru çekilen şutlar çok kolay giriyor. Ceza sahasının önündeki 5 metrelik alan şut gücünü doğru ayarlamaya alışmış her oyuncu için penaltı gibi. Buna karşılık ortalara kafa atmak, sahasının içine kısa paslarla girmek çok zor. Üstelik bu pozisyonlarda kaleciler panter kesiliyor. Mesela ilk denememde alışana kadar 3-4 kere saçma sapan geri pas hatası yaptım ve hepsinde rakip altı pasın önünden topu dışarı attı veya kaleci kurtardı. Topsuz oyun ve Freestyle'ı kullansanız bile oyunda pozisyon yaratmak oldukça zor. Bir de az sayıdaki pozisyonda gol atamayınca ister istemez işi dış şutlara bırakıyorsunuz ve oyunun tadı kaçıyor. EA Sports'un en kısa sürede bir yama ile bu dengesizliği düzeltmesi gerekiyor.


Hakem Kararı
FIFA 10'da bir şeylerin değiştiğini görmek güzel. Gerçekçilik uğruna eğlenceyi kaçırsa, korkunç menüleri ve eksik bir dolu özelliği olsa da FIFA 09'un ardından 10 ilaç gibi. Ama bana öyle geliyor ki Pro Evolution Soccer 9 çıktıktan sonra kimse bu ilacı içmek istemez. Ama serinin hareketlenmesi FIFA 11 için bizi umutlandırıyor.

Yukarı Dön
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-10-2009 Saat 20:34


Minimum Gereksinimler
İşletim Sistemi: Windows XP SP2/SP3 veya Vista
İşlemci: 2,4 GHz (tek çekirdekli)
RAM: 512 MB (XP) veya 1GB (Vista)
Ekran Kartı: GeForce 6600 veya ATI Radeon 9800 Pro veya, Shader Model 2.0 destekli veya daha yüksek
VRAM: 128 MB
Video Card: DirectX 9.0c uyumlu
Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu
Giriş: Klavye veya dual-analog gamepad
Optik Sürücü: 8x DVD-ROM sürücüsü ya da daha hızlı
Sabit Disk: 4,4 GB veya daha fazla boş disk alanı
Internet: geniş bant internet bağlantısı kurulumu için gerekli, ve online oyun

Tavsiye Edilen Gereksinimler
İşletim Sistemi: Windows XP SP2/SP3 veya Vista
İşlemci: 3,2 GHz tek çekirdekli veya 2,4 GHz Çift Çekirdekli
RAM: 1 GB (XP) veya 2GB (Vista)
Ekran Kartı: GeForce 7800 veya üstü, ATI Radeon X1800 veya üstü, Shader Model 2.0 desteği veya daha yüksek
VRAM: 256 MB
Video Card: DirectX 9.0c uyumlu
Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu
Giriş: Klavye veya dual-analog gamepad
Optik Sürücü: 8x DVD-ROM sürücüsü
Sabit Disk: 4,4 GB veya daha fazla boş disk alanı
Internet: geniş bant internet bağlantısı kurulumu için gerekli, ve online oyun


YOK

Yukarı Dön
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-10-2009 Saat 20:36
 
 
http://filefactory.com/file/a0d2a7b/n/FAON_FO_Max_Payne_part01_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a7e/n/FAON_FO_Max_Payne_part02_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a79/n/FAON_FO_Max_Payne_part03_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a81/n/FAON_FO_Max_Payne_part04_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a84/n/FAON_FO_Max_Payne_part05_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a87/n/FAON_FO_Max_Payne_part06_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a89/n/FAON_FO_Max_Payne_part07_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a9c/n/FAON_FO_Max_Payne_part08_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a9f/n/FAON_FO_Max_Payne_part09_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bad/n/FAON_FO_Max_Payne_part10_rar
http://filefactory.com/file/a0d2baf/n/FAON_FO_Max_Payne_part11_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba2/n/FAON_FO_Max_Payne_part12_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba8/n/FAON_FO_Max_Payne_part13_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bbd/n/FAON_FO_Max_Payne_part14_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb0/n/FAON_FO_Max_Payne_part15_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb5/n/FAON_FO_Max_Payne_part16_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb7/n/FAON_FO_Max_Payne_part17_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bcb/n/FAON_FO_Max_Payne_part18_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bce/n/FAON_FO_Max_Payne_part19_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bcf/n/FAON_FO_Max_Payne_part20_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a83/n/FAON_FO_Max_Payne_part21_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a95/n/FAON_FO_Max_Payne_part22_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a97/n/FAON_FO_Max_Payne_part23_rar
http://filefactory.com/file/a0d2baa/n/FAON_FO_Max_Payne_part24_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bac/n/FAON_FO_Max_Payne_part25_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bae/n/FAON_FO_Max_Payne_part26_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba0/n/FAON_FO_Max_Payne_part27_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba4/n/FAON_FO_Max_Payne_part28_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba9/n/FAON_FO_Max_Payne_part29_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bbe/n/FAON_FO_Max_Payne_part30_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb6/n/FAON_FO_Max_Payne_part31_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bc9/n/FAON_FO_Max_Payne_part32_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bde/n/FAON_FO_Max_Payne_part33_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bdg/n/FAON_FO_Max_Payne_part34_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bd0/n/FAON_FO_Max_Payne_part35_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bec/n/FAON_FO_Max_Payne_part36_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bee/n/FAON_FO_Max_Payne_part37_rar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.191 Saniyede Yüklendi.