Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ekonomide Devir Teslim Töreni
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ekonomide Devir Teslim Töreni

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
eren_tufekci Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-05-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı eren_tufekci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ekonomide Devir Teslim Töreni
    Gönderim Zamanı: 31-08-2007 Saat 04:15
 Yeni hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devraldı.

Başbakanlık merkez binada gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Abdüllatif Şener, 2002 yılından bu yana 58. ve 59. hükümetlerde 5 yıla yakın bir süredir Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Bu görevin 60. Hükümette Nazım Ekren'e verildiğini ifade ederek, icrasına katkıda bulunduğu bakanlığın ekonomi yönetimi işini yürüttüğünü söyledi.
< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>  


Ekonominin Türkiye'nin değişmez gündemlerinden biri olduğunu ve yeni dönemde de bunun böyle devam edeceğini vurgulayan Şener, “Bu bakanlık gece gündüz mesai isteyen ve kamuoyunun gözü önünde olan önemli bir bakanlıktır” dedi. Nazım Ekren ile tanışıklıklarının yeni olmadığını kaydeden Şener, yeni bakana başarılar diledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirilen Nazım Ekren de, dün çok hızlı bir trafik yaşandığını, Bakanlar Kurulu listesi açıklandıktan sonra Bakanlar Kurulunun toplandığını ifade ederek, devir teslimin bugün gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi.

Gerçekten de ekonominin Türkiye'nin öncelikli konusu olduğuna işaret eden, kendilerininde bugüne kadar yapılanların yakın takipçisi olacaklarını, Abdüllatif Şener'in deneyiminden ve bilgisinden yararlanacaklarını bildiren Ekren, gerektiğinde fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Ekren, kendisinin de daha önce ekonominin başında olmasa da, partisinin ekonomik kurullarında görev aldığını hatırlattı.

AZ SİYASET ÇOK BİLİM

Şener, kendisine bakanlık görevinden ayrılırken son sözünün ne olacağını soran bir gazeteciye “Sağ olduğum için son söz söylemeyeceğim. Nerede bulunduğum önemli değil. Önemli olan bulunduğunuz makamın sonuçlarının ülkenin geleceğine bir şeyler katıp katmadığıdır. Bugün bakansınız, yarın milletvekilisiniz, bunun hiç önemi yok. Ben hep iyi şeyler yapıp yapmadığımı sorgulamışımdır” dedi.

Abdüllatif Şener, siyaseti tamamen bırakmadığını da hatırlatarak, “Milletvekili olmamak siyaseti bırakmak anlamına gelmiyor. Ben partinin MKYK üyesiyim. Bundan sonraki hayatımda az siyaset çok bilim olacaktır” dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.