DOSBox0.73 Nostalji severler için eski dos programlarını ve oyunları çalıştırma |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09-09-2009 Saat 19:46 |
Nostalji severler için windows işletim sistemleri üzerinde Dos tabanlı eski oyunları ve programları çalıştıra bilmeniz için DOSBox0.73 Programını öneririm. Bu programı windows işletim sistemlerinde kullanarak "Windows xp, Vista ,Windows 7... Vb " Eski dos oyunlarını ve programlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Biz eski oyunları baza alarak anlatım yapacağız fakat dos tabanlı programları çalıştırmak içinde aynı anlatım yöntemi geçerlidir. Örnek olarak; Lüzumu üzerine efsane oyun Sensible world 96/97 yi Windows xp, Vista ve Windows 7 ye kurup sorunsuz bir şekilde çalıştırarak yine bir ilki gerçekleştirdik. İlgili videoları aşağıdaki likten izleye bilirsiniz. http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8018
Program kurulumu Öncelikle sanal dos programını indirin Download Akabinde; C nin içerisine dos adında bir klasör oluşturun o klasörün içi nede oyunlar adında bir klasör oluşturun. Ardından indirmiş olduğunuz DOSBox0.73-win32-installer.exe programını çalıştırın
Kurulumu C:\dos klasörü içerisine yapın.
Kurulum bittikten sonra Masa üzerinde simgesi bulunan DOSBox 0.73. Programınıçalıştırın aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Yukarıdaki ekranı gördükten sonra Programı kapatın ardından aşağıdaki işlemleri uygulayın ******************************************************* Başlat - çalıştır'ı açın komut satırına aşağıdaki adresi kopyalayıp çalıştırın (Not defteri ile açabilirsiniz) Xp için Vista için Not: Sayfanın sonuna aşağıdaki kodları ekleyin
Ve dosyayı kapatın gelen uyarıya evet diyerek yapmış olduğunuz değişiklikleri kaydetmiş olacaksınız.
******************************************************* Ek bir ayar C:\Msdos\DOSBox-0.72\ konumunda bulunan dosbox.conf dosyasını not defteri ile tekrar açın
Biraz MsDos bilgimizi tazeleyelim :)
Saygılarımla invertor |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |