Dns ve Hosts Deðiþtirme Programý v2.1 |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
invertor
Security Professional Ýnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20-02-2010 Saat 22:09 |
Lüzumu üzerine yasaklanan sitelere problemsiz bir þekilde girebilmek için Dns adresi deðiþtirmeniz gerekir.
Bizde görülen lüzum üzerine yasaklý sitelere kolayca girebilmek için kullanýlacak olan en stabil Dns adreslerini içeren Dns ve Hosts Deðiþtirme programýný hazýrladýk.
Hazýrlamýþ olduðumuz bu program Windows Xp, Vista, Windows 7 ve Windows 8'de sorunsuz çalýþmaktadýr.
Not: Vista, Windows 7,Windows 8' de kullanýrken programýn üzerine sað týklayýp yönetici olarak çalýþtýrdýðýnýzdan emin olun.
Programda bulunan butonlarý açýklayalým;
Türk Telekom: Bu butona týkladýðýnýzda dns ayarlarýnýz Türkiye standartlarýna göre ayarlanýr yasaklý sitelere giremezsiniz ve yasaða uymuþ olursunuz.
Dns Default: Daha önce ayarlamýþ olduðunuz Dns ve ip adresinizi otomatik yapar yasaklý sitelere giremezsiniz ve yasaða uymuþ olursunuz.
Soru: Yasaklý sitelere nasýl sorunsuz bir þekilde girilir?
Cevap: Sizler için hazýrlamýþ olduðumuz bu programda bulunan 2 yöntem ile yasaklý sitelere sorunsuz bir þekilde girebilirsiniz.
1.Yöntem Dns butonlarýndan herhangi birine týklayýn dns ayarlarýnýzýn deðiþtiðini belirten bir uyarý çýkacaktýr gelen uyarýya tamam dedikten sonra yasaklý sitelere sorunsuz bir þekilde girebilirsiniz. Google dns i kullanmanýzý tavsiye ederim tabi takdir sizindir istediðiniz dns i kullanabilirsiniz bunun için alternatif Dns adresleri de eklenmiþtir.
2.Yöntem Yasaklý sitelere girmenin bir baþka yoluda Hosts dosyasý üzerinde deðiþiklik yapýlarak gerçekleþir. Host dosyasý ile istediðiniz siteleri bilgisayarýnýzdan açýlmamasý için yapýlandýrabilirsiniz. Ayný zamanda açýlmasýný istediðiniz yasaklý siteleri açmak içinde yapýlandýrabilirsiniz… Biz bazý yasaklý siteleri açmak için yapýlandýrmýþ olduðumuz hosts dosyasýný kullanacaðýz
Kullanýmý: Hosts dosyasý Deðiþtir Butonuna týkayarak hosts dosyasýnda bulunan yasaklý sitelere sorunsuz bir þekilde giriþ yapabilirsiniz;
Yapmýþ olduðunuz deðiþiklikten memnun deðilseniz Hosts Default butonuna týklayarak orijinal Hosts dosyasýnýzý geri yükleyebilirsiniz.
Saygýlarýmla Ýnvertor
Download
Dns ve Hosts Degistirme v 2.1.exe Hash Deðerleri MD5: F1BA81137AF4FC3B1EF3F1E98DE581E7 SHA-1: 5C292FC94EAB06096CC225106392CD2232F08647 Program Güncellemesi yapýlmýþtýr
Düzenleyen invertor - 04-10-2014 Saat 22:27 |
|
S3Z3R
Moderator Kayıt Tarihi: 31-03-2007 Status: Aktif Değil Points: 820 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı S3Z3R
|
Güncelleme için teþekkürler.
|
|
|
|
velociraptor
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 08-06-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı velociraptor
|
............................. ............................
Edit:
Terbiyenizi takýlýn mesajýnýz silinmiþtir
- Emekten bahsediyorsunuz etmediðiniz küfür kalmamýþ.
- 1 yýl önce vbs ile dns deðiþikliðini öðrettim demiþsiniz siz nerden öðrendiniz yýllar öncesindende bu olay vardý ve size has birþey deðildir bu olay. Zamanýnda aklýnýza gelmiþ sizde araþtýrýp öðrenmiþsiniz bu uygulamada ayný araþtýrma sonucu ortaya çýkarýlmýþ bir çalýþmadýr.
-Birde gelmiþ konu altýnda reklam yapýp üstüne küfür ediyorsunuz bu program sadece .... sitenindir diye nereden o sitenin oluyormuþ?
- Bu program belirttiðiniz adresteki "sordum.com" program deðildir. Yapýsý ona benzeye bilir içeriði farklýdýr.
sordum.com adýna bilgineferi.coma yapýlan aðýr hakaret ve terbiyesizlikten dolayý bir özür bekleriz.
Saygýlarýmla
invertor Düzenleyen invertor - 08-06-2010 Saat 23:16 |
|
invertor
Security Professional Ýnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
Yeni versiyonda Dns güncellemesi yapýlmýþtýr |
|
crazy_kývo
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12-06-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı crazy_kývo
|
Ellerinize saðlýk arkadaþlar çok güzel program olmuþ kim ne diyorsa desin siz yapmýþsýnýz herkes de kullanýyor.Teþekkürler emeðiniz için..Emeðin için..
|
|
YOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOK
|
|
gezginim
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14-06-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı gezginim
|
vbs dosyasý hatasý alýyorum yardýmcý olur musunuz?
teþekkürler
|
|
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
Almýþ olduðunuz hatanýn resmini koyarsanýz yardýmcý olamaya çalýþýrým
|
|
explorer313
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22-08-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı explorer313
|
Merhaba Programýnýzla ilke versiyonunda tanýþmýþtým.Çok kolaylýk olmuþtu benim için.O zaman da Youtube a giriþte her zaman baþarýlý olamýyordum.Fakat þimdi hiç bi þekilde açýlmýyor.Neden olabilir.Host deðiþtirme iþe yaramýyor.
|
|
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
Öncelikle hosts dosyasýnýn deðiþip deðiþmediðini kontrol etmenizde yarar vardýr
Bunu kontrol etmek için çalýþtýra: %WINDIR%\system32\drivers\etc\hosts yazýp çalýþtýrýn gelen ekrandan not deferi ile aç'ý seçip içini kontrol edebilirsiniz
- Hosts dosyasý ile beraber dns adresi de kullanmanýz gerekir bu deðiþikliðide programýmýz aracýlýðý yapabilirsiniz
Hosts Dosyasýnda Herhangi bir deðiþiklik yoksa olasý ihtimal:
- Bazý Anti virüs programlarý vbs kodlarýnýn tam olarak çalýþmasýna izin vermemektedir Örnek Kaspersky Ýnternet Security 2011 gibi
Bu gibi durumlarda anti virüs programýný devre dýþý býrakarak tekrar gerekli deðiþikliði yapmayý deneyin sonra antivirüs programýnýzý devreye sokun
Saygýlarýmla
|
|
explorer313
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı explorer313
|
Merhaba
Verdiðiniz adre çalýþtýr la bulunamadý.Adrese gittim ama gizli dosyalarý kapattýðým halde hosts dosyasý yerinde yok.Belki de bu sebepten açýlmýyor.Þimdi ne yapmam lazým yardým edebilir misiniz. Antivirüs programý kullanmýyorum.Sadece windows defender aktif.Bir de usb disk security kullanýyorum. |
|
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
Hosts dosyasýný görebilmek için Denetim Masasýndan klasör seçeneklerini týklayýn gelen ekrandan Görünüm sekmasine gelin
- Gizli dosya ve klasörleri göster i seçin
- Korunan iþletim sistemi dosyalarý gizle (Önerilen) seçeneðinin iþaretini kaldýrýp uygula butonuna basýn
Temsili resim aþaðýdaki gibidir.
Sonra çalýþtýra :
%WINDIR%\system32\drivers\etc\ yazýp hosts dosyasýnýn bulunduðu klasörü açýn hosts dosyasýnýn orada olduðunu göreceksiniz. Þayet yine yoksa ki vardýr
Edit:
http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/invertor/hosts.rar dosyasýnýn içerisinde bulunan hosts u etc klasörünün içerisine atabilirsiniz
Sorunsuz bir þekilde çalýþmasý gerekir
Saygýlarýmla
Düzenleyen invertor - 06-09-2010 Saat 22:33 |
|
explorer313
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı explorer313
|
Çok teþekkür ederim.Sorunsuz olarak çalýþýyor.Hosts dosyasý yerinde yoktu.Heralde daha önce bilmeden sildik.Ýlgi ve yardýmýnýza teþekkür ederim.
|
|
AJAN
Super Moderator Kayıt Tarihi: 26-01-2007 Konum: Ýstanbul Status: Aktif DeÄŸil Points: 319 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı AJAN
|
bu programý geçenlerde biyerde gözüme çarpmýþtý. tabii ki güzel bir program.. emeðinize saðlýk teþekkürler....
|
|
bymen07
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31-05-2011 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bymen07
|
çok teþekkürler arkadaþým çok güzel ve iþe yarar bir program yapýlmýþ ben önceki versiyonu kullanýyordum hatta bazý bilgisayardan fazla anlamayýpta y.tubeye giremeyen tanýdýklarýmada yardýmcý olmuþtum bu programla,þimdi yeni versiyonu kullanacagým teþekkürler
|
|
asrinn37
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04-07-2011 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı asrinn37
|
bende hiç bir þekilde çalýþmadý program gene de elinize saglýk emek vermiþsiniz.
yasaklý sitelere hiç bir þekilde giremedim.
baþka bir programla girdim genede saolun.
sorunun ne oldgunu bilmiyorum fakat dns artýk para etmiyor güncel dns bulmak gerekiyor.
ttnet zannedersem hepsini banlþamýþ dns lerin .. bu konuda bir acýklama yaparsanýz sevinirim saygýlar.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |