Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bir Botnet'in anatomisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bir Botnet'in anatomisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir Botnet'in anatomisi
    Gönderim Zamanı: 05-04-2010 Saat 18:44
 
SecureWorks'ün kötü niyetli yazılım araştırma birimi yöneticisi Joe Stewart bunun aslında çok zorlu bir iş olduğunu söylüyor... Las Vegas'taki Black Hat güvenlik konferansında Joe Stewart, Storm adlı bir solucan Botnet üzerindeki çalışmaları anlattı. paket açıcılar, hata ayıklayıcıları ve kaynak koda dönüştürücüler kullanan Stewart, kötü amaçlı ağı parçalarına ayırmayı, nasıl çalıştığını öğrenmeyi ve diğer Botnet'ler zamanla başarısız olurken, Storm'un neden bu kadar dirençli olduğunu öğrenmeyi başarmış.


 
"Birleşik işlem gücü, büyük bir süper bilgisayarınkine eşit olabilen Botnet'ler organiktir fakat buna karşın, fark edildikten ve devre dışı bırakıldıktan sonra yaptıkları gibi, istedikleri zaman evrim geçirirler." diyor Stewart. Fakat Storm gibi başarılı bir Botnet'i kopyalamak isteyen herhangi birisi zamanını boşa harcamış olur. Storm'u başarılı yapan kodlama hileleri İnternet'te bulunmasına rağmen, Storm'un püf noktası bu kodları bir araya getirebilmesiydi.
 

Joe%20Stewart%20-%20Las%20Vegas%20BlackHat%202008
Storm'un gelişiminin uzun bir süreç olduğunu düşünen Stewart şöyle diyor: "Bu sistemi tamamıyla kendi ihtiyaçlarınıza göre nasıl çalıştıracaksınız? Bu gerçekten de çok karmaşık bir işlem. Storm'u geliştiren kişi, bunu uzun bir zaman sürecinde yapmış. Bugün olduğu gibi eş düzeyler arası (peer-to-peer) programlarla başlamamışlar, çok daha basit bir şeyle işe başlamışlar. Daha sonra da üstünde küçük geliştirmeler yapmışlar. Bu sisteme çok uzun saatler harcandığı belli."
 
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.