Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Süreç operasyon sürecidir
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Süreç operasyon sürecidir

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Süreç operasyon sürecidir
    Gönderim Zamanı: 06-11-2007 Saat 19:56
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Süreç operasyon sürecidir  
WASHINGTON (ANKA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Süreç, operasyon sürecidir" dedi.
 
 
 
Başbakan Erdoğan, Washington'da kaldığı, Ritz Carlton Otelinde basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı. Başkan Bush ile yaptığı görüşmenin oldukça verimli ve olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, "Bundan sonraki kısmı daha verimli geçecek" diye konuştu. Erdoğan, Başkan Bush'a, 5 konuda Türkiye'nin taleplerini ilettiğini, bu taleplerin, bölücü terör örgütü PKK'nın lider kadrosuna ilişkin hedefler, bölücü örgütün kamplarının dağıtılması, lojistik desteğinin kesilmesi, Kuzey Irak'taki örtülü siyasetlere izin verilmemesi ve istihbarat paylaşımı için bir iletişim ağının oluşturulması olarak sıraladı.
 
Anlık bilginin önemini vurgulayan Erdoğan, bu konuda koordinasyon olmasının önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bizim vurgumuz, PKK terör örgütüne yönelik. Sivil hedeflere yönelikçalışmamız söz konusu değildir, Kuzey Irak'taki yerel yönetimin hassasiyeti şart. Köylerle bölücü örgütün kamplarının iç içe olmaması gerekir" diye konuştu.

- ATILACAK ADIMLAR BİR SAMİMİYET TESTİ -

Başbakan Erdoğan, atılacak adımların bir samimiyet testi olacağını belirterek, Başkan Bush'un bugün yaptığı açıklamada "PKK, Amerika'nın düşmanıdır, Türkiye'nin düşmanıdır, Irak'ın düşmanıdır" sözünü de hatırlatarak, "Düşman nedir? Ortadan kaldırılması gerekendir. Süreç, operasyon sürecidir. Operasyon süreci aslında tezkereyle başladı. Biz, bunu zenginleştiriyoruz, dokuyoruz. Atılacakadımın haklılık gerekçesidir yaptığımız şeyler" diye konuştu.

- OPERASYON YAPMAYIN DİYEN YOK -

Başbakan Erdoğan, "Operasyon yapmayın diyen yok. Herkes 'haklısınız' diyor. Hepsi,'Irak'ın bunu çözmesi gerekir' diyor" dedi. Erdoğan, kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 8 askerimizle ilgili olarak da, "Biz kimseyi görevlendirmedik. Parlamentodaki bir partinin mensuplarının orada şova yatması doğru değil. Bizim haberimiz yok. Görevlendirme yapmış değiliz. Biz, meşru kaynaklarla çalışırız. Biz, devletiz" dedi. Bir gazetecinin, Türkiye'ye rahat dönüp dönmediğine konusunda ki sorusunu da "Hamdolsun, istediğimizi aldık" diye yanıtladı.
 
 
 

Düzenleyen hackers_kral - 06-11-2007 Saat 19:57
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.