Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

XP’de Maximum Performans

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: Windows Ýþletim Sistemleri
Forum Tanımlaması: Windows ve diðer iþletim sistemleri ile ilgili püf noktalar, sorularýnýz ve önerilerileriniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=90
Tarih: 26-04-2024 Saat 09:52


Konu: XP’de Maximum Performans
Mesajı Yazan: kral
Konu: XP’de Maximum Performans
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 23:50
XP'de Maximum Performans

Evet arkadaþlar konumuz Windows'u optimum hale getirmek ama ben daha çekici olsun diye baþlýðý bu þekilde açtým.Amacým bir yýðýn optimizasyon programlarýndan ve yýðýnla iþe yaramayan c/p yapýlmýþ eski dökümanlardan sýyrýlýp kullandýðýnýz iþletim sistemini en hýzlý ve en saðlýklý þekilde kullanmanýzý saðlamak.Þunuda belirtmek isterim ki burada okuyacaklarýnýz daha çok ev kullanýcýlarý içindir.

HackHell'in farký iþte böyle kendine özgü dökümanlarýnýn olmasýdýr! Eminim girdiðiniz birçok sitede bir yýðýn gereksiz döküman okumuþ ve bunlarý uygulayýp hiçbir sonuç alamamýþsýnýzdýr. Zaten birçoðuda sallamadýr.Kayýt defterine gir üçü beþ yap windowsun uçsun, þaha kalksýn gibi komik komik þeyler.Sonuçta elinizdeki donaným ve iþletim sistemi bellidir ve öyle kayýt defterinden 2 tane ayar deðiþtirmekle bilgisayarýnýz turboya geçmez Ama birazdan anlatacaðým basit ayarlarý yapýp, vereceðim basit programlarlada dediðim þeyleri yaparsanýz eminim yorgun ve yýpranmýþ olan (yada yeni kurduðunuz) iþletim sisteminizi oldukça iyi duruma getirebilirsiniz.


1-) Ýlk olarak bozulmuþ yada deðiþtirilmiþ sistem dosyalarýmýzý onaralým! Bunun için önce cd sürücünüze XP cd'nizi takýn ve daha sonra baþlat'tan çalýþtýr'a þunu yazalým: SFC /SCANNOW
Bir süre bekledikten sonra windows hiçbir soru sormadan gayet basit bir þekilde hasar görmüþ yada deðiþtirilmiþ sistem dosyalarýný orjinalleri ile deðiþtirecektir.(SP2 Yüklü olsada sorun çýkmaz)


2-) Þimdide aslýnda hiç iþimize yaramayan fakat ne olduklarýný bilmediðimiz için boþuna sisteme yük olan, windows'la beraber devreye giren servisleri iptal edelim.Bunun için yine baþlat'tan çalýþtýra sunu yazalým: SERVICES.MSC

> HATA BÝLDÝRÝM HÝZMETÝ --> Devre dýþý býrakýn
> HIZLI KULLANICI DEÐÝÞTÝRME UYUMLULUÐU --> Devre dýþý býrakýn
> YARDIM VE DESTEK --> Manuel baþlasýn (yani oradaki adýyla; elle)
> DÝZÝN OLUÞTURMA HÝZMETÝ --> Devre dýþý býrakýn
> PERFORMANS GÜNLÜKLERÝ VE UYARILAR --> Manuel baþlasýn
> TAÞINABÝLÝR ORTAM SERÝ NUMARASI --> Manuel baþlasýn
> REMOTE DESKTOP HELP SESSÝON MANAGER --> Devre dýþý býrakýn
> UZAKTAN KAYIT DEFTERÝ --> Devre dýþý býrakýn
> AKILLI KART --> Devre dýþý býrakýn
> AKILLI KART YARDIMCISI --> Devre dýþý býrakýn
> KESÝNTÝSÝZ GÜÇ KAYNAÐI --> Devre dýþý býrakýn
> WEB CLÝENT --> Manuel baþlasýn
> KABLOSUZ SIFIR YAPILANDIRMA --> Manuel baþlasýn
> NVIDIA DRIVER HELP SERVICE --> Devre dýþý býrakýn
> INTERNET BAÐLANTI GÜVENLÝK DUVARI --> Firewall'u kullanmýyorsanýz devre dýþý býrakýn
> GÖREV ZAMANLAYICI --> Devre dýþý býrakýn
> TERMINAL HÝZMETLERÝ --> Devre dýþý býrakýn
> MESSENGER --> Sonradan MSN kurduðumuz için devre dýþý býrakýn
> OTOMATÝK GÜNCELLEÞTÝRME --> Kullanmýyorsanýz fýþþþt
> MACROMEDIA LICENSING SERVICE --> Devre dýþý býrakýn

Bu servislere sað týklayýp ÖZELLÝKLER'i seçtiðimizde aþaðýdaki DURDUR butonuna týklýyoruz ve BAÞLANGIÇ TÜRÜ'nü yukarda yazdýklarýmla deðiþtiriyoruz.Eðer ufak bir sorun yaþasanýz bile yine ayný adýmlarý uygulayarak basitçe servisi tekrar aktif hale getirebilirsiniz.Kýsaca ölümcül bir sorun çýkarmaz.


3-) Bu adýmda ise birçok insanýn ÇOOOK ÝÞE YARIYOR dediði ama benim þimdiye kadar hiçbir iþime yaramayan SÝSTEM GERÝ YÜKLEMEYÝ kapatýcaz.Bazýlarý sistem geri yükleme hizmetini ayný norton goback gibi çalýþtýðýný sanmakta ve geri yükleme noktasýný seçtiðimizde o tarihteki ayarlara geri döndüðünü sanar.Ancak bir çökme durumunda sistemin bununla kurtarýldýðý efsaneleri dilden dile dolaþmaktadýr Bu özellik fazla bi iþe yaramamakla beraber hem performansýnýzdan çalmakta hemde sabit disklerinizde bolca yer iþgal etmektedir! Benim tavsiyem BÝLGÝSAYARIM'a sað týklayýn ÖZELLÝKLER'i seçin ve SÝSTEM GERÝ YÜKLEME sekmesine gelerek BÜTÜN SÜRÜCÜLERDEKÝ SÝSTEM GERÝ YÜKLEMEYÝ KAPAT kutucuðunu iþaretleyin ve hem
iþlemcinize hemde sabit diskinize bir iyilik yapýn.


4-) Þimdi gelelim 3.party dedikleri extra programlara.Bu konuda birçok alternatif mevcut, bende size sýkça kullandýklarýmý önericem! Hem disk temizliði hemde kayýt defteri (registry) temizliði ve onarýmý için en sýk kullandýðým program WINTOOLS.NET PRO.Bunun yaný sýra sadece disk temizliði için CCLEANER programýný ve sadece kayýt defteri temizliði için REGVAC programýný öneririm.CCLEANER ve REGVAC hem çok etkili hemde kullanýmý çok basit programlardýr.Ýkisinde de CLEAN butonuna týklamanýz yeterli olur.Bu programlarýn linklerini en altta ayrýca vericem! Ben bu iþlerden pek anlamam diyorsanýz Size CCLEANER ve REGVAC ikilisiniz þiddetle tavsiye ederim.


5-) Baþlangýçtan gereksiz programlarý temizlemek size her zaman +performans olarak geri döner! WinTools.NET programýný açýyoruz ve soldaki menüden BAÞLANGIÇ'a geliyoruz. Burada biraz dikkat ederseniz zaten bellek'te fazladan yer kaplayan programlarý görürsünüz. Örnek vermek gerekirse; winamp'ýn görev çubuðunda durmasýnýn bir anlamý yoktur yada Nero programýnýn çalýþmasý için nerocheck yazýlýmýnýn baþlangýçta baþlamasýna gerek yoktur. Sizde kendi yüklü programlarýnýza göre (antivirüs yada firewall hariç) baþlangýç menünüzden fazlalýk programlarýn baþlamasýný ve belleðinizde fazladan yer kaplayarak bilgisayarýnýzý yavaþlatmasýný engelleyin.


6-) Tüm bu adýmlarý tamamladýktan sonra sýra sabit diskimizi birleþtirmeye geldi.
Birleþtirme iþlemini (kýsaca defrag) sadece c: sürücümüze uygulamamýz yeterli olacaktýr. Tercihe göre windows disk birleþtiricisini kullanabilir yada benim önerdiðim O&O DEFRAG PRO yazýlýmýný kullanabilirsiniz.Tabii ki benim önerdiðim programý kullanmanýzý tavsiye ederim.


Ýþte tüm iþlemler sadece bu kadar, eðer atladýðým önemli bir ayrýntý varsa daha sonra yine buraya ekliyeceðim.Gördüðünüz gibi basit bir þekilde 6 adýmda XP'yi nasýl optimum hale getireceðinizi anlattým.Bu iþlemleri uyguladýðýnýz zaman (doðru þekilde) bilgisayarýnýzdaki performans artýþýný sizde göreceksiniz.

ADI GEÇEN PROGRAMLAR
--------------------------------
WinTools.NET Pro Download (full):
http://rapidshare.de/files/10483856/WinToolsPro.rar.html
Pass: hackhell.com

Ccleaner Download (free):
http://www.ccleaner.com/ccdownload.asp

RegVac Download (full):
http://rapidshare.de/files/12535159/RegVac.rar.html
Pass: hackhell.com

O&O Defrag Pro Download:
http://www.oo-software.com/files/oodefragv65/oodpe_6_5_851_e nu.exe
Lisans:
Name:
http://www.ttdown.com/
Company:
http://www.ttdown.com/
Code: DPM9-01J5-E5Q7-89A3-1DE5



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Hawk
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 23:57
Çok teþekkurler

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat