Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliği / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarınızı Her Türlü Saldırıya Karşı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8952
Tarih: 28-04-2024 Saat 13:05


Konu: Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)
Mesaj Tarihi: 28-03-2011 Saat 15:33
Aşağıdaki yazım "Remote Acsess TroJaN" adlı ilk yazıma göre daha kısa fakat "keylogger"lar tek bir özellik üzerine yoğunlaştığından dolayı anlaşılması ve anlatılması kolaydır.

Keylogger: Keylogger tarzı programlar Trojan programlarıyla benzer özellik gösterir.Nitekim keylogger programları da server bazlıdır.Fakat keyloggerlar trojalardan farklı olarak tek bir amaca odaklanmış zaman ayarlı casuslardır.Keylogger serverları kendilerini trojan serverı(.txt/.mp3/.x) gibi göstererek kandırılmanızı sağlayabilir.Keyloggerın tek görevi LOGlarınızı çalmaktır.Yani pcnizde klavyeniz ile yaptığınız tüm işlemleri belirli zaman aralıklarında kaydederek istenilen adrese postalar.Adından da anlaşılacağı gibi KEY+((LOG))+GER.Bu tür bir serverı SAI’ye alırsanız tüm şifreleriniz,kredi kartı numaralarınız vb pek çok şey çalınmış olur (örnek:üniversite bitirme teziniz…çalındı! kredi kartı numaranız….çalındı! şirketinizin üzerinde çalıştığı ve proje sorumlusu olan herkesin şifrelerinin bulunduğu bir dosyanız…çalındı! umarım durumun ehemmiyetini anlatabilmişimdir)

Eğer bu tür programlardan etkilenmemek istiyorsanız Anti-Keylogger programları kurmalısınız.Ve ilk olarak uygulanacak 2 kural.

Kural 1 : Kimden dosya alıp kimden almayacağınızı BİLİN!,

Kural 2 : Size kimden gelirse gelsin e-posta eklerinizi sonuçlarına katlanacak şekilde düşünerek açın

Saygılar.

-------------
WHİTE HAT
BEYAZ ŞAPKA (BİLGİ NEFERİ)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat