Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Her þeyi Facebooka yazmayýn

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8925
Tarih: 20-05-2024 Saat 10:12


Konu: Her þeyi Facebooka yazmayýn
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Her þeyi Facebooka yazmayýn
Mesaj Tarihi: 28-03-2011 Saat 08:41
Sosyal paylaþým sitelerini takip eden hýrsýzlar, kimin evinin boþ olduðunu öðrenip, soyguna gidiyor!  Sosyal paylaþým siteleri hýrsýzlar için bir altýn madeni gibi.

Birçok kullanýcý, ev adreslerinin yaný sýra ne zaman tatile gideceklerini ya da þu anda nerede, ne yapmakta olduklarýný yazarak hýrsýzlara adeta davetiye çýkartýyor.

Bir sigorta þirketinin, 50 eski hýrsýzýn üzerinde yaptýðý araþtýrmaya göre; hýrsýzlarýn çoðu soyguna gitmeden önce evde yaþayanlar hakkýnda bilgi topluyor.

Eski hýrsýz, yeni Metodist Kilisesi görevlisi Richard Taylor eski iþiyle ilgili þunlarý söyledi:

“Eskiden bir postacý ya da sütçüden kimin evde olmadýðýna dair bilgi satýn alabilirdiniz. Þimdi ise insanlar internet üzerinden size, ne zaman havaalanýna ulaþtýklarýndan ne zaman kahvelerini yudumladýklarýna kadar her türlü bilgiyi veriyor. Facebook’ta 900 arkadaþýn var yazýyor, yalan.  Bir arkadaþýnýz varsa diðer 899’u da sizi az çok bilen insanlar.”

Sigorta þirketinin sözcüsü Pete Markey ise müþterilerini uyarýyor:

“Araþtýrmamýz gösteriyor ki hýrsýzlar hala kullanýlmýþ ve baþarýlý olunmuþ eski yöntemlerini deniyorlar ancak zamana ayak uydurmayý da biliyorlar. Facebook ya da Twitter kullanarak Barbados adalarýnda yaptýðýnýz o muhteþem tatilin havasýný atmak arkadaþlarýnýzý etkilemenizi saðlýyor olabilir, ancak bu bilgiler ayný zamanda hýrsýzlar için yeterli bilgileri de içeriyor.”

Araþtýrma, hýrsýzlarýn yüzde 68’inin soyguna gitmeden önce hedefteki ev hakkýnda bilgi topladýklarýný ortaya koyuyor.

Eski hýrsýzlarýn yüzde 12’si ise bu bilgiler için sosyal paylaþým sitelerinden yararlandýklarýný söylüyorlar ve bu oran yeni hýrsýzlar arasýnda çok daha fazla olabilir.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat