Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir Facebook tuzaðý daha !

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8906
Tarih: 20-05-2024 Saat 11:32


Konu: Bir Facebook tuzaðý daha !
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Bir Facebook tuzaðý daha !
Mesaj Tarihi: 25-03-2011 Saat 15:57
Facebook uygulamalarý korkutmaya devam ediyor: Hacker'lar bir kez daha þifrelerin peþinde!

Milyarlarca dolar deðerindeki Facebook'ta uygulama kâbusu devam ediyor.


Facebook artýk eskisi kadar güvenli deðil. Kýsa aralýklarla ortaya çýkan iki Facebook uygulamasý, kullanýcýlarýn kiþisel bilgilerini elde etmek için benzer yöntemlere baþvuruyor. Ýlk olarak birkaç gün önce görülen "Error Check System" uygulamasý, kullanýcýlara profillerinin görüntülenemediðini söyleyerek þifrelerini çalmaya çalýþýyordu.

Yeni uygulama ise Facebook'un kullanýcý sözleþmesini ihlal ettikleri gerekçesiyle, profillerinin silinmek üzere olduðunu söyleyerek korkutuyor ve kullanýcýlarý gönderdiði e-postadaki baðlantýya týklamaya teþvik ediyor. Bu baðlantýya týklandýðýnda ise kullanýcýnýn þifresini elde eden hacker'lar ayrýca ayný e-posta'nýn tuzaða düþen arkadaþlarýna da gönderilmesini saðlýyorlar.

Son zamanlarda sýkça gündeme gelen Facebook'un kullanýcý sözleþmesi tartýþmalarý sayesinde meydana gelen endiþeden beslenen bu ikinci hacker uygulamasýnýn þu ana kadar kaç kiþinin þifresini çaldýðý bilinmiyor.

Facebook uygulamalarý ile ilgili en büyük sorun, herhangi birinin Facebook için kolaylýkla uygulama yazabiliyor olmasý. Üstelik bu uygulamalarýn yayýnlanmasý için Facebook tarafýndan kontrol edilmesi gerekliliði bile bulunmuyor. Bu yüzden Facebook zararlý bir uygulamayý devre dýþý býraktýðý anda bir yenisi çýkýveriyor.

 
Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat