Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Adsl Modem Güvenlik

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8885
Tarih: 05-06-2024 Saat 16:39


Konu: Adsl Modem Güvenlik
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Adsl Modem Güvenlik
Mesaj Tarihi: 25-03-2011 Saat 13:23
Sizi Internete baðlayan ve bilgisayarýnýzla internet arasýndaki en önemli donaným ve yazýlým Adsl modemlerdir.

Kullandýðýnýz modem seçimi çok önemlidir. Benim tavsiyem ethernet + router + USB özellikli adsl modemler, port olarakta çoklu port seçeneði olan modeller seçilebilir.

Sadece USB özelliði bulunan modemlerden uzak durun. Çünkü USB modellerde router özelliði olmadýðý için windows sistemlerin güvenliði için önemli olan portlar açýktýr ve saldýrýlara maruz kalma olasýlýðýnýz çok fazladýr. Bilgisayar ve internetle yeni tanýþmýþ bir kullanýcýnýn bilgisayar güvenliði konusunda bilgisi olmadýðý için bu tehlikenin önüne geçemez. USB modem kullanananlar için en önemli tavsiyem firewall kullanmalarýdýr.

Benim þu anda elimde olan modemler Cnet 4 port + ethernet + router + usb  ve  USrobotics 4 port + ethernet + router + usb

Adsl Modem Güvenlik için maddeleri sýralamaya baþlayalým

1. Ilk olarak Windows Xp Güvenlik dokümanýný okuyun.Tüm dökümanlarýn birbirinle olan baðlantýsýný unutmayýn.

2. Adsl modem ayarlarýna baðlanmak için kullandýðýnýz þifreyi modem ayarlarý içindeki admin þifre bölümünden deðiþtirin. Telekom adsl baþvurusunda size verilen kullanýcý adý ve þifrenizi adsl kota sitesinin giriþinde kullanarak http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkotalogin.jsp - http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkotalogin.jsp   açýlan menüden þifre deðiþikliðini seçin ve þifrenizi deðiþtirin.Deðiþtirdiðiniz bu þifreyi modem ayarlarýnda kullanýcý adý ve þifre olan bölüme yeni þekliyle ekleyin.

3. http://scan.svgate.com/quickscan.html - http://scan.svgate.com/quickscan.html Bu siteye girerek açýk portunuzun olup olmadýðýný kontrol edin. Çoðu modemde bulunan Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünden Ftp (21) ve Telnet (23) portlarý default açýk olarak gelmiþse disable yaparak kapatýn.

4. Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünde veya modeminizi markasýna göre baþka bir bölüm içindede olabilir. DMZ ve DMZ Host Ip seçeneði varsa DMZ yi enabled olarak aktif hale getirin ve DMZ Ip adresi olarakta bilgisayarýnýzda kullanmadýðýnýz herhangi bir local ip adresini verin.Örnek olarak kullandýðýnýz bilgisayar 10.0.0.20 veya 192.168.2.10 adresini kullaniyorsa DMZ Host ip adresini 10.0.0.50 veya 192.168.2.60 yapýn.

Böylece internetten gelebilecek bir baðlantý veya ping isteði otomatik olarak olmayan bir Ip adresine yönlenecektir. DMZ i enabled yapmakla tüm portlarý açmýþ oluyoruz fakat yönlendirme yaptýðýmýz ip üzerinde herhangi bir bilgisayar olmadýðý için dýþarýdan eriþimler yanýtsýz kalýyor. Ethernet + routerlý modemlerin en güzel yaný bu iþte.

5. Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünde baþka bir ayar ise (modem markasýna göre bulunduðu yer deðiþebilir) Adsl modem ayarlarýna baðlandýðýnýz portu deðiþtirebilirsiniz. Örnek http://10.0.0.2 den veya http://192.168.2.1 den  modem ayarlarýna baðlandýðýnýzda 80 portunu kullanmýþ oluyorsunuz. 80 olan portu 1000, 6000 veya kendinizin belirlediði bir portla deðiþtirme imkanýnýz vardýr.

6. Kullandýðýnýz modemin firewall seçeneði varsa modem ayarlarý kýsmýndan bu seçeneðide aktif edebilirsiniz.

7. Yukarýdaki ayarlarý yaptýðýmýz bölümler tüm adsl modemlerde ayný olmayabilir veya hiç olmayabilir. Yapabildiðiniz güvenlik ayarlarýný tamamladýktan sonra kullandýðýnýz adsl modem hakkýnda google arama motorunu kullanarak veya modem ayarlarýný inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat