Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni Skype 5.0

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: Skype Genel
Forum Tanımlaması: Skype ile ilgili herþey bu bölümde
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8731
Tarih: 19-04-2024 Saat 11:50


Konu: Yeni Skype 5.0
Mesajı Yazan: AJAN
Konu: Yeni Skype 5.0
Mesaj Tarihi: 05-12-2010 Saat 22:58


Skype 5.0 yayýnlandý...

Skype, Windows için tasarlanmýþ olan yeni sürümünü duyurdu. Yeni Skype http://www.skype.com/go/download - , insanlarý bir araya getirmek konusunda birçok yeniliði beraberinde getiriyor:

  • Facebook Haber Kaynaðý ile Skype’taki Facebook Telefon Defteri’nin bütünleþmesi, önemsediðiniz insanlar ve gruplarla iletiþim halinde kalmanýzý kolaylaþtýrýyor
  • Yeni arayüz tasarýmý, sesli ve görüntülü aramalarýn, anýnda mesajlaþmanýn, ekran ve dosya paylaþýmýnýn yaný sýra, diðer tüm özelliklerin daha sezgisel bir þekilde kullanýlmasýna izin veriyor ve fonksiyonlar arasý gezinmeyi kolaylaþtýrýyor
  • Skype kullanýcýlarý, beta sürümü olarak sunulan yeni çoklu görüntülü arama özelliði sayesinde birden fazla aile ferdiyle veya arkadaþlarýyla görüntülü olarak görüþebiliyor

Facebook ile bütünleþmesi sayesinde Skype daha da sosyal bir hale geliyor. Skype kullanýcýlarý ilk defa olarak Facebook Haber Kaynaðý’ndaki geliþmelerden her an haberdar olabilecek, durum güncellemeleri yapabilecek ve arkadaþlarýnýn gönderilerine doðrudan Skype üzerinden yorum yaparak veya onlarý beðenerek etkileþime geçebilecekler. Ayrýca, Skype bünyesindeki Facebook Telefon Defteri sayesinde kullanýcýlar sadece birkaç týkla Facebook’taki arkadaþlarýný mobil veya sabit hatlarý üzerinden arayabilecek, onlara SMS atabilecekler. Facebook’taki arkadaþlarý ayný zamanda Skype listesine ekli kiþiler arasýnda bulunan kullanýcýlar Skype’tan Skype’a ücretsiz aramalar da yapabilecek.

2010’un ilk yarýsýnda Skype’tan Skype’a aramalarýn yaklaþýk olarak %40’ýný görüntülü aramalar oluþturdu. Yeni Skype’ý indiren kullanýcýlar çoklu görüntülü arama fonksiyonunu beta sürümünde ücretsiz olarak deneyimleme, yani ikiden daha fazla kullanýcýyla ayný anda görüntülü olarak görüþme þansýna sahip olacaklar. Skype’ýn sunduðu dinamik görüntü özelliði sayesinde görüntünün odaðý otomatik olarak arama esnasýnda konuþan kullanýcýya kayarak, kullanýcýlarýn görüþmeyi takip etmesini kolaylaþtýracak. Uzun süredir beklenen çoklu görüntülü görüþme özelliði insanlara gerek aileleri, gerek arkadaþlarý, gerekse iþ arkadaþlarýyla bir arada olamadýklarýnda daha çok iletiþime geçebilme imkaný sunacak.

Kullanýcýlar Skype’tan Skype’a ücretsiz veya herhangi bir telefona çok düþük ücretler karþýlýðýnda görüþmeler yaparak günde ortalama 520 milyon dakika konuþtular. Yeni sürümüyle birlikte arayüzü sadeleþen Skype, artýk daha kolay ve etkili bir iletiþim deneyimi sunuyor. Yeni arayüz, sesli veya görüntülü bir arama baþlatýldýðýnda kullanýcýlarýn dikkatinin daðýlmasý ihtimalini düþürüyor. Bunun yaný sýra fotoðraflar, simgeler ve ruh hali mesajlarý sayesinde iletiþim listesindeki kiþilerin, gerçek-zamanlý arama sayesinde ise listeye eklenebilecek yeni kiþilerin bulunmasý daha hýzlý gerçekleþtirilebiliyor.

Yüksek arama kalitesine odaklanan yeni Skype, otomatik bir arama kurtarma özelliði de sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanýcýlar internet baðlantýlarýnda oluþan bir aksaklýk sebebiyle kesilen aramalara hýzlý bir þekilde devam edebilecekler. Ayrýca, bir arama kalitesi göstergesi de sesli ve görüntülü aramalar esnasýnda kullanýcýlara rehberlik ederek, sorunlarý gidermek ve Skype deneyiminin kalitesini yükseltmek konusunda yardýmcý olacak.

Bir diðer yeni özellik olan Skype Home ise listenizdeki kiþilerin ruh hallerinin bir akýþýný saðlýyor ve Skype deneyiminizin merkezi görevini görüyor. Ayrýca görüntülü bir aramanýn nasýl yapýlacaðý veya Skype kredilerinin nasýl satýn alýnabileceðini gösteren yardýmcý içerikler sayesinde Skype’tan tam anlamda faydalanabilmeyi kolaylaþtýrýyor.

Yeni Skype’ý http://www.skype.com/ - http://www.skype.com adresinden indirebilirsiniz.



-------------
http://imageshack.us">




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat