Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Windows Üzerinde Çalýþan PHP

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8601
Tarih: 02-05-2024 Saat 19:25


Konu: Windows Üzerinde Çalýþan PHP
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Windows Üzerinde Çalýþan PHP
Mesaj Tarihi: 18-04-2010 Saat 11:41

Microsoft, PHP geliþtiricilerinin yazýlýmlarýný Linux yerine Windows üzerinde çalýþtýrmalarýný saðlamak için çalýþýyor. Toronto / Kanada'da devam eden php|works konferasýnda bu konuda ilginç bir sunum yapýldý.

PHP geliþtiricilerin çoðunun, kod geliþtirmek için Windows masaüstünü kullanýp, sonra uygulamayý çalýþtýracaðý zaman Linux’a döndüðü biliniyor. Windows þimdi bunu deðiþtirmeyi umut ediyor.

Toronto’da devam etmekte olan php|works konferansýnýn ikinci günü sabahýnda, Microsoft’tan "Dik Baþlý Uyumsuz Bilgisayar Delisi" lakaplý Joe Stagner yaptýðý sunumda, PHP geliþtiricilerinin, Microsoft’u bir konuþlandýrma platformu olarak kabul etmelerini saðlamak üzere konuþtu.


Stagner katýlýmcýlara, basýn yoluyla tanýdýklarý þirketinin normalde daha farklý olabileceði hissini verdiði bir konuþma yaptý. Stagner sorarak baþladý:

Dizayn sürecinize bir soru eklemeye çalýþýyorum. Linux yerine Windows’ta PHP çalýþtýrmanýn bir avantajý var mý?"

Microsoft’un php|works konferansýna sponsor olmasýna raðmen, Stagner kayýtlara geçmesi için Microsoft’tan bu konuþma karþýlýðýnda ücret almadýðýný ve yanlýþlýkla TechED konferansýna gelmediðinin da farkýnda olduðunu belirtti.

Microsoft eskiden sürekli olarak eleþtirildiði bu tip konferanslara, bu yýl yakýn duruyor. Boston’daki Linux World’te de, Microsoft Platform Strateji genel müdürü Bill Hilf’in bir sunumu vardý. Ayrýca, Las Vegas’taki Black Hat konferansýnda da Microsoft’un varlýðý güçlü bir þekilde hissedildi.

Stagner, beþ yýl önce Microsoft’a katýldýðýnda Microsoft’un PR takýmýnýn kendisine PHP’den hoþlandýðýný, toplum içersinde belirtmemesi gerektiðini söylediðini ifade etti. Ama Stagner’e göre, o günler kesinlikle geride kaldý.

Microsoft’un “Dik Baþlý Uyumsuz Bilgisayar Delisinin”, þirketini öncelikle PHP geliþtiricileri için bir platform þirket konumuna getirdiði yorumu, dinleyicilerde birkaç alaylý sözcükten daha fazlasýný düþündürdü.

Stagner’e göre, .NET için Dinamik Dil Ýnisiyatifi, .NET’i bir platform yapmak için çabalýyor. Stagner delil olarak, .NET’e baðlanan dinamik diller olarak Iron Python ve RubyCLR’nin yükseliþini sundu.

Ayrýca .NET çatýsý için bir PHP dil derleyicisi olan Phalanger aracýlýðýyla PHP’yi .NET çatýsýna taþýmaya yönelik bir çaba söz konusu. Bu, Microsoft’un kaynak kod paylaþým sitesi CodePlex’te mevcut.

Stagner’e göre, þu anda PHP geliþtiricilerin % 85’i PHP geliþtirmelerini Windows üzerinde yapmalarýna karþýn, sadece % 20’si bir Windows makinesi üzerine PHP konuþlandýrýyor.

Sonrasýnda Stagner, topluluða neden Microsoft teknolojisini özellikle de .NET’i kullanarak PHP geniþletmek isteyebileceklerini anlattý.

Tüm .NET uygulamalarý kendiliðinden çok-yönlüdürler, ve .NET makineler arasýnda hýzlý arama yapmayý saðlayan uzaktan örneklendirme teknolojisine sahip.
.NET’in saðladýðý bir diðer þey ise COM ile çok çeþitli iþlemler yapabilme özelliðidir, bu sayede geliþtiriciler, veri çekmek için Excel ya da World gibi diðer Microsoft uygulamalarýný kolaylýkla kullanabilirler.

Stagner, Windows üzerinde konuþlandýrma yapmak isteyen PHP kullanýcýlarý için hala üstesinden gelmeleri gereken birkaç engelin varlýðýný da itiraf etti.

Bu engellerden bir tanesi, PHP’nin Windows üzerinde, Linux’taki kadar yüksek performansla çalýþmýyor oluþu. Bu problemin bir çözümü Windows üzerinde PHP performansýný yükselten bir ürün olan Zend’in WinEnaber’ýdýr.

Uzun ve tanýnmayan URL’leri, geliþtiricinin URL’nin okunmasýný istediði biçimde tekrar yazan bir Apache modülü olan mod_rewrite gibi bazý þeyler de Windows’ta çalýþmýyor.

Stagner, "eðer bir uygulama mod_rewrite gerektiriyorsa, bu uygulama IIS’de (Microsoft’un Internet Enformasyon Servisi) çalýþmayacaktýr, " diyor.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat