Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Þifre belirlerken Dikkat!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8578
Tarih: 24-04-2024 Saat 01:57


Konu: Þifre belirlerken Dikkat!
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Þifre belirlerken Dikkat!
Mesaj Tarihi: 08-04-2010 Saat 00:46

Kredi kartý ve internet bankacýlýðýnda þifre seçerken, sanatçý ve kent isimleri, evde beslenen hayvanýn adý, aile bireylerinin isimlerinin ters yazýlmýþ þekillerinin kullanýlmamasý öneriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüðü Kaçakçýlýk ve Organize suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý'nýn hazýrladýðý 2004 yýlý raporuna göre, kredi kartý ve online bankacýlýk iþlemleri günlük hayatý kolaylaþtýrsa da birçok riski beraberinde getiriyor.

Birçok kiþi, kolay hatýrlanmasý nedeniyle kendi isim ya da lakabýný, sevdiði sanatçýnýn ismini, tuttuðu takýmýn ya da beslediði köpeðin adýný þifre olarak seçiyor. Hýzlý bir þekilde çözülebileceði göz önünde bulundurularak, eþ ve çocuklar, iþ arkadaþlarý, ünlü sanatçýlar ve kent isimlerinin þifre olarak kullanýlmamasý öneriliyor.

Doðum tarihleri, adres, doðum yeri, telefon numarasý, aile bireylerinin adlarýnýn ters yazýlmýþ þekli, SSK ve TC kimlik numarasý,''love, hotel, holiday'' gibi çok kullanýlan kelimelerle ayný harften (aaaaaa), ayný sayýdan (555555), ardýþýk sayýlarda (123456), alfabe sýrasýndan (abcdef) oluþan þifrelerin de tercih edilmemesi tavsiye ediliyor.

EN ÝYÝ ÞÝFRE...


En az yedi-sekiz karakter uzunluðunda, kolay ve hýzlý yazýlabilen ve girildiðinde çevreden anlaþýlmayan þifreler, en iyi þifreler olarak gösteriliyor.

Þifrenin tek cümleden oluþmasý isteniyorsa, en azýndan sonuna ''zafer18'' gibi bazý sembollerin ya da sayýlarýn yazýlmasý gerekiyor.

Kol hareketlerinden bile þifreyi çözebilen kiþiler bulunduðu için, þifre yazýlýrken sadece parmaklarýn kullanýlmasý büyük önem taþýyor.

Þifrelerde bir harfin bir sayýyla deðiþtirilmesi, örneðin, ''a'' yerine ''6'' kullanýlarak, ''atila'' yerine ''6til6'' yazýlmasý öneriliyor.

Þifrelerin belirli sürelerle deðiþtirilmesi, yurtdýþýndaki art gözlerden korunmak için ''ç,ð,þ'' gibi Türkçe karakterlerin de kullanýlmasý gerekiyor.

Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý'nýn örnek þifreleri þöyle: -'MUR@tþen89'

-''Oðlum Levent 8, kýzým Nilüfer 3 yaþýnda yýl 2004''teki kelimelerin baþ harfleri ve rakamlarýndan oluþan þifre: ''OL8,KN3YY2004'

-''Ben 15 senedir Mamak'ta oturuyorum'' cümlesindeki kelimelerin baþ harfleriyle rakamlarýndan oluþan þifre: ''B15SMO'

Saygýlar.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 08-04-2010 Saat 09:04
Teþekkürler örnekleri ile beraber  güzel bir konuya deðinmiþsin


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)


Mesajı Yazan: wolf
Mesaj Tarihi: 10-04-2010 Saat 00:20
Cümledeki kelimelerin baþ harflerinden þifre oluþturmak hoþuma gitti Teþekkürler..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat