Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hacker Manifestosu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8557
Tarih: 01-05-2024 Saat 17:04


Konu: Hacker Manifestosu
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Hacker Manifestosu
Mesaj Tarihi: 08-04-2010 Saat 00:03

Bugün bir diðeri daha yakalandý.Boydan boya gazetelerdeydi''Bilgisayar suçu skandalýnda bir delikanlý tutuklandý''.''Banka hasarýndan sonra bir hacker tutuklandý''...

Lanet olasý çocuklar.Hepsi birbirinin ayný.

Ama siz üç-parçalý psikolajinizle ve 1950'lerden kalma teknobeyninizle hiç bir hacker'ýn gözlerinin arkasýndan baktýnýz mý?Onu bu kadar sert yapan,onu buna zorlayan,onu böylesine bir kalýbakalýba döken neydi diyehiç merak ettinniz mi?

Ben bir hacker'ým, dünyama buyrun...

Benim dünyam okul ile baþlýyor...Birçok çocuktan daha akýllýyým, bize öðrettikleri bu saçmalýk beni sýkýyor...

Lanet olasý baþarýsýzlar.Hepsi birbirinin ayný.

Orta okulda veya lisedeydim.Hocalarýn bir kesiri nasýl indirgendiðini anlatýþlarýný on beþici kez dinlemiþtim.Onu anladým.''Hayýr,Bay Smith, size ödevimi göstermedim, ben onu kafamdan yaptým...''

Lanet olasý çocuk.Muhtemelen kopya çekti.Hepsi birbirinin ayný.

Bugün bir keþif yaptým.Bir bilgisayar buldum.Bir saniye,bu çok enteresan.Ne yapmasýný istersem onu yapýyor.Eðer hata yaprsa,onu ben beceremediðimdendir.


Beni sevmediðinden deðil...veya benden korktuðundan deðil...veya benim çok akýllý bir fýrlama olduðumu düþündüðünden deðil... veya öðretmeyi sevmediðimden ve burada olmamasý gerektiðini düþþündüðünden deðil...

Lanet olasý çocuk.Bütün yaptýðý oyun oynamak.Hepsi birbirinin ayný.

Ve sonra oldu...''Ýþte bu...Benim ait olduðum yer burasý...''Buradaki herkesi biliyorum...Onlarla hiç karþýlaþmamýþ,hiç konuþmamýþ,onlardan bir daha ses çýkmayacak olsa dahi...Hepinizi tanýyorum...

Lanet olasý çocuk.Telefon hattýný yine meþgul ediyor.Hepsi birbirinin ayný.

Ýnanamayacaksýnýz ama hepimiz birbirimizin aynýsýyýz...Bizler okulda terslendik.Öðretecek birþeyleri olan azý bizi istekli öðrenciler olarak buldu.Fakat bu azý çöldeki damlacýklar gibiydi.

Bu bizim dünyamýz þimdi...elekronun ve elektrik düðmesinin dünyasý,bilgi aktarým hýzýnýn güzelliði.Karcý oburlar tarafýndan yönetilmeseydi pul kadar ucuz olabilecek, zaten var olan bir sistemi kullanýlýr hale getirdik ve siz bizi suçlu olarak ifþa ettiniz.Biz araþtýrdýk...ve siz bize suçlu dediniz.Bilgiyi aradýk...ve siz bize suçlu dediniz.Biz tenimizin rengi olmadan varolduk,milliyetsiz,hiç bir dine ait olmadan...ve siz bize suçlu dediniz.Atom bombasý ürettiniz,savaþlara girdiniz,cinayet iþlediniz,hile yaptýnýz ve bize yalan söylediniz ve bunlarýn bizim yararýmýza olduðuna inanmamýzý saðlamaya çalýþtýnýz ve biz hala suçluyuz.

Evet,ben suçluyum.Suçum merakýmýn bir parçasý.Benim suçum insanlarý söyledikleri ve düþündüklerine göre yargýlamak neye benzediklerine göre deðil.Benim suçum sizleri daha akýlcý kýlmaktý,ki bu nedenden dolayý beni hiç bir zaman affetmiyeceksi- niz.

Ben bir hacker'ým ve bu benim manifestom.Bu bireyi durdurabilirsiniz ama hepimizi durduramazsýnýz...hepimizden öte, hepimiz birbirimize benziyoruz.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat