Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

PC’de TV keyfi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=85
Tarih: 06-05-2024 Saat 19:50


Konu: PC’de TV keyfi
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: PC’de TV keyfi
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 22:24
PC'de TV keyfi

Yeni sezon dizileri kaçýrmayýn

Hadi ya
Ofisinizde iþlerinizi tamamladýktan sonra futbol maçlarýný, güncel filmleri izlemek, yeni dizilerle eðlenmek veya haberlere göz atmak ister misiniz? Kuþkusuz bu çok sayýda ofis çalýþanýnýn en büyük isteðidir. Üstelik çok hýzlý bir biçimde gerçekleþtirilebilecek bir istek: Yeni satýn alacaðýnýz TV kartýný PC'nize yerleþtirip, beraberinde gelen yazýlýmlarý kurduktan sonra televizyon programlarý monitörünüzden izlenebilir hale gelir. Ancak her þeyden önce doðru TV kartýnýn seçilmesine özen göstermelisiniz. Seçim yapmanýz gereken üç farklý kategori bulunuyor. Her kategoride en iyi fiyat / performans oranýna sahip modeli sizin için seçtik:

Analog TV (KabloTV veya anten baðlantýsý) Eðer televizyonunuz geleneksel analog TV baðlantýsý kullanýyorsa PC'nizde de bir analog TV kartýna ihtiyaç duyulur. Bu kartlar en ekonomik çözümü oluþturur. Yaklaþýk 60 dolar civarýnda satýlan analog TV kartlarý ile analog kablo TV yayýnlarý da sorunsuz olarak alýnabilir. Örneðimizdeki (sol altta) AverMedia Studio MPEG II modelinin fiyatý yaklaþýk 56 dolar.

Uydu aracýlýðýyla dijital yayýnlar (Çanak anten) Þifreli uydu yayýnlarýný izlemek isteyen (abonelik gerektirir) kullanýcýlar için de farklý modeller mevcut. Herkes için Bilgisayar dergisinin tavsiyesi, yaklaþýk 76 euro'ya satýn alabileceðiniz SkyStar 2 DVB kartý uygun ve performanslý bir çözüm sunuyor. Elektronikçilerde bulabileceðiniz yaklaþýk 25 dolara satýlan Phoenix Interface kart modülü eklentisi ile abonesi olduðunuz digital tv paket üyeliklerini de seyretmenize olanak saðlar.

Ekran kartý ile TV yayýnlarý Üçüncü çözüm özellikle performanslý bir ekran kartý arayan oyun fanatiklerini ilgilendiriyor. Ek olarak bir televizyon alýcýsýna sahip olmak varken kim PCI yuvasýný iþgal edecek ek bir kart satýn almayý tercih eder ki? Bu kartlarýn bir örneðini aþaðýdaki görebilirsiniz. ??? dolara satýn alabileceðiniz ??? firmasýnýn ????? kartý ???? kartýna benzer biçimde analog TV yayýnlarýnýn izlenmesine imkan tanýyor (anten ve kablo ile). ??? modeli rakiplerine kýyasla hýzlý görüntülerin daha iyi görüntülenmesini saðlýyor.

Sizin için seçtiklerimiz:

Analog
AVerMedia Studio MPEG II
Bu kart piyasadaki en uygun fiyatlý çözümlerden birisi (yaklaþýk 56 dolar). Analog anten veya kablo TV baðlantýsý ile 181 TV kanalý ve FM radyo destekliyor. Kart üzerinde kamera, dijital fotoðraf makinesi veya webcam için gerekli "video in" yuvasý da bulunuyor.

AVerMedia modelleri Windows XP tarafýndan desteklenen nadir TV kartlarý arasýnda yer alýyor. Kart ayný zamanda PVR fonksiyonu ile sevdiðiniz programlarýn istenen zamanda otomatik olarak MPEG-I/II biçiminde kaydedilmesini saðlýyor. Uzaktan kumanda, stereo yayýn görüntüleme ve FM radyo desteðinin yaný sýra 1600 x 1200 çözünürlükte sabit resim kaydetmenize, 16 kanalýn önizlemesine imkan tanýyor.

Pentium III 450 Megahertz CPU (320 x 240 MPEG-I kayýt için) veya Pentium III 800 Megahertz CPU (720 x 480 MPEG-II kayýt için), 128MB bellek, Windows iþletim sistemi, ses kartý, CD-ROM sürücü

AVerMedia Technologies
http://www.avermedia.com/ - www.avermedia.com
http://www.pcgold.com.tr/ - www.pcgold.com.tr
56 dolar + KDV

Uydu
SkyStar 2 DVB
TechniSat firmasýnýn SkyStar 2 modeli uydu yayýnlarýný PC'nizde izlemenizi saðlayan fiyat/performans oraný en yüksek dijital TV kartý. Kullaným kolaylýðýnýn yaný sýra yazýlým desteði ile de adýndan çokça söz ettirmeyi baþarýyor.

SkyStar 2 konforlu yazýlýmý sayesinde uydu kanallarý ve radyolarýný izleyebilmenin yaný sýra PVR fonksiyonu ile MPEG2 biçiminde yüksek kaliteli ses ve görüntü kaydý yapabilmenize imkan tanýyor. Uydudan hýzlý internet baðlantýsý için de tercih ediliyor. B2C2 chipseti ile diðer dijital kartlara kýyasla daha geniþ yazýlým desteði bulunuyor. DiseqC anahtarý desteði ile 4 farklý çanak anten baðlantýsýna da imkan tanýyor.

Pentium III 700 Megahertz CPU (TV yayýnlarýný izlemeniz için) veya Pentium III 500 Megahertz CPU (internet baðlantýsý için), 64MB bellek, Windows iþletim sistemi, ses kartý, CD-ROM sürücü

TechniSat Digital
http://www.technisat.de/ - www.technisat.de
http://www.markom.com.tr/ - www.markom.com.tr
76 euro + KDV

Bütünleþik Kartlar
All-In-Wonder 9800 PRO
Ekran kartý ve TV kartýný bir arada bulunduran bu model performans gerektiren oyunlarda da üstün baþarý gösteriyor. Fiyat/Performans oraný rakiplerine kýyasla nispeten yüksek.

Picture-in-Picture özelliði ile iki kanalý ayný anda izleme imkaný tanýyor. Kart üzerinde 125 kanal stereo yayýn alýcýsý bulunuyor. Anten ve kablo yayýnlarýyla tam uyum saðlayan donaným 128 MB ekran kartý tarafýndan ise Smartshader ve Smoothvision özellikleri ile oyunlarda gözle görülür performans artýþý saðlýyor. Gemstar GUIDE Plus yazýlýmý ile etkileþimli yayýn listesi hazýrlamanýz ve sabit diskinize kaydetmenizde mümkün.

Pentium III 500 Megahertz CPU, 128MB bellek, AGP 8X/4X/2X slot uyumlu anakart, Windows iþletim sistemi, ses kartý, CD-ROM sürücü

ATI Technologies
http://www.ati.com/ - www.ati.com
http://www.tellioglu.com.tr/ - www.tellioglu.com.tr
yaklaþýk 449 dolar


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat