Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siber Suç Robotları Bilgisayarınızı Ele Geçirecek (1. Açıklama)

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliği / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarınızı Her Türlü Saldırıya Karşı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8435
Tarih: 29-03-2024 Saat 08:16


Konu: Siber Suç Robotları Bilgisayarınızı Ele Geçirecek (1. Açıklama)
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Siber Suç Robotları Bilgisayarınızı Ele Geçirecek (1. Açıklama)
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 10:01
 
Battlestar Galactica'da ki Saylonlar'dan bahsettiğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Siber suç robotları gezegenin en karanlık yerlerinden geldiler, hiçbir dosya açmanıza, hiçbir bağlantıya tıklamanıza gerek yok, internete bağlandığınız anda sizi ele geçirecekler! Bu makaleyi okurken bile çoktan onların ağına düşmüş olabilirsiniz. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz bir Türk bilgisayar korsanı ve bilgi teknolojileri uzmanın tavsiyelerini sakın kaçırmayın!
 

Siber%20Suç%20Robotları%20Bilgisayarınızı%20Ele%20Geçirecek!

 
 
İhtiyaçları olan tek şey güvenlik güncelleştirmeleri yapılamayan lisansız (korsan) işletim sistemli bilgisayarların internete bağlanması. Her yerdeler ve interneti sürekli tarıyorlar. Güvenlik açıklarıyla dolu bilgisayarınızı ele geçirmeleri an meselesi. Bu makalede Washington Redmond'da bulunan Microsoft yerleşkesinde, T.J Campana adlı siber suç dedektifinin gerçekleştirdiği tüyler ürpertici botnet deneyimini tüm detayları ile inceledik.
 

Microsoft'un Washington Redmond'da bulunan yerleşkesinde, penceresiz bir odanın içinde, şirketin siber suç dedektiflerinden T.J Camapana; Windows XP'nin ilk sürümlerinden biri yüklü olan ve ek bir güvenlik yazılımı kullanmayan bir bilgisayarı internete bağladı. Hemen hemen 30 saniye sonra bilgisayar botnet robotları tarafından ele geçirildi.

İnternette pusuya yatmış otomatikleştirilmiş bir program bilgisayarı uzaktan bağlantıyla ele geçirip onu bir "zombi"'ye çevirdi. O ve diğer zombi bilgisayarlar daha sonra "botnet" denilen, ele geçirdikleri ev ve iş bilgisayarlarını birbirine bağlayıp, spam e-postalar aracılığıyla, otomatik programlarını çalıştırarak daha çok bilgisayarda yasadışı finansal bilgileri ele geçirmeyi ve kendi gibi zararlı yazılımları bulaştırmayı hedefleyen çok sayıda siber suç robotu tarafından kontrol ediliyor. Siber suç robotları, dev botnet ağlarını kullanarak, sadece bir günde yasadışı zayıflama ilacı gibi kötü amaçlı reklamları içeren spam e-postalardan milyarlarcasını gönderebiliyor. Zombi bilgisayarlarların kullanıcıları, lisansız işletim sistemi kullandıklarından ve ek bir güvenlik yazılımına sahip olmadıklarından genellikle bu durumun farkına varamıyor.
 
 
Botnet'ler internetin en belalı alanlarından biri olarak tanımlanıyor. Botnet'leri takip eden bir oluşum olan shadowserver.org yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, büyüyen yer altı suç çetelerinin oluşturduğu zombi bilgisayar ağları sadece geçen ay 30.000 yeni bilgisayarı ele geçirerek botnet ağlarına kattı. Dahası güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda botnet ağlardaki mevcut zombi bilgisayar sayısının 300.000 olduğuveburakamıngeçtiğimiz yılın iki katı denk geldiği belirtildi.
 
 
Saygılar.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 10:19
Güncellemelerin ve güvenlik yazılımlarının   anlam ve önemini   anlamak için bu konuyu dikkatlice okumak yeterlidir.
 
Bilgilendirme için teşekkürler megabros
 
Bende herzaman Pc Kullanıcılarına  tavsiye etmişimdir; Kullanmış olduğunuz işletim sistemleri ve ek yazılımların  güncellemelerini yapmayı ihmal etmeyin  ek olarakta bir güvenlik yazılımı kullanın diye
 


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)


Mesajı Yazan: megabros
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 10:55
Orjinalini yazan: invertor invertor Yazdı:

Güncellemelerin ve güvenlik yazılımlarının   anlam ve önemini   anlamak için bu konuyu dikkatlice okumak yeterlidir.
 
Bilgilendirme için teşekkürler megabros
 
Bende herzaman Pc Kullanıcılarına  tavsiye etmişimdir; Kullanmış olduğunuz işletim sistemleri ve ek yazılımların  güncellemelerini yapmayı ihmal etmeyin  ek olarakta bir güvenlik yazılımı kullanın diye
 
 
Rica Ederim İnvertor.
 
 
Kesinlikle Güvenlik konusunda bilgi ve becerinin konuşması gerektiği konusundada hem fikir olduğumuz açıkça ortaya çıkıyor ki insanlarında böyle düşünmesi gerektiğini şahsen kendi açımdan uygun bulmaktayım.
 
 
Güvenlik ve Güvenlik konusundaki yapılacak küçük uygulamalar ile büyük zafiyetlerden kurtulabilecek kişiler çoğunlukta bunu hepimiz biliyoruz.Tabiki insanlara bu yolu göstermek ve bu küçük uygulamaları onlara uygulatmakta yine bizim elimizde olan birşey olduğu için yardıma ve yardımlaşmaya her zaman açık olmamızda gerekiyor.
 
 
Gördüğümüz üzere güncelleme diyoruz yani bunlar elimizde olan şeyler yine dediğim gibi ufak işlemler ile büyük zararlardan kurtulmamız mümkün zaten güvenliğin temelide bundan ibarettir.
 
 
Saygılar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat