Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"2-5 YTL’ye yolcu taþýyamayýz"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=830
Tarih: 05-05-2024 Saat 22:46


Konu: "2-5 YTL’ye yolcu taþýyamayýz"
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: "2-5 YTL’ye yolcu taþýyamayýz"
Mesaj Tarihi: 06-04-2006 Saat 01:17
Türk Hava Yollarý (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin özel hava yollarý gibi 2-5 YTL'ye yolcu taþýyamayacaðýný belirterek, "Ýndirimli tarifemiz olan 69 YTL fiyatýný sürdürmek istiyoruz" dedi.

Genel Müdür Yardýmcýsý Halil Tokel, Bölge Müdürü Necdet Gürsoy, Gelir Baþkaný Sami Alan ve Malatya Þube Müdürü Murat Olcay'la birlikte Malatya Belediye Baþkaný Cemal Akýn'ý makamýnda ziyaret eden THY Genel Müdürü Temel Kotil, burada sorularý cevaplandýrdý. Sefer yapan firmalardan bazýlarýnýn çok düþük fiyatla yolcu taþýdýðýný, buna THY'nin de dahil olup olmayacaðýna iliþkin soruya karþýlýk Kotil, "Ortalama bilet fiyatýnda zaten indirim yapýyoruz. Tekil bazda yapamýyoruz. 2-5 YTL'ye bilet satamayýz. Bunu sattýðýnýz zaman, kalanýný diðer yolcularýn vermesi gerekiyor. Özellikle Salý günleri 69 YTL'ye yolcu taþýyoruz. Herkes uçaða binsin diye. Bu uygulamamýzý sürdüreceðiz" cevabýný verdi.

Bu yýlýn ilk 3 ayýnda yolcu sayýsýnýn bir önceki yýla göre yüzde 30 arttýðýna dikkat çeken Kotil, "2005'de 7.2 milyon yurt içi yolcu taþýdýk. Bu yýl bu rakamý 10 milyona çýkarmayý hedefliyoruz" dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, son olarak, "Doðuya yaptýðýmýz sefer sayýmýz, 2005 yýlýna göre yüzde 100 arttý. Doðu ile Batý arasýnda yaptýðýmýz yolculuklarda önemli bir rolümüz var. 'Bunu daha da iyileþtirmek için ne yapabiliriz?' diye ziyaretlerimizi sürdürüyoruz" diye konuþtu.

Ziyaret esnasýnda Belediye Baþkaný Cemal Akýn, kristal kayýsý maketi ve tepside kuru kaysýyý Kotil'e verirken; Kotil de Baþkan Akýn'a maket uçak hediye etti.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat