Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tavla Nasýl Oynanýr ? Tüyolar

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Oyun
Forum Adı: Online Oyunlar
Forum Tanımlaması: Bütün online oyunlarý kapsayan bölümümüz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8078
Tarih: 20-04-2024 Saat 04:27


Konu: Tavla Nasýl Oynanýr ? Tüyolar
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Tavla Nasýl Oynanýr ? Tüyolar
Mesaj Tarihi: 04-10-2009 Saat 17:42
 
Tavla Nasýl Oynanýr ? Tüyolar


Tavla Oyunu  Hakkýnda 
 
 
Braz düþündüm ve tavla oyununa yeni baþlayanlara yardýmcý olmasý açýsýndan   bu tüyolarý yazmaya karar verdim
 
 
Misal ilk zarý sizin attýðýnýzý varsayalým 

Zarý Ýlk atýþta;

 
6+1 attýnýz   6+1 kapýsýný  almanýzý tavsiye ederim  yani 13 ten 7 ye akabinde  8 den de 7 nin üzerine kapý alýyoruz.
Eðer 3+1 attýysanýz 4 kapýsýný almanýzý tavsiye ederim yani  8den 4 e akabinde 5 ten de 4 ün üzerine kapý kaðý aldýðýnýz vakit  rakip zor durumdadýr pek þanslý sayýlmaz.

Eðer  5+3 attýysanýz  iki kapýsýný kapatmanýzý tavsiye ederim yani 8 den 3e   akabinde 6 dan da 3 e kapý yapmýþ olacaksýnýz.

Eðer 6+5 attýysanýz  24 ten 13 ün üzerine  tek pul gelmenizi tavsiye ederim.

Eðer 4+2 attýysanýz  4 kapýsýný almanýzý tavsiye ederim yani 8 den 4 e bir pul 6danda 4 un üzerine bir pul alýp kapý yapmýþ olacaksýnýz.

Eðer  1+1 attýysanýz 4 pul oynayacaksýnýz  mesela 8den 7 ye iki pul ile kapý  6 dan da  5 e 2 pul ile bir kapý yapmanýzý tavsiye ederim

Eðer  6+6 attýysanýz  13 ten 7 ye iki pul  24 ten  18 e iki pul gelip kapý  almanýzý tavsiye ederim.

Eðer  3+1 attýysanýz  8den 5 e  bir pul  6 dan 5 e de bir pul ile kapý yapmanýzý tavsiye ederim

Eðer 5+5 attýysanýz 13 ten 8 e iki pul ile kapý  8dende 3e iki pul  gelip kapý yapabilirsiniz.

Eðer 4+4 attýysanýz  iki þekil oynana bilir  13 ten 9 a 2 pul  24 ten  20 ye iki pul ile kapý alýna bilir veya 13 ten 9a  2 pul 9dan da 5e iki pul alýp  kapý yapýlabilir daha deðiþik þekillerdede oynana bilir tercih meselesidir. Mesela 24 ten 20 ye iki pul 20 den de  16 ya iki pul .. vs

Eðer 3+3 attýysanýz  deðiþik þekillerde oynana bilir 24 ten pullarý  16 ya bir kapý veya 13 ten 7 ye pullarý gelip kapý yapýlabilir buda tercihe baðlýdýr.  Yada  8 den 5 e iki pul   24 tende  21 e 2 pul ile kapý yaplabilir ..vs…

Eðer  2+2 attýnýz 6 dan 4 e   2 pulla  bir kapý  24 ten 22 ye iki pulla bir kapý daha yapýla bilir buda deðiþik þekillerde oynanabilir   mesela  13 ten 11 e iki pul da geline bilir icabýnda 22 den 20 yede 2 pul ile  geline bilir

Eðer  6+4  attýysanýz   bu kapýlýk zardýr  veya normalde oynaya bilirsiniz
8 den 2 ye 6 dan 2 ye bir kapý yapýla bilir  veya  24 ten 12ye tek pul çýkabilirsiniz

Tabi bu ilk zarlarý deðiþik þekilde kendinize görede oynaya bilirsiniz ama tekleri kuralýna göre oynamanýzý  tavsiye ederim vurulacaksa vuracaksýnýz  vuracaksanýz  da vuracaksýnýz


Diðer zarlarý kendinize  göre oynaya bilirsiniz burada en önemli olanlar 6 +1 lik kapý ve 3+1 lik kapýdýr.

Bunlarýn haricinde gelen pullarý kendinize  göre kendi mekanýnýzda  veya onun mekanýnda kapý yapa biliyorsanýz  kapý yapmaya çalýþýn   hele ki  rakibin açýgý varsa vurup kapý yapa biliyorsanýz  kesinlikle affetmeyip vurmanýzý tavsiye ederim.

Taþlarý en kýsa yoldan kendi mekanýnýza   kapý yaparak toplamaya  çalýþýnýz 

Diðer bir tüyom  tavla hesap ve cesaret oyunudur þansýnýz  varsa korkmadan oynayacaksýnýz  :)

Korkak oynamayýn dedik ama  bu bazý durumlarda deðiþe bilir tabi . Rakibinizin mekanýnda çok açýðý varsa   hesabýnýzý iyi yapacaksýnýz  zaman gelecek  açýk vereceksiniz  rakibiniz sizi vuracak   zar gelirse sizde rakibinizi vurup  onun taþlarýný sizin  mekanýnýzda toplayacaksýnýz. Rakibinizin nekadar çok  taþý sizin mekanýnýzda olursa  sizin için hem tehlikeli  hemde çok iyidir. Çünki  oyunu almanýz açýsýndan veya   rakibinizi  mars etme ihtimalinizin yüksek olmasý açýsýndan.
 
 
Oyunda yenileceðinizi anladýysanýz
 
Oyunda yenileceðinizi anladýnýz  eliniz bozuk sizin taþýnýz rakibinizin mekanýnda diyelim  iki ihtimal var  tabi riskli  1 rakibin mekanýndan çýkýp  bütün taþlarýnýzý mekanýnýza toplayarak en az bir pul alýp  mars olmadan oyunu vermek  ikincisi  mars olmayý göze alacaksýnýz rakibinizin  açýk vermesini bekleyeceksiniz  oyun alma ihtimalinizde ola bilir (Tabi þansýnýz var ise).

Mesela bir keresinde  bir yunanlý ile oynuyordum  benim mekanýmdaki tüm kapýlarý kapattým onun mekanýnda  tek pul ile bekledim  rakibin  oyunu bitirmesi için iki pulu kalmýþtý ve   acýk verdi vurdum  ben mars olacakken oyunu aldým adam tövbe  etmiþtir herhalde birdaha oynamadý benle. Adamda ne yapsýn gelmedi zar bende korkmadan riske girip oynadým ve   oyunu aldým    bu þans her zaman olmaz tavla deðimli iþte þans iþi þeytan iþi  zarýn ayarý belli olmuyor   her zaman :)

 
Tavla oyununda çok acemi iseniz

Eðer tavla oyununda çok acemi iseniz tavsiyem  internetsiz  oynanan tavla oyununu  kurup bilgisayarýnýzda biraz  bilgisayara karþý  oynayýp alýþtýrma yapmanýzdýr.

 

Daha sonrasýnda Gammon Empire programýný kurarak her ülkenin insan ile  tavla oynayabilirsiniz.
 
GammonEmpire programýna  aþaðýdaki linkten  ulaþarak download edebilirsiniz, oyun kurulumunda dil seçeneklerinden  Türkçe'yi seçerek türkçe kurulum yapabilirsiniz.
 
http://www.gammonempire.com/turkish/" rel="nofollow - http://www.gammonempire.com/turkish/
 
Saygýlarýmla
invertor

 



-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 11-08-2011 Saat 15:25

Ücretsiz Gammon oynayan arkadaþlar  programda çýkan  reklamlardan sýkýlýyorsanýz yapmanýz gerekenler.

C:\Program Files\GammonEmpire\resources\inifiles
Ýçerisinden  http://localwebpages.ini%20/ - localwebpages.ini dosyasýný acýp içini tamamen silin  ve kapatýn gelen uyarýyý onaylayýn.
 
Gammonu  tekrar açtýðýnýzda reklamlarýn gözükmediðini göreceksiniz.
 
Herkese reklamsýz oyunlar dilerim :) Þeytanýnýz bol olsun.


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat