Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fifa 2010

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Oyun
Forum Adı: Oyun Download
Forum Tanımlaması: Internet Ortamýndan Indýrebýleceðýnýz Oyunlarýn lýnklerý
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8063
Tarih: 19-04-2024 Saat 09:05


Konu: Fifa 2010
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: Fifa 2010
Mesaj Tarihi: 01-10-2009 Saat 20:33




: Razor1911
: http://www.fulloyun.com/ - www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 37 (200 MB)
: http://www.fulloyun.com/f91/daemon-tools-lite-4-124-download-kullanimi-resimli-aciklama-4320-post17205/#post17205 - Daemon Tool's Ýndirmek için Týklayýn.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 230KB.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 198KB.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 212KB.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768 and weights 148KB.







Önceki FIFA'larda oyuncularýn hareketleri belli sayýdaki hazýr animasyonla saðlanýyordu. EA Sports; Henry, Ronaldinho gibi dünyaca ünlü birkaç futbolcuyu stüdyoya doldurup "motion capture" tekniði ile hareketlerini animasyona çevirip oyuna uyguluyordu. Sonuçta animasyonlar sayýca bol olsa da 3-5 maç yapýnca hepsini görmüþ oluyordunuz ve hareketler kendini tekrar edip duruyordu. FIFA 10'da tamamen farklý bir sisteme gidilmiþ. Artýk oyuncularýn hareketleri hazýr kalýplardan deðil pozisyona göre birbirini tamamlayan küçük animasyon parçalarýndan oluþuyor. Böylece oyuncular bir hareket yaptýðýnda topa, rakip oyunculara ve pozisyona göre farklý animasyonlar çýkýyor karþýmýza. Bu sayede oyuncularýmýzýn hareketleri ve dolayýsýyla oyunun bütünü daha gerçekçi gözüküyor. Geliþme gözle görülür olsa da, FIFA animasyon çeþitliliði olarak hala PES'in gerisinde. Çünkü PES'deki inanýlmaz pozisyon çeþitliliði FIFA'da yok. Belki PES'deki kadar deðiþik pozisyonlar olsa FIFA'daki minik adamcýklarýmýz da çok daha enteresan hareketler yapacaklar.

Top Fizikleri
Lise fizik derslerinde uyumak yerine öðretmeni dinleyen herkes küre biçimli cisimlerin ilginç dinamiklere sahip olduðunu bilir. Üstelik futbol topu denen yaratýk, içi hava dolu olduðu için yuvarlanýr, zýplar, kendi baþýna býraksanýz kimbilir daha ne þaklabanlýklar yapar... Ama EA Sports'un bu basit gerçeði fark etmesi 9 senesini aldý. Bugüne kadar futbolcu ayaðýnýn doðal bir uzantýsý gibi görünen FIFA toplarý nihayet özgürlüðünü kazandý. Artýk top fizikleri tamamen kendi baþýna hesaplanýyor. Mesela futbolcular depar atarken topun daha fazla açýldýðýný ve yakýndaki bir oyuncunun açýlan topla direkt þut bile çekebildiðini görebiliyorsunuz. Bugüne dek rakip oyuncu ile topun iliþkisi topu çelmek ile sýnýrlýydý ve bunu yaptýðýnda top onun ayaðýna yapýþýp kalýrdý. Artýk bir oyuncunun ayaðýna kayýp topa müdahale edince topun müdahaleye göre ayaktan çýktýðýný görüyorsunuz ama kayan kiþide kalmýyor. Gittiði yöne göre kim yakýnsa topu kontrol ediyor. Burada tek rahatsýz edici olan, topa kayan oyuncunun ayaða kalkmaktaki aþýrý yavaþlýðý. Defansýn genelinde bu sorun var zaten. Kaymadan topa müdahale etmiþ olsa da oyuncu genelde oyundan düþüyor ve kendine gelmesi birkaç saniye alýyor. Bu yüzden defansta çok daha dikkatli olmak lazým. Rakibe müdahale ettiðinizde baþarýsýz olursanýz bir anda rakibinizi kaleciniz ile karþýlýklý harmandalý oynarken bulabiliyorsunuz. Ama korkmayýn genelde gol olmuyor.

Topsuz Alan
Ýþte dualarýmýz gerçek oldu. Yýllarca FIFA'da topsuz alanda dikilen mumlara deli olup dururduk. Ama artýk oyuncular top ayaklarýnda deðilken de bir þeyler yapabileceklerini fark etmiþ. Siz topu sürerken diðer oyuncular da ilerleyip pozisyon alma çabasýndalar. Hatta "Q" tuþu ile oyunculardan birini depara kaldýrýp koþu yoluna pas bile verebiliyorsunuz. Hala gerçek oyuncular kadar hareketli olmasalar da atak yaparken diðer oyuncular ilerlemenize yardýmcý oluyor ve defansta kademe alma çabasýna giriyorlar. Ayrýca "Z" tuþu ile pozisyona yakýn ve müsait oyunculardan birini seçip onu yönlendirebiliyor ve havadan kýsa paslarla defansýn bir kademe ilerisine isabetli paslar atabiliyorsunuz. Bu özelliðe alýþmak zor olsa da atak yaparken çok faydalý olabiliyor. Gerçi oyunda ciddi bir ofsayt sorunu var ve defansýn arkasýna pas atma giriþimleri pek baþarýlý olmuyor. Her ofsayta düþüþümde Fenerbahçe maçlarýný hatýrlayýp "Hepiniz mi Güiza'sýnýz be!" diyesim geliyor. Belki zamanla bunun da kolay bir yolunu buluruz. Ama hala PES'deki akýlcý paslarýn oyuna kattýðý zevkten mahrumuz.


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 01-10-2009 Saat 20:34
Oynanýþtaki Ýncelikler
FIFA serisinin PES'e göre en zayýf yaný oynanýþta üzerine çalýþýp uzmanlaþabileceðiniz incelikler olmamasýydý. Yani oyun hep A, S, D tuþlarýyla düz oynanýp dururduk. Eskiden Alt tuþu ile top ile kayan rakibin üzerinden zýplama veya kendi çevrenizde dönerek rakibi geçmek gibi artistlik hareketler vardý ama bu iki hareketi tekrarlaya tekrarlaya ayný basit golleri atmak ve yemek can sýkýcý oluyordu. Bu sefer EA Sports oyuna Freestyle isminde yeni bir özellik eklemiþ. Top sizdeyken "Shift" tuþuna basarsanýz adamýnýz artistik hareketler ve küçük deparlarla klasýný konuþturuyor. Tabii bu hareketlerin baþarýsý adamýnýzýn konuþturacak ne kadar klasý olduðuna da baðlý. Sonuçta Servet'ten Alexin yaptýðý hareketleri yapmasýný bekleyemezsiniz, kayar düþer illa ki. Ama Freestyle'm pek hoþuma gittiðini söyleyemem. Çünkü "Shift" tuþuna bastýðýnýzda adamýnýz ne kadar kývrak hareketler yapsa da bu defans oyuncusunun topu çalmasýný zorlaþtýrmýþ gibi durmuyor ve oyuncunuzun hangi yöne gideceðini kontrol etmek çok zor.

Oyun Ýçi Taktikler
Oyuna eklenen yeni bir özellik de oyun içinde tek tuþla taktik deðiþtirme ve önceden hazýrladýðýnýz taktikleri uygulama. Oyunda "Z" ve "C" tuþlarý ile taktik deðiþtirebiliyorsunuz. Böylece ayar menüsüne girip çýkmanýz gerekmiyor. Özellikle multi-player oynarken rakibin "Bir saniye abi taktik deðiþicem" diye oyunu yarýda bölmesi kadar sinir bozucu bir þey yoktu. Ama asýl yenilikçi olan hazýr taktikleri uygulama. Bu taktikleri siz belirleyemeseniz de korner veya serbest vuruþ kullanýrken hazýr taktiklerden birini seçip uygulayabiliyorsunuz.


FIFA 10'un yeniliklerini anlatmaya devam edersem sanýrým siz de ben de bayýlýp kalacaðýz. Bu yüzden biraz oyun deneyiminin kendisine gelelim ve geriye kalan yenilikleri bu þekilde anlatalým. FIFA 10 yine 1 DVD olarak geliyor ve bitmek bilmez kurulum süresinin ardýndan mükafat olarak sizi müthiþ bir video bekliyor. Video'nun hemen ardýndan ana menü ve yeni FIFA müzikleri karþýmýzda. Bizi açýlýþta karþýlayan þarký Kings of Leon'dan "Red Morning Light", FIFA ruhuna uygun, hareketli ve heyecan veren bir þarký. Oyunu oynadýkça Radiohead'den Tribalistas'a, Paul Van Dyk'dan Dandy Warhols'a dünyanýn dört bir yanýndan müziklerle coþuyorsunuz. Aðýrlýk yine ingiliz gruplarda olsa da þarký listesinde Japonya veya isveç'ten birilerinin olmasý çok hoþ. Üstelik bütün þarkýlar çok iyi. Zaten oyun ses ve müzikten tam puan alýyor, bu konuda rakip tanýmýyor.

Yönetim Ýstifa
Ama oyunun müziklerinin yarattýðý coþku kýsa sürede oyunun menülerinde kaybolmanýzla sona eriyor. Bugüne kadar gördüðümüz en kötü FIFA menüsü bu. Ne nerededir çözene kadar oyunun birçok özelliðini kaçýrýyorsunuz. Hele Career modundayken bu adamlar hiç mi oyun menüsü görmemiþ dedirtiyor. Bu sene FIFA eski senelere göre daha fazla stadyuma sahip. Ama boþuna sevinmeyin bunlarýn içinde Türk stadý yine yok. Belçika, Ýsviçre, Ýskoçya gibi kendi ülkesi dýþýnda kimsenin ilgisini çekmeyecek stadlar varken, bir tane bile Doðu Avrupa stadýnýn olmamasý hayal kýrýklýðý yaratýyor. Üstelik oyundaki turnuvalarýn hepsi de ulusal kupalar. Hadi bunu da geçtik, bir Dünya Kupasý seçeneði olmamasýnýn mazereti ne? FIFA'da Dünya Kupasý illa 4 senede bir mi olmak zorunda? Rasgele kuralar ve bugünün kadrolarýyla dünya kupasý oynamak isterdim ben açýkçasý. Oyunda milli takýmýmýz haricinde Türkiye Ligi de bulunuyor. Dört takýmý bulunan Yunan Ligi dýþýnda diðer ülkelerin genelde birer takýmý var. Nerede Stau Buchrest, nerede Kýzýlyýldýz? Koca Güney Amerika, Boca Juniors ve River Plate'den mi ibaret? FIFA 10'un bu konuda çok kýsa kaldýðý açýk.

Yeni Oyun Modlarý
FIFA 10'un en çok merak uyandýran özelliði, yeni kariyer moduydu. Ama kendisi tam bir hayal kýrýklýðý. Menajerlik hissini bir parça olsun alamýyorsunuz. Her þeyden önce menüler korkunç. Transfer metodu önceki oyunlardan farksýz. Lig lig, takým takým dolaþýp kendinize oyuncu arýyorsunuz. Adam gibi bir transfer ekranýnda satýlýða çýkmýþ oyuncularý göstermiyor. Antrenman opsiyonlarý çok basit ve komik. Üstelik adamlarda bir geliþme oluyormuþ gibi gelmedi bana. Takým kadrosunu gördüðünüz ekran 11 oyuncuyu bir arada göstermeyi bile beceremiyor. Takýmý kurmak için 4 sayfalýk menüde bir aþaðý bir yukarý gidip duruyorsunuz. Fikstür ve tablolar alakasýz bir yerdeki kötü hazýrlanmýþ ekranlarýn içinde. Kýsacasý kariyer modunda sayfa sayfa dolaþýp aþaðý yukarý kaydýrmalardan baþka bir mücadele yok. Üstelik Ýngiltere 3. liginden bir takým alýp Premier Lige çýkartmayý falan unutun. Zayýf takýmlarla oynamak çok zevksiz ve hemen sýkýlýyorsunuz.

Oyunda dört dörtlük olmuþ diyebileceðim tek mod antrenman "Practies" modu. Bu moda girdiðinizde stadyumda deðil, yan sahalardan birinde oynuyorsunuz ve adamlarýnýz antrenman formalarý ile sahaya çýkýyor. Kuþ sesleri dýþýnda bir ses olmadan rahatça antrenman yapýyorsunuz. Böylece koçun komutlarý ve topun sesini çok net duyuyorsunuz. Zaten FIFA 10'da seslerin ne kadar iyi olduðunu en iyi antrenman modunda anlýyorsunuz. Ayrýca menüleri de çok kullanýþlý ve kolayca farklý antrenman modlarma geçebiliyorsunuz. Fenerbahçe nasýl olmuþ bakmak için hemen Arsenal ile bir maç ayarladým. Maç Ýstanbul'da olmasýna raðmen ben yine saçma sapan bir statta oynamayý bekliyordum. Ama o da ne... Oyuncular sahaya çýktý ve burasý Þükrü Saraçoðlu. Üstelik tribünler "Sarý Lacivert Þampiyon Fener!!!" diye inliyor. Bu, FIFA 09'dan da tanýdýðýmýz bir görüntü ama birebir yapýlmýþ olmasý bir yana, stadyumdan görülen çevre binalara kadar her þeyin gerçeðe uygun olmasý gözlerimi yaþarttý açýkçasý. Ama bu "Ýnönü neden yok diye" hayýflanmam ile son buldu. Oyuncularýn göz alan stada giriþ töreni ve maçýn baþlayýþý ile FIFA 10 grafik olarak ne kadar iyi olduðunu gösterdi. Gerçi ben son FIFA'larda oyuncularýn üzerindeki kaplamalarý 'gerçekçi'den çok çamu-rumsu buluyorum. Bir spor oyununda grafikler daha parlak ve sade olmalý bence. Ama bu zevk meselesi olduðundan kararý size býrakýyorum.

Paslaþamamak
Oyunu oynamaya baþladýðýnýzda ilk fark edeceðiniz þey paslaþmanýn oldukça zorlaþtýðý. Artýk her pas yerini bulmuyor ve defans, toplarý kesme konusunda daha baþarýlý. Bu bence çok iyi bir geliþme. Gerçek maçlarda oyuncularýn týkanýp kaldýðý, pas çýkaramadýðý pozisyonlarý bire bir yaþýyorsunuz ve sýk sýk yerini bulmayacaðýný bildiðiniz halde umutsuzca pas çýkarýyorsunuz. Bu FIFA 10'un yeni topsuz alan oyunlarýný daha da önemli kýlýyor. Ama paslaþmadaki diðer bir zorluk adamlarýn her zaman istediðiniz yere pas atmamasý. Ýyi takýmlarda bu sorunu daha az yaþýyorsunuz ama zayýf bir takým aldýnýz mý istediðiniz adama pas atmak veya orta yapmak tamamen oyuncunuzun paþa keyfine kalmýþ. Zaman zaman saç baþ yolmamak elde deðil.
Oyun bu sene biraz daha yavaþlamýþ gibi. Ayarlardan maçý hýzlandýrmak mümkün olsa da maç sýrasýndaki adrenalini arttýracak kadar hýzlanamýyorsunuz. Bu biraz da oyunun yeni yapýsý yüzünden alýnmýþ bir karar gibi. Sonuçta topsuz alan oyunlarý ve kolay pas çýkaramamak daha fazla düþünerek oynamanýzý gerektiriyor. Belki oyun artýk daha gerçekçi ama daha eðlenceli gibi gelmedi bana.

Dýþarýdan Asýlmak
Gelelim gol atmaya. FIFA 10'da geçen senelere göre dýþarýdan gol atmak çok kolaylaþmýþ. Özellikle uzak köþeye doðru çekilen þutlar çok kolay giriyor. Ceza sahasýnýn önündeki 5 metrelik alan þut gücünü doðru ayarlamaya alýþmýþ her oyuncu için penaltý gibi. Buna karþýlýk ortalara kafa atmak, sahasýnýn içine kýsa paslarla girmek çok zor. Üstelik bu pozisyonlarda kaleciler panter kesiliyor. Mesela ilk denememde alýþana kadar 3-4 kere saçma sapan geri pas hatasý yaptým ve hepsinde rakip altý pasýn önünden topu dýþarý attý veya kaleci kurtardý. Topsuz oyun ve Freestyle'ý kullansanýz bile oyunda pozisyon yaratmak oldukça zor. Bir de az sayýdaki pozisyonda gol atamayýnca ister istemez iþi dýþ þutlara býrakýyorsunuz ve oyunun tadý kaçýyor. EA Sports'un en kýsa sürede bir yama ile bu dengesizliði düzeltmesi gerekiyor.


Hakem Kararý
FIFA 10'da bir þeylerin deðiþtiðini görmek güzel. Gerçekçilik uðruna eðlenceyi kaçýrsa, korkunç menüleri ve eksik bir dolu özelliði olsa da FIFA 09'un ardýndan 10 ilaç gibi. Ama bana öyle geliyor ki Pro Evolution Soccer 9 çýktýktan sonra kimse bu ilacý içmek istemez. Ama serinin hareketlenmesi FIFA 11 için bizi umutlandýrýyor.



-------------


Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 01-10-2009 Saat 20:34


Minimum Gereksinimler
Ýþletim Sistemi: Windows XP SP2/SP3 veya Vista
Ýþlemci: 2,4 GHz (tek çekirdekli)
RAM: 512 MB (XP) veya 1GB (Vista)
Ekran Kartý: GeForce 6600 veya ATI Radeon 9800 Pro veya, Shader Model 2.0 destekli veya daha yüksek
VRAM: 128 MB
Video Card: DirectX 9.0c uyumlu
Ses Kartý: DirectX 9.0c uyumlu
Giriþ: Klavye veya dual-analog gamepad
Optik Sürücü: 8x DVD-ROM sürücüsü ya da daha hýzlý
Sabit Disk: 4,4 GB veya daha fazla boþ disk alaný
Internet: geniþ bant internet baðlantýsý kurulumu için gerekli, ve online oyun

Tavsiye Edilen Gereksinimler
Ýþletim Sistemi: Windows XP SP2/SP3 veya Vista
Ýþlemci: 3,2 GHz tek çekirdekli veya 2,4 GHz Çift Çekirdekli
RAM: 1 GB (XP) veya 2GB (Vista)
Ekran Kartý: GeForce 7800 veya üstü, ATI Radeon X1800 veya üstü, Shader Model 2.0 desteði veya daha yüksek
VRAM: 256 MB
Video Card: DirectX 9.0c uyumlu
Ses Kartý: DirectX 9.0c uyumlu
Giriþ: Klavye veya dual-analog gamepad
Optik Sürücü: 8x DVD-ROM sürücüsü
Sabit Disk: 4,4 GB veya daha fazla boþ disk alaný
Internet: geniþ bant internet baðlantýsý kurulumu için gerekli, ve online oyun


YOK


http://www.fulloyun.com/f109/fifa-10-2009-oyunun-yuklenmesi-kurulumu-resimli-anlatim-yardim-28248/ - FIFA 10 - 2009 - Oyunun Yüklenmesi - Kurulumu - Resimli Anlatým - Yardým



http://www.fulloyun.com/f92/baglantilardaki-seri-1-2-3-nedir-ogrenmek-icin-tiklayiniz-20811/ - Baðlantýlardaki Seri 1-2-3 Nedir? Öðrenmek Ýçin Týklayýnýz..!


-------------


Mesajı Yazan: savage_team
Mesaj Tarihi: 01-10-2009 Saat 20:36
http://filefactory.com/file/a0d2a7b/n/FAON_FO_Max_Payne_part01_rar">
 
 
http://filefactory.com/file/a0d2a7b/n/FAON_FO_Max_Payne_part01_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a7e/n/FAON_FO_Max_Payne_part02_rar - http://filefactory.com/file/a0d2a7e/n/FAON_FO_Max_Payne_part02_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a79/n/FAON_FO_Max_Payne_part03_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a81/n/FAON_FO_Max_Payne_part04_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a84/n/FAON_FO_Max_Payne_part05_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a87/n/FAON_FO_Max_Payne_part06_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a89/n/FAON_FO_Max_Payne_part07_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a9c/n/FAON_FO_Max_Payne_part08_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a9f/n/FAON_FO_Max_Payne_part09_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bad/n/FAON_FO_Max_Payne_part10_rar
http://filefactory.com/file/a0d2baf/n/FAON_FO_Max_Payne_part11_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba2/n/FAON_FO_Max_Payne_part12_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba8/n/FAON_FO_Max_Payne_part13_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bbd/n/FAON_FO_Max_Payne_part14_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb0/n/FAON_FO_Max_Payne_part15_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb5/n/FAON_FO_Max_Payne_part16_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb7/n/FAON_FO_Max_Payne_part17_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bcb/n/FAON_FO_Max_Payne_part18_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bce/n/FAON_FO_Max_Payne_part19_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bcf/n/FAON_FO_Max_Payne_part20_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a83/n/FAON_FO_Max_Payne_part21_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a95/n/FAON_FO_Max_Payne_part22_rar
http://filefactory.com/file/a0d2a97/n/FAON_FO_Max_Payne_part23_rar
http://filefactory.com/file/a0d2baa/n/FAON_FO_Max_Payne_part24_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bac/n/FAON_FO_Max_Payne_part25_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bae/n/FAON_FO_Max_Payne_part26_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba0/n/FAON_FO_Max_Payne_part27_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba4/n/FAON_FO_Max_Payne_part28_rar
http://filefactory.com/file/a0d2ba9/n/FAON_FO_Max_Payne_part29_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bbe/n/FAON_FO_Max_Payne_part30_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bb6/n/FAON_FO_Max_Payne_part31_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bc9/n/FAON_FO_Max_Payne_part32_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bde/n/FAON_FO_Max_Payne_part33_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bdg/n/FAON_FO_Max_Payne_part34_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bd0/n/FAON_FO_Max_Payne_part35_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bec/n/FAON_FO_Max_Payne_part36_rar
http://filefactory.com/file/a0d2bee/n/FAON_FO_Max_Payne_part37_rar


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat