Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vista Güvenlik

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7995
Tarih: 04-05-2024 Saat 14:00


Konu: Vista Güvenlik
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Vista Güvenlik
Mesaj Tarihi: 24-08-2009 Saat 11:07
Güvenlik

Windows Vista, bugüne kadar geliþtirilmiþ en güvenli Windows sürümü olacak biçimde tasarlanmýþtýr. Windows Vista'daki yeni özellikler, kiþisel bilgisayarýnýzý en iyi þekilde kullanmak için gereken denetimi ve güveni saðlamanýza yardýmcý olur.

Windows Vista'nýn içerdiði bir dizi yeni güvenlik özelliði, Windows Vista tabanlý kiþisel bilgisayarlarý ve çevrimiçi deneyiminizi daha güvenli yapacak biçimde tasarlanmýþtýr. Bu yenilikler, þu özelliklere sahip olmanýza yardýmcý olacak biçimde tasarlanmýþtýr:

1. Virüslere, solucanlara, casus yazýlýmlara ve diðer olasý istenmeyen yazýlýmlara karþý koruma saðlayan bir kiþisel bilgisayar

2. Sizin ve aileniz için daha güvenli bir çevrimiçi deneyim

3. Kiþisel bilgisayarýnýzýn ne zaman güvenli olmadýðý
ný anlama becerisi ve güvenliði artýrmanýza yardýmcý olan yönergeler

Kullanýcý Hesabý Denetimi

Kullanýcý Hesabý Denetimi (UAC), Windows Vista'da bulunan yeni bir dizi özelliktir; bir yönetici hesabýnýn esnekliði ve gücü ile standart kullanýcý hesabýnýn güvenliði arasýnda bir denge kurulmasýna yardýmcý olur.

Web'e gözatma, e-posta gönderme ve üretim programlarýný kullanma gibi etkinlikler için özel yönetim ayrýcalýklarý gerekmez. Windows Vista, standart kullanýcý hesaplarý kullanarak bu etkinlikleri gerçekleþtirmeyi ve üretken olmayý kolaylaþtýrýr.

Yeni bir program yüklemek gibi bir yönetim görevi gerçekleþtirmek istediðinizde, Windows Vista, bu yönetim görevinin çalýþmasýna izin vermeden önce programý yüklemek istediðinizi doðrulamanýzý ister. Böylece, yönetici ayrýcalýklarýnýn kullanýmý en aza indirilerek virüsler, solucanlar, casus yazýlýmlar ve diðer olasý istenmeyen yazýlýmlar gibi zararlý yazýlýmlarýn kiþisel bilgisayarýnýzýn genelini etkilemesi zorlaþtýrýlýr.

UAC, aileler tarafýndan ortak kullanýlan bilgisayarlarýn zararlý yazýlýmlara karþý korunmasýna da yardýmcý olur. Zararlý yazýlýmlar genelde çocuklara çekici gelen programlarda gizli olarak bulunur. Bilgisayarýnýzýn korunmasýna yardýmcý olmak amacýyla, çocuklarýnýz için standart kullanýcý hesaplarý oluþturabilirsiniz. Çocuðunuz bir yazýlým parçasý yüklemeye çalýþtýðýnda, sistem bir yönetici hesabýnýn parolasýný ister. Çocuklarýnýz kendi baþlarýna yeni programlar yükleyemez.

Zararlý yazýlýmlara karþý daha iyi koruma

Virüsler, solucanlar, casus yazýlýmlar ve diðer olasý istenmeyen yazýlýmlar gibi zararlý yazýlýmlar, kiþisel bilgilerin çalýnmasý, kiþisel bilgisayar performansýnýn düþmesi ve istenmeyen reklamlarýn (açýlýr reklamlar gibi) görüntülenmesi gibi çeþitli sorunlara neden olabilir. Zararlý yazýlýmlarýn, yalnýzca can sýkýcý içerikten zaman ve maddi kaynak kaybýna neden olan önemli sorunlara kadar farklý etkileri olabilir.

Microsoft, zararlý yazýlýmlarý engelleme konusunda en iyi yaklaþýmýn, güvenlik özellikleri katmanlarý oluþturmak olduðunu düþünmektedir. Windows Vista, zararlý yazýlýmlarýn yüklenmesini engellemeye ve zaten yüklüyse bulunmasýný ve temizlenmesini saðlamaya yardýmcý olan birçok güvenlik özelliði içerir:




Güvenlik uyarýlarý, Windows Vista çalýþan kiþisel bilgisayarýnýza zarar verebilecek olasý sorunlarý hýzla gidermenizi saðlar.

• Otomatik Güncelleþtirmeler ve Windows Güvenlik Merkezi, kiþisel bilgisayarýnýzýn en son güvenlik düzeltme ekleriyle güncel kalmasýna yardýmcý olur ve ayrýca bilgisayarýnýza bir güncelleþtirme yüklenmesi gerektiðinde de sizi uyarýr.

• Windows Vista güvenlik duvarý, bilgisayarýnýza Internet üzerinden eriþmeye çalýþan bilgisayar korsanlarýndan, virüslerden ve solucanlardan korunmanýza yardýmcý olur.

• Windows Kalkaný, casus yazýlýmlara ve diðer olasý istenmeyen yazýlýmlara karþý korunmanýza yardýmcý olur.

• Ayrýca, Kötü Amaçlý Yazýlýmlarý Temizleme Aracý (MSRT) da kiþisel bilgisayarýnýzý düzenli olarak tarayarak, yaygýn olarak bulunan virüsleri arar. (MSRT, Windows Vista'nýn bir parçasý deðildir; ancak Microsoft'tan ücretsiz olarak yüklenebilir.)

Bu yerleþik Windows Vista özelliklerini kullanmanýn yaný sýra, Windows OneCare gibi bir virüsten koruma yazýlýmý veya Microsoft ortaklarýndan biri tarafýndan geliþtirilmiþ bir virüsten koruma çözümü kullanarak bilgisayarýnýzýn düzgün çalýþmasýna yardýmcý olmalýsýnýz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, virüsten koruma yazýlýmýnýzý düzenli olarak güncelleþtirmeyi unutmayýn. Bu güncelleþtirmeler, genelde virüsten koruma yazýlýmý satýcýnýza abone olarak edinilebilir.

Bu araçlar, kiþisel bilgisayarýnýzýn zararlý yazýlýmlardan korunmasýna yardýmcý olabilir
 
Saygýlar..



Cevaplar:
Mesajı Yazan: HighRisk
Mesaj Tarihi: 17-09-2009 Saat 04:37
tsk   ederim  paylasýmlarýnýz ýcýn

-------------
HighRisk


Mesajı Yazan: Leitzman
Mesaj Tarihi: 17-03-2010 Saat 19:17
tþkler güzel bir makale



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat