Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Google Hacker Dostu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7982
Tarih: 25-04-2024 Saat 02:34


Konu: Google Hacker Dostu
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Google Hacker Dostu
Mesaj Tarihi: 24-08-2009 Saat 10:01
Google bir çok hizmetinin yanýnda hackerlarý da unutmamýþ. Maalesef bir çok internet kullanýcýsý google'ý sadece arama motoru olarak kullanýyor ama google nimetleri saymakla bitmez. Benim en çok kullandýðým hizmetler ise; grafik arama, googlesitemap, googleearth, googledirectory, googleadsense, googleadwords, googlevideo... liste uzayýp gidiyo. (Bu hzimetlerle ilgili ayrýntýlý bilgi isteyenler mail atabilirler bana mailto:info@bilgisayarpolisi.com - info@bilgisayarpolisi.com ). Bunlarýn yanýnda birde hackerlar için hizmet var googleH4x0r. Þimdi bu ne? diyeceksiniz. Anlatalým...

Hacking iþlemin ilk basamaðý keþif yapmaktýr. Keþif yapmak saldýrýlacak sistem ile ilgili mümkün olduðunca çok bilgi toplamaktýr. Bu bilgiler baþta sosyal mühendislik (diðer bir makalede ayrýntýlý anlatmaya çalýþýcam) olmak üzere bir çok açýdan hackerlara yardýmcý olmaktadýr. Dolayýsýyla google hackerlarýn en iyi dostudur ve bu dostluða karþýlýk olarak onlar için, hackerlarýn en çok kullandýðý dil olan hax0r dilinde arama yapma olanaðý saðlamýþtýr.
 
http://www.google.com/intl/xx-hacker/ - http://www.google.com/intl/xx-hacker/

Google gerçekten harika bir arama motorudur ve ekstra özellikleri vardýr, mesala "inurl" operatorü ile URL adresinde; "intext" operatörü ile sayfa metni içinde arama yapmak mümkün. Googleda þaþýrtýcý arama sonuçlarý görmek için þý kelimelri aratabilirsiniz;

inurl: admin
inurl: admin filetype:xls
inurl: admin filetype:asp inurl:userlist
intext: password
intittle: index.of
intittle: index.of server.at
 
Saygýlar..



Cevaplar:
Mesajı Yazan: qrandx
Mesaj Tarihi: 14-11-2009 Saat 12:17

asýl verdiðin link hacker sitesi olmasýn ??? yazlar fln bi acayip



Mesajı Yazan: megabros
Mesaj Tarihi: 05-04-2010 Saat 18:08
Orjinalini yazan: qrandx qrandx Yazdı:

asýl verdiðin link hacker sitesi olmasýn ??? yazlar fln bi acayip

 
Konunun genel amacýna bakacak olursanýz bu Dostluktan doðacak Marazlarý önlemek ve bu konuda insanlarý bilgilendirmek için açýlmýþ bir konu olmakla beraber verilen sadece 1'linkte verilen Ýnurl ve (Dork)'lar Deface veya bir arama amaçlý deðil kesinlikle sadece bilgilendirme amaçlýdýr.
 
Adresin amacý Google Hacking baðlantýsýný ortaya çýkarmaktýr.Konuyu okursanýz zaten yazýlarýn acayip olmasýnýn sebebide budur.Hacking ile baðlantýlý olarak Güvenlik kuramýný baðdaþtýran bu konu sadece Google'nin nasýl kullanýlabileceðini Google içeriðinde butür kullanýmlarýnda olduðunu belirtmekten öte gitemektedir.
 
Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat