Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"GEREKÝRSE CAS'A GÝDERÝZ!"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7227
Tarih: 27-04-2024 Saat 21:08


Konu: "GEREKÝRSE CAS'A GÝDERÝZ!"
Mesajı Yazan: savage_team
Konu: "GEREKÝRSE CAS'A GÝDERÝZ!"
Mesaj Tarihi: 12-02-2009 Saat 12:17

"GEREKÝRSE CAS'A GÝDERÝZ!"

Galatasaray Kulübü'nün aylýk divan kurulu toplantýsý yapýldý. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, Ýrfan Aktar baþkanlýðýnda gerçekleþtirilen toplantýya, kulüp yönetimi adýna baþkan Adnan Polat ile üyeler Haldun Üstünel, Faruk Bil, Mehmet Helvacý, Murat Yalçýndað, Ali Haþhaþ ve Nejat Uygur katýldý.

Adnan Polat, üyelere yaptýðý konuþmada, özelikle son dönemde Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ile yaþanan gerginliðe deðinerek, yine sert ifadeler kullandý. Futbolu bir þov endüstrisi olarak gördüklerini ve hiçbir zaman ayrýcalýk talep etmediklerini vurgulayan Polat, þöyle devam etti: ''Futbol Federasyonu'nu, yayýnladýðýmýz deklarasyonla çok ciddi eleþtirdik. Bu durum, federasyon ile kurullarýný ciddi þekilde rahatsýz etmeye devam edecek. Futbolu yönetenlerin, kanunlar ve kurallarla yönetmesini istiyoruz. Galatasaray Kulübü için bir imtiyaz talebinde bulunmadýk, kafamýzdan da geçmiyor. Rahmetli Hasan Doðan federasyon baþkaný olduðunda kendisiyle konuþup, 'Hiçbir talebimiz yok, yeter ki maçlar düzgün yönetilsin. Yarýþmacýlarýn hangisi iyiyse, o kazansýn. Þartsýz destekliyoruz' dedik. Mahmut Özgener'le de ayný þeyleri konuþup desteðimizi verdik, sözümüzün arkasýnda durduk. Ligler baþladý ve Galatasaray takýmý oyuncularýna daha birinci maçtan baþlayan tekmeler, tokatlar, dirsekler, anti futbol diye adlandýrdýðýmýz vakit geçirmeler... Mahmut Özgener'le eylül ayýnda görüþüp, þikayetlerimizi ilettik. Hakemlerimizin bazý konulara dikkat etmelerini, anti futbola önlem alýnmasýný ve hakemlerimin kart çýkartma hastalýðýna son vermelerini istedik. Futbolcularý biraz özgür býrakmalarýný söyledik. Desteðimizi sürdürdük. Ekim ve kasým aylarýnda tekrar tekrar görüþtük. Aralýk ayýndaki basýn toplantýsý öncesi görüþüp, rahatsýzlýklarýmýzý dile getirdim ve toplantýda desteðimizi yineledim. Bana, devre arasýnda yapacaklarý eðitim çalýþmalarýyla sýkýntýlarý gidereceklerini aktardýlar. Tabii ki akþamdan sabaha düzelmeleri mümkün deðil. Biz hep arkalarýnda olduk.''

-''HAKEMLER SAHADA BAÞKA, DIÞARDA BAÞKA KONUÞTULAR''-

Ümit Karan'ýn kýrmýzý kart gördüðü Fortis Türkiye Kupasý'ndaki Sivasspor maçýnýn hakemlerini eleþtiren Polat, saha içinde farklý, saha dýþýnda farklý konuþulmasýndan yakýndý. Sivasspor maçýnýn, çok kötü bir zeminde, tüm uyarýlarýna raðmen oynatýldýðýný belirten Polat, ''Ümit Karan'ýn hýrsla yere vurduðu tekme nedeniyle yardýmcý hakemin üzerine su sýçradý, ardýndan da küfür ettiði gerekçesiyle kýrmýzý kart çýktý. Saha içinde oyuncularýmýz nedenini sorduðunda, sýçrayan suyu gösteren hakemler, maç sonrasý çýkýp 'küfür etti' diyorlar. Eðer saha içinde sýçrayan suyu kendisine hakaret olarak gördüðünü ve kýrmýzý kart çýkardýðýný söylese, diyecek hiçbir þeyimiz olmaz. Þimdi bunu nasýl izah edebiliriz?'' dedi.

Sivasspor maçýnda kural hatasý olduðu itirazlarýna karþýn, Merkez Hakem Kurulu'nun aksi yönde karar verdiðini hatýrlatan Polat, iddialarýnýn arkasýnda olduklarýný söyledi ve bunu ispatlayacaklarý iddiasýnda bulundu.

-''GALATASARAY'I ANLAMAMIÞLAR''-

Kayserispor maçýnda Lincoln'e gösterilen kartlarýn yanlýþ olduðunu savunan Adnan Polat, hakem Selçuk Dereli'nin, oyunu dengeleme psikolojisine girerek, ikinci yarýda Kayserispor'un penaltýsýný vermediðini de öne sürdü.

Lincoln'e yapýlan hareketin penaltý olduðunu, ikinci kartýn da yanlýþ çýktýðýný söyleyen Polat, sözlerini þöyle sürdürdü: ''Verilen hatalý kararlarla bir anda ortam gerildi. Tekmeler havada uçuþmaya baþladý, seyirciler gerildi. O güzel bahar havasý, fýrtýnalý bir havaya döndü. Hakem ise ikinci yarý hatasýný anladý ve bu kez oyunu dengelemek için Kayserispor'un penaltýsýný vermedi, atýlmasý gereken oyuncularý atmadý. Biz bunu istemiyoruz. Hata kimseye yapýlmasýn. Galatasaray'ý anlamamýþlar ve kim olduðunun farkýna varamamýþlar. Galatasaray'ýn, Türk futbolunun sancak gemisi olduðunu hala idrak edememiþler. Sonra Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor-Fenerbahçe maçýný izledim, yine hatalar... Böyle olmaz ki. Seyirciler, statlara takýmlarý izlemeye geliyorlar. Son haftalarda ise hep hakemler tartýþýlýyor. En iyi hakem, sahada gözükmeyendir. Býraksýnlar, futbol oynayalým. Neticeleri kendileri tayin etmenin peþindeler. Bundan tüm takýmlar mustarip. Biz hakemlerimizden, kimsenin etkisi altýnda kalmadan, kimseye yaranma sorumluluðu olmadan, çýkýp maçlarýný yönetmelerini istiyoruz. Destek veriyoruz dedik, baktýk ki Galatasaray'ý hiç dikkate almýyorlar. Bundan sonra yapýlacak hatalarýn telafisi olmayacak. Biz Galatasaray'ýn haklarýný korumak için görevdeyiz. Bunu yapamayacaksam, zaten burada olmamam lazým.''

Polat, görüþülmesi süren bir konuda, henüz karar verilmeden Merkez Hakem Kurulu Baþkaný Oðuz Sarvan tarafýndan basýn toplantýsý düzenlenerek açýklamalarda bulunulmasýný eleþtirerek, ''Biz ne dersek, 'hayýr' demek ve bize para cezasý kesmek mi futbolu yönetme yöntemleri. Sesimize niçin kulak vermiyorlar? Kendilerini düzeltmelerini bekliyoruz'' diye konuþtu.

-''HAKKIMIZI HER YERDE ARARIZ''-

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneði'nde yaklaþmakta olan seçimlere dikkat çeken Polat, mevcut baþkan Selçuk Dereli'nin yönettiði Galatasaray-Kayserispor maçýna, bir diðer aday Cüneyt Çakýr'ýn babasý eski hakem Serdar Çakýr'ýn gözlemci olarak atanmasýný eleþtirirken, haklarýný her platforma arayacaklarýný belirtti.
Dereli ve Çakýr'ýn kanlý býçaklý olduðunu ileri süren Adnan Polat, ''Maçta siz bu hakemin psikolojisini düþünebilir misiniz? Tabii ki bu hakemlerle ligi bitireceðiz ve Selçuk Dereli maçlarýmýza gelebilir, ama Tahkim'de de þekil hatalarý yaparlarsa, konuyu UEFA, FIFA ve CAS'a kadar götürmeye hazýrýz. Hakkýmýzý ararýz'' dedi.

Kadrolarýndaki sakat oyuncu sayýsýnýn yüksek olmasýndan yakýnan Polat, ''Oyuncularýmýz, sahada yedikleri dayakla kalýyorlar. Bunu kabullenmeyeceðiz. Hangi sertlikte gerekiyorsa, o sertlikte cevap vermeye hazýrýz. Hakemlerimizi destekledik, sabýr gösterdik, ama bizi hayal kýrýklýðýna uðrattýlar. Kendilerini düzeltmezlerse, sesimizin gürlüðünü daha iyi duyacaklar. Onun için, 'Galatasaray Türkiye'dir' dedik. Bunu iyi anlamalýlar. Düzelirlerse, yine destek veririz'' ifadelerini kullandý.

-ÜYELERDEN FARKLI FÝKÝRLER-

Adnan Polat'ýn son günlerde federasyon ve Merkez Hakem Kurulu ile yaþanan sýkýntýlarla ilgili konuþmasýnýn ardýndan söz alan üyelerden, farklý görüþler geldi. En sert tepkiyi veren divan kurulu üyesi Hayrettin Kozak, baþkan Polat'la ayný fikirde olmadýðýný söylerken, daha saðduyulu bir yaklaþým gerektiðini savundu. Kozak ayrýca, Ali Sami Yen Stadý'nda edilen küfürlerden duyduðu rahatsýzlýðý dile getirdi ve kimsenin bu durumun engellenmesine yönelik çalýþma yapmamasýndan yakýndý.

Daha sonra tekrar söz alan baþkan Polat, fikirlerinin herkesten destek görmesini beklemediðini ifade ederek, ''Federasyonla kan davasý gütmüyoruz. Kendilerini düzeltmeleri kaydýyla her zaman dost elimizi uzatýrýz. Yeter ki futbol oynanmasýna müsaade etsinler. Ýkazlarýmýzýn dikkate alýnmamasý nedeniyle böyle bir deklarasyona mecbur kaldýk. Neticede hepimiz Türk futbolunun birer unsuruyuz, ama yanaðýmýza daha fazla tokat vurdurtmayacaðýz'' dedi.

Toplantýnýn ardýndan basýn mensuplarýnýn sorularýna, ''Gerekli tüm açýklamalarý kürsüden yaptým'' diyen Polat, Lincoln'ün, Kayserispor maçýnda 30 dakika içinde iki sarý kart birden göreceði þeklinde kendisine bilgi geldiði þeklindeki haberlerin hatýrlatýlmasý üzerine, ''O konuya girmek istemiyorum'' demekle yetindi.

-POLAT ÜYELERE BÝLGÝ VERDÝ-

Adnan Polat, toplantýda divan kurulu üyelerine son dönemdeki çalýþmalarýyla ilgili de bilgiler verdi. Yapýmý devam eden Türk Telekom Arena Stadý'nýn VIP koltuk ve localarýnýn satýþýna mart ayýnýn ikinci yarýsýnda baþlayacaklarýný anlatan Polat, 12 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi. Galatasaray olarak GSM operatörlüðü yapacaklarýný ve 3 Mart'ta konunun tanýtýmýnýn yapýlacaðýný dile getiren Polat, Avea ile birlikte yapacaklarý çalýþmada, 350 bin aboneye ulaþmalarý halinde yaklaþýk 2 milyon dolar gelir sahibi olacaklarýný ifade etti.

Polat, Galatasaray TV ve Galatasaray Kart konularýnda önemli çalýþmalar içinde olduklarýný, Mecidiyeköy'deki arsa için birçok benzin istasyonu þirketinden önemli teklifler olduðunu, Riva arazisinin inþaat ruhsatýnýn da haziran-temmuz aylarýna kadar çýkmasýný beklediklerini bildirdi.

Polat ayrýca, yaklaþan mali genel kurul toplantýsý nedeniyle ayrýntýya giremeyeceðini belirtti, ancak kulübün konsolide borç ve alacak farkýnýn 110 milyon dolar olduðunu söylemekle yetindi.

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=29&go=143525 - - Kaynak



-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 13-02-2009 Saat 16:09
 
 
 
Lütfen açmýþ olduðunuz konularýn kaynaklarýný gizlemeye özen gösteriniz..


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum


Mesajı Yazan: S3Z3R
Mesaj Tarihi: 13-02-2009 Saat 19:03
Cas' Federasyon Suçlu çýakcaktýr.Cas'a gidilirse federasyon düþer baþtakiler taraflý 3 büyüklerin hakkýný yiyorlar buna birisi dur demeliydi 

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat