Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Teknolojinin yeni sahası Beyin ile kimlik tespiti !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7210
Tarih: 04-05-2024 Saat 19:19


Konu: Teknolojinin yeni sahası Beyin ile kimlik tespiti !!!!
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Teknolojinin yeni sahası Beyin ile kimlik tespiti !!!!
Mesaj Tarihi: 10-02-2009 Saat 15:09
 
 
 
 
 
Bu gerçekten siz misiniz?

Araştırmacılar, güvenli kimlik bilgisi elde etmek için beynin örüntülerini kullanıyorlar.
 
 
Teknolojinin yeni sahası beyin örüntülerini ve kalp ritimlerini analiz ederek daha güvenli kimlik bilgisi ve güvenlik sağlamayı amaçlıyor. Avrupalı araştırmacılar, duyusal teknoloji ve biyometrik alanında bazı avantajların kombinasyonu ile yeni sistemler geliştiriyorlar. Bunun bir parçası olarak, grup insanların kimliğini saptamak için kalp ritimlerini kaydeden EKG ve beyin örüntülerini kaydeden EEG içeren başlık geliştirdi.

Proje koordinatörü Dimitrios Tzovaras, "Biyometriğin bu şekli ilk kez kimlik tespit etmede kullanılıyor. Bu diğer biyometrik sistem problemlerinin birçoğunu çözebilir" dedi.

Proje ortağı Volvo ile yaptıkları 3 denemede, araştırmacılar arabaya sürücünün kimliğini tespit etmek amacıyla duruşunu analiz eden koltuk örtüsü yerleştirdiler. Sistem bu bilgiyi araçtakinin aynı sürücü olup olmadığından ve sürüş için uygun koşulda olup olmadığından emin olmak için analiz edecek.

Parmak izi ve ses tanımayı kapsayan mevcut biyometrik kimlik yöntemleri hata yapmaya açık olduğunu söyleyen uzmanlar, bu tekniğin fizyolojik ve davranışsal özellikleri analiz ederek biyometrik bilgiyi çıkarma yeteneğine sahip olduğunu belirtiyorlar.

http://www.veteknoloji.com/beyin-ile-kimlik-tespiti-12885-.html - Kaynak


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat