Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ýnternetten film indirene hapis !

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7064
Tarih: 03-05-2024 Saat 11:11


Konu: Ýnternetten film indirene hapis !
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Ýnternetten film indirene hapis !
Mesaj Tarihi: 22-01-2009 Saat 20:46


http://www.veteknoloji.com/internetten-film-indirene-hapis--12140-.html -
Ýnternetten korsan film indirenlere hapis cezasý geliyor !

Kültür ve Turizm Bakanlýðý internet üzerinden indirilen korsan filmlere karþý savaþ açtý.Eðer internetten korsan film indirirseniz hapise kadar varan cezalar alabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý, sanal korsanlýðýn önüne geçecek önemli bir çalýþmaya baþladý.Telif Haklarý ve Sinema Genel Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Çelik, yasal eksikliklerin tamamlanmasýnýn ardýndan sektör için devrim niteliði taþýyacak projeyi anlattý: “Alacaðýmýz önlemle internet ortamýndaki korsan indirimin yüzde 70 oranýnda önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu konuda ABD ve Avrupa’da uygulanan yöntemler var. Doðrudan internet ortamýnda MP3 ve video formatýndaki dosyalarýn paylaþýmý kontrol ediliyor.

Sistem yasal olmayan indirimleri otomatik olarak seçiyor. Ýlkinde doðrudan kanunla ilgili madde yazýlarak, ’yasal bir indirim yapmadýnýz’ uyarýsý yapýlýyor. Korsan indirim devam ederse yasal iþlem baþlatýlýyor. Yasada bir ceza maddesi olmadýðý için bu iþlemi yapanlara nasýl bir ceza verileceði henüz net deðil. Ancak yapýlacak yasal düzenlemeyle para cezasý, iþin yoðunluðuna göre de hapis cezasý verilmesi hedefleniyor. Adalet Bakanlýðý ve Telekominikasyon Üst Kurulu’yla yapýlacak görüþmelerin ardýndan bu netlik kazanacak. Yasal düzenlemenin saðlanmasýnýn ardýndan proje hayata geçecek.”

SÝSTEM NASIL ÝÞLÝYOR?

BAKANLIÐIN teknik altyapýsýný oturttuðu, hukuki altyapýsý için de düðmeye bastýðý sistem þöyle iþleyecek: Kullanýcýlarýn bilgisayarlarýndan hangi þarký, film veya elektronik kitabý indirdikleri dakika dakika tespit edilecek. Sisteme korsan olarak düþecek olan kullanýcýlarýn IP numaralarý belirlenecek. Sonra hangi kullanýcýnýn hangi eseri indirdiði görülecek. Ardýndan indirimi yapan ve IP numarasý tespit edilen kullanýcýya bakanlýk tarafýndan yasal uyarý gönderilerek korsan indirim yapýlmamasý yönünde uyarýlacak. Ayný IP’den korsan indirimin sürmesi halinde ise para cezasý, indirim yoðunluðuna göre de hapis cezasý uygulanacak.


http://www.veteknoloji.com/internetten-film-indirene-hapis--12140-.html - Kaynak






-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat