Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"Hisseleri sadece rehine aldým"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=700
Tarih: 20-05-2024 Saat 19:19


Konu: "Hisseleri sadece rehine aldým"
Mesajı Yazan: darklevelone
Konu: "Hisseleri sadece rehine aldým"
Mesaj Tarihi: 24-03-2006 Saat 05:30


Elinde 23 Milyon Dolarlýk Galatasaray Kulübü'nün hisselerini bulunduran Ünal Aysan, yaklaþan kongre öncesi çarpýcý açýklamalarda bulundu. Tüm samimiyetiyle sorularýmýzý yanýtlayan Aysal, amacýnýn kulübü ele geçirmek olmadýðýný ve bu tür eleþtirilerin komik olduðunu ifade ederken, "Hisseleri sadece rehine aldým. Mülkiyetini kulüp üzerinde býraktým ve þimdi de gönüllü olarak bu hisse senetlerini elimden çýkartýyorum" dedi.

Ýþte Ünay Aysal ile yapýlan röportajýn soru ve cevaplarý:

GALATASARAY'A ÇOK YARDIMLAR YAPTINIZ. BAZI GALATASARAYLILAR DA ÜNAL AYSAL KULÜBÜ ELE GEÇÝRECEK DÝYOR. YORUMUNUZ NEDÝR?
Bu kiþilerin bu endiþelerini anlamam mümkün deðil. Böyle birþey düþünseydim 2 sene evvel hisse senetlerini alýrdým. Ben kulübe sahip olmak istemediðim için o parayý verirken hisseleri sadece rehine aldým. Mülkiyetini kulüp üzerinde býraktým. Bu tarihten sonra Galatasaraylýlar düþünsünler; Galatasaray'ý kim ele geçirmek istiyor diye...Hatta ben bu hisse senetlerini gönüllü olarak elimden çýkartýyorum þu anda..."

BU ELEÞTÝRÝLERDEN DOLAYI GERÇEKTEN KIRILDINIZ MI?
"Ben gönül adamý olduðum için; baðlý olduðum yere sükutu hayale uðramýþ olabilirim. Ama hiçbir zaman bir kopma olmaz. Hayal kýrýklýðýmýn sebebi basýnýn bilinçli olarak yarattýðý bir tansiyonun Galatasaray'ýn bazý üyeleri arasýnda da destek bulmasý"

FATÝH ALTAYLI'NIN HAKKINIZDAKÝ ELEÞTÝRÝLERE BÝR CEVABINIZ VAR MI?
"Ayný gün cevap hazýrladým ve noter vasýtasý ile gazeteye gönderdim. Biz kendini ispat etmiþ bir kurumuz. Ben burada da kendi baþýma deðilim. Japon ve Ýngiliz ortaklarým var. Karþýmdaki grup bunu benim üstüme yüklemeye çalýþýyor. Benim anlamadýðým; dýþarýda namusuyla kazandýðý parayý getirip yatýran yatýrýmcý olan bir firma mý yerilmeli, yoksa devletin buradaki malýný kiralayýp gene devletten rant kazanmaya çalýþan firmalar mý suçlanmalý?

FATÝH ALTAYLI ÝLE REKABET KONUSU OLABÝLÝR MÝ?
"Ýþ alanýnda þu anda deðilsek bile ileriki günlerde karþý karþýya kalabiliriz. Bu gayretlerinin arkasýnda böyle bir sebep var mý onu bilemem"

SÝZÝN HAYALÝNÝZDEKÝ GALATASARAY NEDÝR?
"Galatasaray'ýn holdingleþme projesi hayata geçmeli. Ama bugün deðil yarýn olacaktýr. Yeter ki taraftar kongre üyeleri düzgün anlayabilsin. Rakamlar doðru anlatýlýrsa Galatasaray holding projesi gerçekleþir"

GERÇEKLEÞÝRSE GS DÜNYANIN SAYILI KULÜPLERÝNDEN BÝRÝ OLABÝLÝR MÝ?
"Olmak zorundadýr. Galatasaraylýlar olarak biz Türkiye þartlarýnýn ötesinde bir dünya kulübü olarak organize etmek mesuliyetindeyiz. Bence Atatürk'ten sonra ikinci büyük marka Galatasaray’dýr"

KULÜP KONGRE ÜYELERÝNÝN KONTROLÜNDEN ÇIKAR MI?
"Çýkmaz. Kongre üyelerinin ortak olacaðý bir sistemi düþünüyorum. Katkýlarý ile kulübüne destek olacaðý, oraya yatýrdýðý 100 dolar için de olayý yakýndan takip etmek durumunda olacaðýndan kulübüne katkýsý daha da fazlalaþacak"

GS KONGRE ÜYELERÝNÝN SÝZE TEPKÝSÝ NEDEN ?
"Ben 2 sebep görüyorum. 1-) fikirler iyi deðil, 2-) Tanýmýyordum... Ben kendimi 15 sene içinde tanýtacak imkaný bulsaydým bugün benim iþim kolaylaþýrdý. Ama fikirlerimin de yeni olmasý sebebiyle kuþkuyla yaklaþýlmasý çok normal. Ama zaman içinde yenilemeyecek kadar zor birþey deðil. Bu fikri benimle paylaþan 100-150 kiþi çýkar. Yani bu 150 kiþinin bunu rahatça anlatabileceðine inancým büyük."

SÝZ ÖZHAN CANAYDIN'I HÝSSE SATMA KONUÞUNDA sikTIRDINIZ MI?
"Bu konuyu soracaðýnýz kiþi Özhan Canaydýn. Ben bunu birkaç defa belirttim. Benim hiçbir zaman hiçbir baþkana baským olamaz. Sayýn Canaydýn’a yorulduðunu ima ettim.ama hiçbir þekilde böyle bir ifade kullanmadým. Böyle bir baský kasýtlý çýkartýlan haberlerden bir tanesi. Basýnda bugüne kadar 3-4 tane böyle çýkartýlmýþ haber duydunuz. Yarýn-öbür gün de baþka bir haberler göreceksiniz. Çünkü hayalin sonu yok"

ÖZHAN CANAYDIN BÝR TOPLANTIDA TELEFONUN MEGAFONUNU AÇARAK YANINDAKÝLERE DÝNLETMÝÞ BU DOÐRU MU?
"Doðru ben Brüksel'deydim. Dinlettiðini de biliyordum. Ben orada açýk bir þekilde elimizdeki kontratýn gerekleri neyse onun zamanýnda yapýlmasý gerektiðini ama hukuki iþlemlerden hangisinin Galatasaray için daha iyi olacaðýna karar verilmesi gerektiðini ve eðer bir uzatma olacaksa hisse senetlerini elimde tutmam isteniyorsa ki ben bunu arzu etmiyorum, ne gerekirse onu yaparým dedim. Ben bunu istediðim için de kontratýn tamamlanmasýný istedim.

GS 'DE BAÞKANLIK DÜÞÜNÜR MÜSÜNÜZ?
"Galatasaray'a faydalý bir taraftar olarak desteðimin devam etmemin gerektiðini düþünüyorum. Ama Galatasaray'da yöneticilik için önceliðim gençler. Genç arkadaþlarým kulüplerine enerjileri ile daha faydalý olabilirler. Ben onlarýn arkasýnda veya yanýnda görevimi yapmaya devam etmek istiyorum. Galatasaray'ýn benimle kazanacaðý birþey var. Benim ne geçmiþimde nede þu anda hiçbir eksiklik, hatam yok. Bu Galatasaraylý kardeþlerim için bir güvencedir."

KONGREYÝ NASIL BULUYORSUNUZ?
"Bu sene bu seçimle büyük bir talihsizlik yaþýyoruz. Hazýrlýksýz bir seçim dönemine girdik. Baþkanlýðý adaylýðý koyan arkadaþlarýmýz seçim sonrasý sýkýntý çekecekler.  Kim gelirse gelsin seçim sonrasý aklýn yolu birdir. Bu konsensüsü þahýslar üzerinde kuramadýlar ama en azýndan neyin yapýlacaðý hakkýnda bir konsensüs bulmak lazým. Biz de taraftarlar olarak seçimi kazanacak arkadaþa desteðimizi vermeliyiz"

YENÝ BÝR BAÞKAN SEÇÝLDÝÐÝNDE HÝSSELER BÝR SÜRE SÝZDE KALSIN DERSE NE DERSÝNÝZ?
"Eðer kaðýt üzerinde bunun Galatasaray'a faydalý olacaðýna beni ikna ederse hiçbir sorun olmaz. Ama bu hisse senetlerinin bugün kýsmen veya tamamen birisine ya da piyasaya satýmý Galatasaray'ýn lehine ise o zaman o iþlemin yapýlmasý lazým. Benim önceliðim Galatasaray'ýn menfaatleridir"

GALATASARAYIN BÝR GÜN BURAYA ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ KUPASINI GETÝRECEÐÝNE ÝNANIYOR MUSUNUZ?
"Bu düþünce beni hem onurlandýrýr, hem güçlendirir. Bu umut hepimizde var. Bizim için bir hedef olmalý"





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat