Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=625
Tarih: 05-05-2024 Saat 03:38


Konu: Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Apple’dan yeni Mac mini ve iPod Hi-Fi
Mesaj Tarihi: 20-03-2006 Saat 03:25
Apple, 28 Þubat'ta "Fun New Products" (Eðlenceli Yeni Ürünler) vadettiði, Apple Town Hall'da gerçekleþen toplantýsýnda, iki yeni donaným duyurdu.

Mac mini, Apple'ýn 3. Intel tabanlý bilgisayarý, varolan bir serinin Intel'e geçiþi olaraksa ikinci model. 2 ayrý modeli bulunan Mac mini'nin düþük seviye modeli 1.5GHz Core Solo kullanýyor, ve þu anda piyasadaki Core Solo kullanan tek bilgisayar. Yüksek seviye modeli ise 1.66GHz Core Duo kullanýyor. En belirgin fark olarak, Mac mini'lerin artýk 2GB'a kadar RAM destekleyebilmesi ve Intel GMA950 paylaþýmlý grafik iþlemcisi bulundurmasý göze çarpýyor. Ürünün asayfasýndaki bilgiye göre, grafik iþlemcisi en az 80MB harcayarak standart konfigürasyonda sisteme 432MB býrakýyormuþ. Bunlarýn dýþýnda, artýk Mac mini'ler 8X Dual DVD yazabiliyor, 4 adet USB2.0 portuna sahip, optik dijital ses giriþ çýkýþý var ve Apple'ýn uzaktan kumanda ile müzik/film/video seyretmenize imkan veren Front Row yazýlýmýyla geliyor. Özellikle televizyona baðlayarak küçük bir eðlence merkezi kurabilirsiniz.

Apple'ýn duyurduðu diðer ürün ise, uzun zamandýr Apple'la ilgili sayfalarda bahsi geçen bir iPod aksesuarý. iPod Hi-Fi isimli ses sistemi, iPod uyumlu olduðu gibi, optik dijital ses giriþine de sahip. Küçük boyutlarýna raðmen büyük kolonlarýn verdiði sese eþdeðer bir ses verdiði iddia edilen ürün, bir Hi-Fi sistem için çok önemli özelliklere sahip. Bunlardan biri, elektrikle çalýþýrken kesinlikle dýþarýda bir adaptörü olmamasý; tüm elektrik tesisatý kutunun içinde. Diðer bir özelliði ise, pille çalýþabilmesi. Üstelik, normal modda iPod'unuzu sürekli þarj etmesinin yanýsýra, pille çalýþýrken bile, iPod'unuzun pili biterse içindeki pilleri kullanarak iPod'u þarj edebiliyor. Front Row'da kullanýlan uzaktan kumandayla iPod'unuzu da kontrol edebileceðiniz iPod Hi-Fi için iPod'lara yeni bir yazýlým güncellemesi çýkmýþ durumda.

Bu iki ürünün de tek eksi yaný, fiyatlarý. Mac mini'nin fiyatý 100$ artarak 599$'a ulaþmýþ durumda. iPod Hi-Fi ise 349$'dan satýþa sunuluyor.





-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat