Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Un Helvası

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5224
Tarih: 28-03-2024 Saat 23:43


Konu: Un Helvası
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Un Helvası
Mesaj Tarihi: 18-09-2008 Saat 14:27
 
 

Malzemeler:

125gr. margarin (tereyağ daha lezzetli oluyor) 

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Süt, su ve şekeri bir kasede şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Tereyağ eritildikten sonra elenmiş olan un ile kavurmaya başlanılır.Kavrulan un koyu pembe bir kıvama geldikten sonra fıstıklar ilave edilir ve bir süre de fıstıklar ile birlikte kavurmaya devam edilir. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra hazırlanmış olan süt, su ve şeker karışımı bir yandan tahta kaşık yardımı ile karıştırılırken yavaş yavaş ilave edilir. Un helvası tencereye yapışmayacak hale geldikten sonra kaşık yardımı ile servise hazır hale getirilir.

                                                                                              '' Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Cevaplar:
Mesajı Yazan: CASPER
Mesaj Tarihi: 18-09-2008 Saat 18:42
eline sağlık

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat