Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aðlayan Pasta

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4952
Tarih: 02-05-2024 Saat 07:45


Konu: Aðlayan Pasta
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Aðlayan Pasta
Mesaj Tarihi: 12-09-2008 Saat 09:59
Malzemeler;

4 adet yumurta
3 kahve fincaný þeker
3 kahve fincaný un
3 yemek kaþýðý süt
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine;

1,5 su bardaðý soðuk süt
1 paket sade krem þanti + 1 su bardaðý soðuk süt
hazýr çikolata sosu

Yapýlýþý;

Ýlk olarak yumurtalarý ve þekeri mikserle iyice çýrparak köpürtüyoruz. Sütü ekleyip karýþtýrýyoruz. Un kakao ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurumuzu hazýrlýyoruz. Yaðlayýp kare fýrýn kabýmýza harcýmýzý döküp üzerini düzlüyoruz ve 170 dereceli fýrýnda piþiriyoruz.Kekimizi fýrýndan alýnca 3 dakika bekleyip soðuk sütü her yerine gelecek þekilde üzerine gezdiriyoruz. Ve soðumasýný bekliyoruz.Bu arda krem þantiyi süt ile çýrpýp dolaba kaldýrýyoruz. Çikolata sosunu üzerinde yazan miktarda süt ile hazýrlayýp ýlýnmaya býrakýyoruz. Soðuyan kekimizi üzerine önce þantiyi sürüp üzerine çikolata sosunu döküyoruz.buzdolabýnda en az 2 saat dinlendirip  servis yapýyoruz..                   
                                                    
                                                       ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat