Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Elektrik.Elektro Manyetik Alanlar

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Ödevler
Forum Tanımlaması: ödev ihtiyaçlarýnýzý burada paylaþabilirsiniz
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=464
Tarih: 02-05-2024 Saat 20:01


Konu: Elektrik.Elektro Manyetik Alanlar
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Konu: Elektrik.Elektro Manyetik Alanlar
Mesaj Tarihi: 14-03-2006 Saat 19:47
Durgun(hareketsiz) yüklü parçacýklar Elektriksel alan (E) oluþturur. Bu alanýn yönü eksi yük için içe, artý yük için dýþa doðrudur. Ayný yüke sahip tanecikler birbirlerini iterken ayrý yüklü tanecikler çekerler. Ayrýca yüklü tanecikler dönme ve öteleme hareketi sýrasýnda da bu alana ek olarak manyetik (B) alan oluþtururlar. Dönen yüklü taneciðin manyetik alaný mýknatýstaki gibi kuzey ve güney kutuplarý oluþtururken tel içinden geçen yüklü tanecikler (ki elektron akýmýdýr) sað el kuralý þeklinde baþ parmak akým yönünü, dört parmak da, telin dairesel biçimdeki manyetik alan yönünü gösterir. Böylece telden herhangi uzaklýktaki bir noktada tele doðru (E) alan ve buna dik (B) alan meydana gelir.
Fakat bu alanlar,uzayda yayýlmaz,etkileri belli bir bölgede sýnýrlý kalýr ve yüke olan uzaklýðý ile ters orantýlý olarak da azalýr. Eðer bu yükler ivmeli(deðiþen hýzda)hareket ediyorlarsa,bu alanlara ek olarak birde,yine Elektrik ve Manyetik alanlardan oluþan ancak yapýsý bundan farklý ve çok uzaklara yayýlabilen ve de þekli bu iki alanýn birbirlerine (yayýlma doðrultusuna da )dik ayný zamanda birleþik olacak biçimde ýþýk hýzýyla doðrusal hareket eden Elektromanyetik dalgalarý da meydana gelir.
Buna örnek olarak tekrar telden geçen akýmý verebiliriz.Çünkü teli oluþturan atomlarýn sahip olduðu elektronlarýn(veya yüklerin),akýmý meydana getiren elektronlar üzerinde etkileri dolayýsýyla onlarýn ivmeli hareket etmelerine neden olur.Bunun sonucu olarak da,telden dýþa doðru yayýlan Elektromanyetik ýþýným(dalgalanma)oluþur. Dolayýsýyla, elektrik akýmý bir defa baþladý mý, uzaya devamlý (E_M) dalga yayýnlanýr.Keza vücudumuzda hareket eden bio-elektriðin davranýþý da bu þekilde olup böylece,bedenimizin etrafýnda hem elektrik ve manyetik alanlarý hem de vücudumuzun dýþýna yayýlan Elektromanyetik dalgalarýn oluþmasýný saðlar.Bu yayýlan Elektromanyetik dalga frekansýna göre ,algýlayalým yada algýlamayalým ýsý ve ýþýk þeklinde yayýlýr.Bunun dýþýnda bedenden ayrýlan bir diðer elektromanyetik dalganýn kaynaðý da,vücuttaki kimyasal tepkimeler sonucu oluþan(açýða çýkan) ýsýdýr.
Beyin maddi gýdalarý kimyasal reaksiyonlarla Bio-elektrik enerjiye dönüþtürerek kullanmaktadýr. Ve beyindeki tüm fonksiyonlar, beyin hücreleri arasýndaki bu Bio-elektrik faaliyetleridir. Yani her mânâya göre beyindeki deðiþik hücre gruplarý arasýnda bir Bio-elektrik akýþý söz konusudur. Ve beyin, sinir sisteminde akmakta olan bu akým vasýtasýyla tüm bedeni kontrol ederken tel örneðinde olduðu gibi bedenin etrafýnda E_M alanlar oluþturur ve bu alan vasýtasýyla da hücreleri birbirine baðlayarak bedeni bütünsellik içinde tutar. Biyolojik bedendeki canlýlýðý oluþturan bio-elektriðin meydana getirdiði bu E_M enerjiye “Aura” denmektedir. Ve dýþarýdan çeþitli renklerde ýþýk þeklinde algýlanýr. Ýlk olarak Kirlian tarafýndan görüntülenen bu alan, insanýn üzüntülü, heyecanlý sevinçli…vb) durumlarýna baðlý olarak, renk dönüþümü ve parlaklýk düzeyine göre deðiþim göstermektedir. Bir insanýn parmaklarýndan çeþitli zamanlarda alýnan Kirlian fotoðrafýnýn birinde, bir volkanýn lav püskürtmesi gibi müthiþ enerji dalgalarý yayýmlarken,baþka bir durumda daha zayýf olarak gözlemlenmektedir.
Canlýlarýn ölümü durumunda bio-elektrik faaliyetleri sona erdiðinden aura da yok olur. Örneðin saðlýklý bir yapraðýn aurasý çok canlý ve parlak iken, yaprak ölmeye baþlayýnca bu parlaklýk yavaþ yavaþ zayýflar, kurumasý halinde de tamamen yok olur (yani dünyanýn aurasýna katýlýr.)Yapýlan deneylerde, auraya kaynaklýk eden canlýnýn ortadan kaldýrýlmasýyla da aura görüntüsünün bir süre o ortamda kaldýðý gözlenmiþtir. Birinin odayý terk ettikten sonra, ona ait ýþýn görüntüsü ile, bir yapraðýn dalýndan koparýlmasýndan sonra orada aynen varmýþçasýna enerji yapýsýnýn görüntülenmesi gibi...
Buna neden olan etki ise dünyanýn sahip olduðu E_M alanýný muhafaza etmesidir. Sara hastalarý üzerinde yapýlan bir deneyde de dýþarýdan, deneklerin manyetik alanýnýn deðiþtirilmesi durumunda,beyindeki bioelektrik faaliyetin, dolayýsýyla snapslarýn kitlenmesi saðlanarak hastalýk durumundaki etkiler aynen oluþturulmuþtur. Bu da insanlarýn ve hayvanlarýn güçlü enerji alanlarý altýnda iken depresyon, korku, vehim halüsinasyon görme, sinirlilik hallerine ve taþkýn davranýþlarýna açýklýk getirmektedir. Týpký depremler öncesinde fay hatlarýndan yayýnlanan elektromanyetik dalgalarýn canlýlarda oluþturduðu etkiler gibi.(Güçlü alanlarýn,bitkilerin geliþmesi,hücrelerin çoðalmasý, fare davranýþlarý ve bakterilerin yaþamsal etkinlikleri üzerindeki etkileri de gözlemlenmiþtir.)
Auradan, ayrýca kiþinin karakter ve hastalýk durumlarý da tesbit edilebilir. Yani, her kiþinin Astrolojik tesirlerle anne karnýnda yüz yirminci günde baþlayýp ana rahminden dünyaya geldiði ana kadar beynin iþlenmesi sonucu,birime ait özel açýlýmlar oluþur. Ve bu açýlýmlarýn özellikleri bio-elektrik faaliyetleri ile auraya yansýdýðýndan, okunabilir. Hastalýklarýn tesbiti ise, beynin, baþka bir deyiþle bedenin holografik yapýsýndan dolayý, buna ait olan tüm özelliklerin,vücudun belli bölgelerinde mevcut olmasý esasýna dayanýr. Söz konusu bölgeler bir insanýn ufacýk anatomik haritasýdýr. Baþta eller,ayaklar,kollar,kulaklar,ense,dil ve diþ etleri olmak üzere on sekiz ayrý yerde bu mikro- akupunktur hologramlarý bulunur. Bir organa ait hastalýk, beyinde o organla ilgili olan hücre faaliyetlerinin, dolayýsýyla gönderilen sinyallerin azalmasý anlamýna gelir. Bunun sonucunda da akupunktur noktalarýna yansýyarak, o noktadaki elektrik akýþýný düþürecektir. Fakat oraya bir iletken iðne yerleþtirilmesiyle (ya da dýþarýdan takviye yaparak) bio elektrik akýþý saðlandýðýnda beynin o organa ait olan akýþý saðlamlaþtýrýlarak normal faaliyetine dönmesine yardýmcý olunur.
Auranýn bir özelliði de, beyni dýþtan gelen menfi dalgalardan korumasýdýr. Eðer ilgili hücrelerdeki faaliyet yetersizse, o istikamette manyetik alan oluþturulamayacaðýndan gelen menfi dalgalar bloke edilemeyecek ve beyinde hücre faaliyetlerine yol açarak negatif fikir ve davranýþlarýn açýða çýkmasýna neden olacaktýr. Buna halk dilinde “nazar” da denmektedir. Nazarýn bilinçsizce açýða çýkmasýna karþýn, büyü ve sihirde bilinçli bir yönlendirme söz konusudur. Týpký kendi frekans gruplarýna göre yayýnlanan TV, radyo telefon…vb’ nin oluþturduðu þebeke aðý gibi insan beyninin yaydýðý dalgalarýn da neden olduðu bir þebeke aðý vardýr. Ýstenilen kiþinin sahip olduðu eþyalar, (saç vs...)konsantrasyon objesi olarak kullanýlarak belli kelime tekrarlarý ile bu þebeke aðýndaki istenilen beyinle iliþkiye geçilip (E-m dalga yapýlý bilinçli varlýk olan cinlerin yardýmýyla) nazar olayýndaki gibi etki oluþturulabileceði gibi, þifa da verilebilmektedir. Buna karþý, belli kelime tekrarlarý ile o dalgayý bloke edecek manyetik alaný oluþturup sonuçta açýða çýkan gamma ve beta dalgalarý ile, ortaya konan sudaki H2O molekülü iyonize edilerek, yani bu beta ve gamma dalgalarýnýn ,nötr durumdaki su molekülleri ile etkileþime girerek bir kýsým molekülleri yüklü bileþenlerine ayýrýp suda yüklü tanecikler oluþturmak suretiyle ,bunun vücuda alýnmasýyla beyne ekstra takviyede bulunarak daha güçlü çalýþmasý saðlanabilmektedir.Bunun bir uç örneði de Çernobil kazasýndan sonra yani radyoaktif (alfa,beta,gamma) ýþýnlarýnýn suyu zehirlemesi olayýdýr.
Su örneðinde olduðu gibi beyinden yayýnlanan enerji dalgalarý baþka bir yere aktarýlabilmektedir. Bu da genel olarak parmak uçlarý, nefes, gözler ve direkt beyinden olmak üzere dört þekilde gerçekleþmektedir.
Beynin holografik çalýþmasýndan dolayý birim, nesneleri dýþtan gelen sinyallere göre deðerlendirmeyip kendi bünyesinde daha derin bir düzeyden dýþa doðru gelen formasyonlara göre her þeyi dýþta oluþuyormuþ sanýsý ile algýlamaktadýr.
Örneðin, bir hologram plakasýnýn oluþturduðu elma görüntüsünü algýlayabilmem için beynimde, plakadaki elmayý oluþturan giriþim dalgalarýnýn aynýsýnýn olmasý gerekmektedir. Yani dýþta olan bir þey deðil, bende mevcut olaný algýlýyorum demektir. Bu da bilinç ve madde ayrýmýný ortadan kaldýrarak her þeyin bütünsellik içinde ister evrensel mânâda olsun, isterse birimsel mânâda tüm oluþun ve etkinin birbirlerini bilgilendirmesiyle(mikrodalga boyutuna yansýmasý,bir dalganýn diðer bir dalgayý o mana istikametinde biçimlendirerek sýrasýyla atomik,moleküler ve maddesel formda öðretmesi sonucu)meydana geldiðini, uzay-zaman kýsýtlamasý olmaksýzýn telepati, durugörü, psikokinetik etki rüyalar…vb) metafiziksel oluþumlarý da açýklamýþ olmaktadýr.
(Bunlar quantum potansiyeli ve takyon teorileriyle de açýklanabilmektedir.) Fakat bu oluþumlarýn bulunduðumuz boyut itibariyle yansýmasý þu þekilde olmaktadýr:
Beynimiz bilindiði gibi bio-kimyasal iþlemler sonucu alfa,beta,gamma ýþýnlarý yayýnlamaktadýr. Fizikçi Lav Lendu da canlý beyinlerin kýsa radyo dalgalarý yayýmladýðýný, o dalgalara belli anlamlar yüklendiðinde beyinler arasý iletiþimin olabileceðini ve bunlarýn da hangi grup dalgalar olduðunu tespit etmiþtir. Yani beyin yaydýðý Radar dalgalarýný belli mahallere yönlendirip (ki bu paralel evrenleri kapsayacaðý gibi, uzaydan gelenleri de deþifre eder) yansýyaný deðerlendirmesiyle telepati, durugörü, rüyalar gibi fizik ötesi oluþumlarý meydana getirmektedir.
Telepati, beyinler arasý iletiþimdir. Bununla ilgili ilginç bir deney gerçekleþtirilmiþtir. Bir grup, tavþan yavrularýný alarak denizaltý ile okyanusa açýlýr. Diðer grup da binlerce km. uzaklýkta anne tavþanýn beyinsel iþlevlerini incelemeye alýr. Yavru tavþanlarýn öldürülmesi saðlandýðýnda da anne tavþanýn verdiði þiddetli tepki dalgasal olarak tesbit edilir.
Amerika’daki bir durugörü uzmaný tarafýndan da bir yere odaklandýðýnda, Paris’te bulunan birinin gördükleri tanýmlanmýþtýr. (Flue þekilde) Bu olay, ayný biçimde aracý olmadan da gerçekleþebilmektedir.
Psikokinetik etkide; cisimleri hareket ettirme havaya kaldýrma ,eðme,bükme…vb söz konusudur. Bilimsel açýklamasý ise þöyledir: Manyetik özelliði olmayan cisimlerin atomlarý, güçlü manyetik alanlarýn içinde deforme olur. Ve atomun elektronlarý dairesel deðil, eliptik yörüngelerde hareket ederek,yörünge ve spin açýsal momentumlarýndan kaynaklanan manyetik etkileri nötr durumundan, manyetik duruma geçer. Nedeni de yörüngeden dolayý elektronlar çekirdeklerden biraz daha uzak noktalarýnda hareket etmesinden artý ve eksi iki farklý yük gibi davranmaya baþlar. Bunun sonucunda da elektron hareketi küçük elektrik devreleri oluþturarak manyetik alan meydana getirir. Ve cisim geçici olarak manyetik özellikler gösterip dýþtan uygulanan alanla etkileþmeye girip uçmaya, hareket etmeye baþlar.(bunlara canlýlarda dahildir) Ayrýca beyin yaymýþ olduðu güçlü (E_M) dalgalarla ya da mikrodalga yapýlý varlýklarýn (Cinlerin)yaptýðý gibi cisimler üzerinde etki oluþturarak kontrollü hareket ettirmek mümkündür. Bu olay anti-gravitasyonun neden olduðuna inanýlan Levitasyon olayýný da açýklar. Yani beynin çok güçlü manyetik alan yaratarak vücutta oluþturduðu ayný etki yoluyla ürettiði bu alan gücü ile doðru orantýlý olarak havalanabilmektedir.
Ýnsanýn sahip olduðu E_M alanlarý gibi dünyanýn da bir alaný vardýr. Dünya merkezindeki çekirdek sýcaklýðýndan dolayý sývý, fakat tam merkezde yüksek basýnç nedeniyle katý demir bulunur. Yeryüzünün doðudan batýya dönmesiyle, çekirdekteki birtakým sývýda batýdan doðuya girdaplar meydana getirerek demir nikel karýþýmýndaki demir atomlarýnýn bir özelliðinden dolayý elektrik akýmýna neden olur ve kuzey –güney yönünde mýknatýstaki gibi manyetik alanlarý oluþturur. (E alan da bu alana dik, dünyaya doðrudur.) Bu sývý çekirdeðin belli bir yönde önce hýzlý, yavaþlayýp durduktan sonra diðer yönde dönmeye baþlayarak manyetik kutuplarýnda (450 bin yýlda bir) yön deðiþtirmesine neden olur. Bu alan,uzaydan gelen zararlý kozmik ýþýnlarý, parçacýklarýn enerjisinin çoðunu ya da tamamýný kaybettirerek alan çizgileri etrafýnda spiraller çizdirip dünyanýn çevresini dolaþtýrýp kutuplarda birleþmelerini saðlayarak yeryüzüne inmelerini önler. Sonucunda atmosferin üst tabakalarýnda atom ve moleküllerle çarpýþarak geceleri Aurora denen ýþýk parýltýlarýný oluþtururlar. Girdaplar durduðunda manyetik alan geçici olarak sýfýrlanýr. Bu durumda da kozmik ýþýnlarýn yeryüzüne inmesini saðlayarak canlýlarýn DNA’ larýný etkilemesine,fiziksel yapýlarýnýn deðiþmesine ve çoðalma güçlerini kaybedip hücrenin yani canlýlarýn Radyasyon hastalýðýndan ölmesine neden olurlar. Ayrýca bu çevrimler; dinazorlarýn ve bir önceki çevrimde ki canlýlarýn % 90 nun yok olmalarýný açýklarken ,yerin manyetik alaný algýlayarak yaþamlarýný buna göre düzenleyen hayvanlarýn bu etki ile fonksiyonlarýnýn deðiþime uðrayarak evrimleþme üzerideki rolünü de göstermektedir. Buna örnek olarak yönlerini manyetik pusulaya göre bulan göçmen kuþlarla,yuvalarýný manyetik kutuplara göre kazan köstebekleri verebiliriz.(bu alaný algýlamaya insanda da tesbit edilen kandaki magnetit adý verilen bir tür demirdir.) Güneþ ve sistemindeki merkür, jüpiter, uranüs, neptün ile yýldýzlarýn, galaksilerin de manyetik alanlarý mevcuttur.( Bu E_M alanlar, yýldýz ve gezegenlerin ikizleri olan E_M’ lerle karýþtýrýlmamalýdýr.)
Bunun yanýnda bedeni saran sinir sisteminde akmakta olan bioelektrik gibi yeryüzü altýnda da gezegeni enlemesi ve boylamasýna geçen seyyal enerji damarlarý, belli bölgelerde kesiþerek güçlü enerji noktalarý oluþturup (þakralarda ki gibi) pozitif ve negatif (kara akým) radyasyon akýmlarýna neden olurlar. Buna Çinliler “ejderha”, Keltliler “peri” Ýngilizler de “Ley hatlarý” adýný vermiþlerdir.(Bermuda Þeytan Üçgeni bunlarýn en þiddetli olduðu on iki bölgeden biridir.) Mistik kaynaklardan alýnan bilgilere göre de, zirve düðüm noktalarý Mekke’deki Kâbe ile Arafat Daðýnýn altý olmak üzere, Kudüs, Medine, Ýstanbul…vb) þehirler de oldukça güçlü enerji düðümlerine sahiptir.
E_M dalgalarýn birbirleriyle etkileþmesinden dolayý, eðer pozitif radyasyon alanýnda ev ve iþyeri kurulmuþsa yaþam huzurlu,verimli ve bereketli olurken, negatif durumda ise hastalýklar,sýkýntý,iþlerin ters gitmesi gibi etkiler oluþur. Bölgesel planda ise,açlýk sefalet,despotizm,savaþlar,gerilimler eksik olmaz. Çok yüksek pozitif enerjili bölgelerde de bu tür etkilerin bazýlarý az da olsa görülebilmektedir. Bu konuda Phill Collahan geliþtirdiði bir alet yardýmýyla jeomanyetizmanýn neden olduðu manyetik alanlarý topraktan aldýðý numuneleri ölçerek neden bazý bölgelerdeki gerilimin ve savaþlarýn olduðu sorusuna Belfast,Bosna ve Ortadoðudan aldýðý örnekleri ,baþka bölgelerden aldýklarýyla kýyaslayarak cevaplandýrdý yani güçlü manyetik alanlar. Ayný þekilde bu çevrimlerin,jeomanyetik alanalarý etkileyerek bu alanlarýn gücünü ve baþka bölgelere kaymasýný saðlayarak,manyetik kaosun sosyal kaoslara dönüþmesine neden olacaðýný da göstermektedir. (Peygamberlerin de neden orta doðuda ortaya çýktýklarý ve belli daðlara çýkmalarý düþündürücüdür.)Bununla ilgili olarak; adamýn biri Peygambere gelerek malca zengin,çoluk çocuk sahibi ve huzurlu iken yeni almýþ olduðu evde birkaç yýl içinde iþlerin ters gittiðini,mallarýnýn ve çocuklarýnýn bir kýsmýnýn yok olduðunu bildirerek yardým ister. Peygamber de evi kötü addederek terk etmesini söyler. Adam denileni yaparak kurtulur. Gerçeði ise, peygamberin de bilmesine raðmen o dönemde bahsedemeyeceði lay hatlarýdýr.
Artý ve eksi kavramý konuya göre deðiþiklik göstermektedir. Elektrik devrelerinde akým yönünü, mýknatýslarda kuvvet alan yönünü gösterir Ayný enerji (görsel olarak)olumlu etki veriyorsa artý, olumsuz türde etki gösteriyorsa eksi terimi kullanýlýr. Vücutta kullanýldýðýnda,dýþarýdan alýnan gýdalar beyin faaliyetlerini düþüreceðinden eksi olarak nitelendirilirken ,dýþarýdan alýnan hava da eksi deðer olmasýna karþýn, beyin faaliyetlerini düþürücü etki göstermeyeceðinden artý olarak deðerlendirilir.
Ayrýca tarihöncesi çaðlardaki insanlarýn þaþýlacak bir biçimde, sanki ley hatlarýný biliyormuþçasýna taþ bloklarý inþa etmeleri gibi, baþta Ýngiltere’deki Stone Hange (dev taþlar)olmak üzere, dünyanýn özellikle Avrupa ve Anadolu’da çeþitli zamanlarda hep bu hatlarýn üzerine Þatolar,tapýnaklar, hastaneler, þifa merkezleri…vb) kurulduðu anlaþýlmýþtýr. Bunlar günümüzde de kullanýlmaktadýr. Bu bölgedeki enerji, insan beyinlerinin normal üstü çalýþmasýný saðladýðý gibi negatif etkilerin gözden kaçýrýlmasýna ve metafiziksel yanýlgýlarý doðurarak mistik deneyimlerle karýþtýrýlmasýna da neden olmaktadýr. Çünkü bu enerji insanýn vehim kanallarý üzerinde oluþturduðu güçlü etkisini dýþa yansýtarak beyinden yayýnlanan anlamlý dalgalarýn bu alanlarla giriþim yapýp tekrar beyin tarafýndan deðerlendirilmesiyle (ki baþka beyinlerin ilgili hücrelerini irrite etmesi sonucu dýþta algýlýyormuþ sanýsý ile) ya da mikrodalga yapýlý bilinçli varlýklarýn beyinde bu tür etkileri direkt oluþturarak hayallerin maddeleþtirmesine neden olup ,Psikokinetik, þifa daðýtýcýlýk,telepatik baðlantýlar,levitasyon olaylarý,beyin okumalarý,dini kiþiliklerin,hayaletlerin görünmesi ve belli mesajlarýn alýnmasý…vb) ni meydana getirmektedir. Burada önemli olan bir nokta da bu tür etkilerin oluþumuna ortam enerjisi mi yoksa direkt mikrodalga yapýlarýn müdahalesi mi neden olmakta sorusu holografik açýdan anlamsýzlaþmaktadýr. Çünkü iki oluþum ayný anda oluþmaktadýr.(Ayrýca ortam enerjisinin olmamasý durumunda da mikrodalga yapýlý varlýklarýn enerji yapýlarýndan dolayý beyinde o tür etkiyi kendileri de oluþturmaktadýr.)Buna en iyi örnek bugün bile açýklýk getirilemeyen 17. yy daki Jensanist rahiplerinden Azizlik mertebesinde olan birinin mezarýnýn baþýnda toplanan insanlarýn baþýna bu türden gelen olaylardýr. Öyle ki bu olaylara siyasetçiler, matematikçiler ve filozoflar da tanýk olmuþlardýr. Ayrýca mistik gibi gösterilenlerin (þamanlar öncelik taþýmakta) belli tütsüler ve ritimler eþliðinde transa girerek ölüler ülkesine gidip onlar hakkýnda bilgiler almasý,geleceðe ait kehanetlerde bulunmalarý,üstün varlýklardan ve geçmiþ dönemlere ait bilgi edinmeleri,dünyanýn ve evrenin ruhu ile görüþmelerinin altýnda yatan sistemi de açýklamaktadýr.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat