Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yatak odasýnda teknoloji büyük risk

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4626
Tarih: 03-05-2024 Saat 10:48


Konu: Yatak odasýnda teknoloji büyük risk
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Yatak odasýnda teknoloji büyük risk
Mesaj Tarihi: 03-09-2008 Saat 12:52
Yatak odasýnda teknoloji büyük risk

Yatak odasýnda kullandýðýmýz teknolojik aletler, saðlýnýzla ilgili büyük riskler taþýyor.

Amerikan Kalp Derneði, odalarýnda teknolojik ürün bulunan çocuklarýn, bunlara çok vakit ayýrmalarý ve iyi uyuyamamalarý nedeniyle kalp hastalýklarý riskinin arttýðý uyarýsýnda bulundu.

Ailelerinden ve okuldaki arkadaþlarýndan gördükleri ya da sahip olduðunu anlattýklarý dijital cihazlarý isteyen çocuklar, kýsa sürede odalarýný teknoloji mezarlýðýna çeviriyorlar ve söz konusu cihazlar dolayýsýyla çocuklar saðlýklý uyuyamýyorlar. 13-16 yaþ arasý çocuklarýn günde 6,5 saatten az uyumasý halinde, onlarý gelecekte yüksek tansiyon gibi sorunlar beklediðine dikkat çeken uzmanlar, çocuklarýn bu sorundan kurtarýlmasý için yatak odalarýndaki teknolojik istilanýn durdurulmasý isteniyor. Bunun için ailelerin, çocuklarýnýn yatak odalarýndan; bilgisayar, bilgisayar oyun konsollarý, cep telefonlarý ve mp3 çalarlar gibi cihazlarý uzaklaþtýrmalarý gerekiyor. Araþtýrmaya göre, çocuklarýn büyük bölümü, 8-9 saatlik uyku yerine geç saatlere kadar ya da gecenin bir yarýsý kalkarak televizyon izliyor, müzik dinliyor veya arkadaþlarý ile mesajlaþýyor ve vücudun ihtiyacý olan uykuyu alamýyor.

Minnesota Üniversitesi Halk Saðlýðý Bölümündeki bazý araþtýrmacýlarýn raporuna göre de odalarýnda televizyon bulunan çocuklar, bulunmayanlara göre daha çok abur cubur tüketiyor ve daha az fizik kültür aktivitesinde bulunuyor.

 

http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080903014056_yatak.jpg">
 
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=6222&gkat= - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat