Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alzheimer'a mucize tedavide Türk eli

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4245
Tarih: 02-05-2024 Saat 00:15


Konu: Alzheimer'a mucize tedavide Türk eli
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Alzheimer'a mucize tedavide Türk eli
Mesaj Tarihi: 20-08-2008 Saat 14:08
Alzheimer'a mucize tedavide Türk eli

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde bazý besinlerin Alzheimer'ý gerilettiðini belirleyen bilim adamlarý arasýnda Dr. Cansev de var..

Özellikle yaþlýlarda görülen ve son yýllarda yaygýnlaþarak toplumsal bir sorun haline gelen Alzheimer hastalýðýyla mücadelede Amerika'da Massachusetts Institute of Technology (MIT) laboratuvarlarýnda büyük bir aþama kaydedilirken, bu baþarýda bir Türk'ün de imzasý yer aldý. Temmuz ayýnýn sonunda Chicago'daki bir Alzheimer kongresinde sunulan ve bilim camiasýnda büyük yanký uyandýran araþtýrmaya göre; normalde vücutta da bulunan bazý besin maddelerinin bir karýþým halinde deneklere verilmesi, özellikle baþlangýç aþamasýndaki Alzheimer hastalarýnýn öðrenme ve hatýrlama yeteneklerindeki gerilemeyi durduruyor. Baþkanlýðýný Prof. Dr. Richard Wurtman'ýn yaptýðý ekipte yer alan Mehmet Cansev, ulaþýlan sonuçlardan büyük heyecan duyduklarýný belirtirken çalýþmalar hakkýnda da þu bilgileri verdi:

ÝLAÇ YAKIN TARÝHTE
"Araþtýrmamýz beyin hücreleri arasýndaki iletiþimi saðlayan 'sinaps' adlý yapýlarýn sayýsýnýn artýrýlmasýna yönelik yürütülüyor. Sinaps adlý bu yapýlar, iki sinir hücresi arasýndaki iletiþim bölgeleridir. Alzheimer hastalýðý, bu yapýlarýn sayýsýndaki azalma sonucu ortaya çýkar. Bizim hastalýða yönelik tedavi yaklaþýmýmýz, bazý özel besinlerle sinapslarýn sayýsýný artýran sinir hücrelerindeki hücre zarý yapýmýnýn artýrýlmasý üzerine geliþtirildi." Dr. Cansev, MIT'teki araþtýrmaya alýnan hastalarýn daha önce Alzheimer için herhangi bir ilaç kullanmamýþ olmalarýnýn þart olduðunu önemle vurgularken karýþýmýn Alzheimer tedavisi için kullanýmýnýn onaylanmasý ve ilaç olarak piyasaya sürülmesinin ise biraz zaman alacaðýný ama çok yakýn bir tarihte geniþ katýlýmlý klinik bir çalýþmanýn baþlayacaðýný açýkladý.


http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080820124654_drcansev.jpg">

 
http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=5617&gkat=12 - kaynak



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat