Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayýnlama

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Webmaster
Forum Adı: Webmaster Genel
Forum Tanımlaması: Webmasterlar için genel konularla ilgili bir tartýþma forumu
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4154
Tarih: 28-04-2024 Saat 09:06


Konu: IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayýnlama
Mesajı Yazan: invertor
Konu: IIS ile Web ve FTP Sitesi Yayýnlama
Mesaj Tarihi: 18-08-2008 Saat 23:11

Internet Information Services(Web ve Ftp sunucu kurulumu - Web&Ftp Sitesi Yayýnlanmasý

Bu haftaki birlikte öðrenelim bölümümüzdeki konumuz web sitemizi kendi bilgisayarýmýzdan yayýnlamak ve ftp ile dosyalarýmýzý paylaþmak iþlemleriydi, en çok kullanýlan yöntem hosting yani sitelere ev sahipliði yapan bilgisayar firmalarýndan alan satýn alarak gerçekleþtirilen bu iþlem temel bir kaç ayar ile kendi bilgisayarýmýz üzerinde de gerçekleþtirilebilmektedir. Ýlk olarak yapýlmasý gereken iþlem ISS( Internet Information Services) in windows bileþenlerinden sisteme eklenmesidir, bu iþlem Denetim masasýndan program ekle kaldýr kýsmýndan windows bileþenlerinden eklenmesidir.Aþaðýdaki ekran görüntüsünde IIS in yüklenmesi gösterilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Kurulum sýrasýnda windows xp cd si gerekecektir, ve kurulum tamamlandýðýnda IIS site yayýný için hazýr hale gelicektir.IIS in ayarlarýna Bilgisayarým simgesine sað týklayýp yönet i seçerek ulaþabiliriz, aþaðýdaki ekran görüntüsünde IIS ile ilgili ayarlarýn yapýlacaðý konsol vardýr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
IIS ayarlarýnýn yapýlacaðý ekranda Varsayýlan Web sitesi seçilerek yayýn yapýlacak site ile ilgili ayarlar gerçekleþtirilir, Ip adresi seçimi ve port seçimi iþlemleri bunlarýn en temelidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
IP



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 18-08-2008 Saat 23:12
ve port ile ilgili ayarlar tamamlandýktan sonra Giriþ Dizini sekmesinden bilgisayarýmýzda hangi klasördeki dosyalarý yayýnlayacaðýmýzý seçeriz, seçtiðimiz klasör içerisinde hazýrlamýþ olduðumuz web sayfasý dosyalarý bulunmalýdýr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrýca

 
 
yukarýdaki ekranda siteye girenlerin izinlerini de ayarlayabiliriz, bu iþlemi de tamamladýktan sonra son kýsým Belgeler sekmesinden anasayfamýzýn dosyasýnýn seçilmesidir, yani giriþ sayfasýnýn belirlenmesi iþlemidir, aþaðýda görüldüðü gibi ana sayfa ile ilgili bilgiler girildikten sonra http://ip_adresi/ - Http://Ip_adresi þeklinde yerel að içerisinde sayfamýza girebiliriz, eðer að baðlantýmýz yok ise http://localhost/ - Http://localhost yazarak da sitemizi görebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Bu iþlemler ile web sayfamýzý yayýnlamaya baþlamýþ olduk, ayný þekilde yapýlacak ayarlar ile FTP sitesi kurabilir, dosyalarýmýzý paylaþýma açabilir, uzaktan bilgisayarýmýza FTP ile baðlanýp dosya gönderme iþlemi yapabiliriz, bunun için gerekli ayarlar aþaðýda gösterilmiþtir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ve hangi klasörü dosya eriþimi için kullanýma açýyorsak seçmeliyiz,

 

Bu iþlemleri tamamladýktan sonra ADSL ile internete girdiðimizi düþünelim, ADSL modem de Virtual server veya Nat menülerinden port yönlendirmesi ile gerekli ayarlarý yaptýðýmýz durumda sitemizi internete de açmýþ oluruz, örneðin 80 portunu adsl modemde iç aðýmýzda kendi bilgisayarýmýzýn ip adresine ve ayný þekilde 21 portunuda kendi iç ip mize yönlendirdiðimiz durumda internetten http://ip/ - http://ip veya ftp://ip/ - ftp://ip ile eriþimi tamamlamýþ oluruz.

Alýntýdýr



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat